Задна врата заключена ??

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от Stefanakis » 14 Сеп 2009, 0:15

и аз имах този проблем! оправих го за 30лв.! направиха ми патента и сега е наред...
legalize it...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS

Мнение от vasko05 » 14 Сеп 2009, 8:16

каде го оправи и за какав патент иде реч ?

Потребител
Аватар
Кара: E39 520i 1997

Мнение от Dark_Prince » 14 Сеп 2009, 12:29

Stefanakis написа:и аз имах този проблем! оправих го за 30лв.! направиха ми патента и сега е наред...

Колега искаш да кажеш Пантата ли? Дай подробности и информация, моля :) При мен пантата и всички механизми са прилежно смазани с масло, няма "отпускане" на вратата, плътно е долепена, нямам луфтове и т.н. всичко е ток и жица.. само дето отвреме на време машинката просто сякаш не получава сигнал и си седи така "вечно заключена", моторчето не върти... та не може и да се отвори отвътре с палчето..

Потребител
Аватар

Re: задна врата заклучена ??

Мнение от Dark_Prince » 08 Окт 2009, 1:09

Колеги, няма развитие по тоя въпрос, от сервизите се скумросват и искат да трошат кора + труд и т.н. :shock: Дайте съвет преди да я разкъртя сам и после да я метна на Дарукар да ме "суровакат" за всичко кво се сетят :| Моля за коментар от Патили и Оправили проблема... (да се счита за Кз :lol: )
Смелите умират веднъж, Страхливците - Хиляди пъти.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 08 Окт 2009, 20:05

Явно това централно дава много ядове, защото на мен пък задна дясна веднъж от 10 пъти не иска да се заключи (което май е по лекия вариянт на прецакване). Обаче това пък, за голям късмет, ме спаси преди няколко дена като си заключих ключа в багажник (понеже мозъка ми е за 2.99 с ДДС), така че ще следя и аз темата да видим от къде му идват проблемите на централното.

Аватар
Кара: E 39,34
Мечтае да кара: E 39-M,E 65-Alpina
Детайли за колата: 0896863663

Мнение от mitkosekurit » 08 Окт 2009, 23:45

Ти най добре спри да си правиш реклама :!:

Потребител
Аватар

Мнение от Dark_Prince » 09 Окт 2009, 1:04

Значи отивам при теб, веднага след отпуската! :clap: Естествено, предварително ще звънна ;)
Смелите умират веднъж, Страхливците - Хиляди пъти.

Потребител
Аватар
Кара: '99 BMW 525 TDS

Мнение от krasi76 » 12 Апр 2010, 11:54

Здравейте колеги,
И аз имах ядове с лява задна врата и сега ще ви опиша какъв беше проблема и как се реши.
Значи вратата не се отваряше отвън и понеже беше активирана защитата за деца, не можеше да се отвори и отвътре! Какво ли не пробвах, но не и не! Помислих, че машинката на цантралното си е заминала. Но как да отворя вратата за да я сменя!? Свързах се през форума с mitkosekurit
Момчето с доста мъка и какви ли не приспособления успя да я отвори БЕЗ да чупи нито кората нито нищо! За което го поздравявам!!! :bowdown: След махането на кората се оказа, че машинката си работи. Проблемът беше в една рамка, която държи отвътре външната дръжка и незнайно защо е направена от пластмаса. (на по-стария модел е желязна) Та на този държач, или както се казва там (outside door handle Carrier Part Num 51228236645) има един палец, който задвижва жилото, което отваря вратата. Пластмасовата рамка се беше деформирала и въпросния палец играеше във всички посоки и не можеше да издърпа достатъчно жилото, за да отвори вратата. Прилагам схема, с червено съм оградил въпросния палец:
Изображение
Митко смени тази рамка с желязна от друго BMW и вратата "заспа"! :))
Отваря се перфектно! Направо стана си като нова. :lalala:

Успех и безаварийно шофиране на всички колеги! :yes:
525 TDS

Потребител
Аватар
Кара: 525 tds

Мнение от lubo101 » 13 Апр 2010, 2:13

И аз от Митко съм много доволен, освен задната лява врата ми оправи и така дразнещата светнала лампа на air bag-a. Всичко е ОК сега вече повече от 5 месеца .

Потребител
Аватар
Кара: '99 BMW 525 TDS

Мнение от krasi76 » 13 Апр 2010, 11:20

Една от основните идей на този форум не е ли да обмениш опит и наблюдения за това как и къде, в частност и в кой сервиз може да бъде решен даден проблем с твоята кола!? Това включва и впечатления как работят и как се отнасят с теб на дадено място! За да знаят други хора дали си заслужава да отидат там, или не! Не проумявам каква е тази цензура тук!?!? :banghead:
Какво е това своеволие да се променят безпричинно постовете ми!? Напълно логично е, когато съм доволен от даден сервиз да споделя какво са направили и къде се намира той, за да знаят колегите! Не е ли така?!
525 TDS

Аватар
Кара: E 39,34
Мечтае да кара: E 39-M,E 65-Alpina
Детайли за колата: 0896863663

Мнение от mitkosekurit » 24 Апр 2010, 9:38

Колеги благодаря за хвалбите.По принцип Е39-те си страдат от този проблем със Ц.З. всичко е поправимо без да се чупи нищо просто трябва да знаеш къде да пипнеш за да станат нещата.пишете на Л.С. ще помогна на всеки с каквото мога

Предишна

Назад към E39