Лампи стопове
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Torque_power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e63
Лампи стопове
Лампите на двата задни стопа спряха да светят при натискане на спирачката,възможно ли е да са изгорели крушките едновременно или е някой бушон??
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Re: Лампи стопове
Ами това само ти може да знаеш
))

E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Torque_power написа:Лампите на двата задни стопа спряха да светят при натискане на спирачката,възможно ли е да са изгорели крушките едновременно или е някой бушон??
Не става много ясно дали всички крушки от зад не светят или само на стоповете, но е едно от следните:
1. Изгорели крушки.
2. бушон
3. изгорял кабел за масата на задните светлини.
Дава ли ти някаква индикация на чек-контрола?
- Torque_power
- кандидат ентусиаст
-
pazokolarov написа:Torque_power написа:Лампите на двата задни стопа спряха да светят при натискане на спирачката,възможно ли е да са изгорели крушките едновременно или е някой бушон??
Не става много ясно дали всички крушки от зад не светят или само на стоповете, но е едно от следните:
1. Изгорели крушки.
2. бушон
3. изгорял кабел за масата на задните светлини.
Дава ли ти някаква индикация на чек-контрола?
На първия ти въпрос нали попитах дали е възможно да изгорят едновременно двете крушки?Вижда ми се странно,но знае ли човек.Стоповете си светят,но само в нормално положение при пуснати фарове,а когато натискаш спирачката не светят....На бордовия компютър и чек контрола иначе ясно показва,че са изгорели двете задни крушки даже днес светна и на преден десен фар/габарит крушката....Този кабел за масата жичкаджия може ли да го смени,къде ги продават,дали не е просто бушон?
- Torque_power
- кандидат ентусиаст
-
Значи стана нещо много странно,едната крушка на стопа беше изгоряла,смених я,проблема изчезна,но днес пак се появи!Сега отново на бордовия комп показва,че са изгорели двата задни стопа....И да уточня,самите задни стопове си светят,просто когато натискам спирачка няма индикация (светлина) в стоповете...тоест никой не разбира кога спирам колата...идеи?
Torque_power написа:... Сега отново на бордовия комп показва,че са изгорели двата задни стопа....И да уточня,самите задни стопове си светят,просто когато натискам спирачка няма индикация (светлина) в стоповете...
Колега ако съм те разбрал правилно светят ти задните габарити, а не светят стоп-светлините (на спирачката)
Двете неща нямат нищо общо

Започни от:
- бушоните
- крушките
- стоп-машинката на педала на спирачката (провери свети ли третия стоп)
- окабеляването (фасунките)
А също може да пробваш, като откачиш буксата на фара и напръскаш с контактен спрей.
- Torque_power
- кандидат ентусиаст
-
[/quote]
Колега ако съм те разбрал правилно светят ти задните габарити, а не светят стоп-светлините (на спирачката)
[/quote]
Нали това съм казал и аз,че не светят само при натискане на спирачка т.е. светят само габаритите.Крушките писах,че съм сменил (изгорялата).Ако свети третият стоп това означава ли,че проблема е в стоп-машинката на педала на спирачката?

[/quote]
Нали това съм казал и аз,че не светят само при натискане на спирачка т.е. светят само габаритите.Крушките писах,че съм сменил (изгорялата).Ако свети третият стоп това означава ли,че проблема е в стоп-машинката на педала на спирачката?
Ако свети третия стоп, стоп-машинката на педала на спирачката е наред
Пробвай с пробна лампа дали стига ток при натиснат педал на спирачката до фасунката на стоповете на задните светлини (като вземеш маса от шасито за по-сигурно)
После провери и масата, въпреки че тя е обща за всички светлини на съответния панел (ляв/десен)
PS Крушката си я сменил, но въпреки това можеш да я пробваш като я захраниш директно с 12V просто за да си сигурен
Пробвай с пробна лампа дали стига ток при натиснат педал на спирачката до фасунката на стоповете на задните светлини (като вземеш маса от шасито за по-сигурно)
После провери и масата, въпреки че тя е обща за всички светлини на съответния панел (ляв/десен)
PS Крушката си я сменил, но въпреки това можеш да я пробваш като я захраниш директно с 12V просто за да си сигурен
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
ако е стоп машинката нито на габарит нито огато и да е неби трябвало да светят спирачките това за треият стоп е най-добрата проверка, ако е от масата обикновенно се получава едно мъждене и мигане на вс светлини в стопа(всичко свети помалко и като пуснеш мигача почва да премигва) но въпреки това провери дали масата е добра и дали няма някоя ръжда да ти прави мръсно. Може и инсталацията някаде да е пробила 

- Torque_power
- кандидат ентусиаст
-
Значи странното е,че след смяна на крушката се оправи и бордовия компютър престана да дава сигнал за стоповете,но уви....на следващото палене отново се появи проблема на борда и отново натискам спирачки,пак нямам светлини отзад....после пак така изчезна и след 10 минути каране пак се появи...да не би нещо да дава на късо някъде?
- Torque_power
- кандидат ентусиаст
-
Третият стоп не свети при натискане на спирачка,при това положение стоп-машинката отпада ли като вариант за причината?
- Torque_power
- кандидат ентусиаст
-
Егати проблема,днес в два сервиза ми казаха,че не могат да ми помогнат,толкова ли е сложно поне да се каже когато и третият стоп не свети дали стоп-машинката на педала е за смяна??
- gladiat0ra
- Потребител
-
За да не отварям нова тема ще си задам въпроса тук.
Вчера ми светна индикация на борд компютъра за задните светлини, но реално всичко ми работи - габарити, стопове, лампите за задно. Как мога да отстраня тази индикация на борд комп-а?
Вчера ми светна индикация на борд компютъра за задните светлини, но реално всичко ми работи - габарити, стопове, лампите за задно. Как мога да отстраня тази индикация на борд комп-а?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Виж си светлините на номера!
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2