Проблем с осветлението на километража
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '03
- Мечтае да кара: 760Li
Проблем с осветлението на километража
нещо вътре ми свети само на някаква еротична светлина дето едвам едвам се вижда когато е усилено ма макс от оная врътка до мигача.....при максимално слабо положение и при максимално силно почти няма разлика в силата на светлината ?! 

Последна промяна obi_fix на 03 Яну 2011, 14:28, променена общо 1 път
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Re: Проблем с осветлението на интериора
Незнам да има врътка за регулиране осветлението в купето. Тази врътка, за която говориш, е за осветлението на таблото.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Врътката до киломертажа е само за осветлението на уредите по арматурното табло (километраж, MID/IRIS и климатроника). Ако наистина е слабо осветлението в купето ти, или са ти слагали аларма и не са я свързали както трябва или всички крушки са по-слаби от колкото трябва да са или си втълпяваш 

- obi_fix
- младши ентусиаст
-
mad_presley написа:Врътката до киломертажа е само за осветлението на уредите по арматурното табло (километраж, MID/IRIS и климатроника). Ако наистина е слабо осветлението в купето ти, или са ти слагали аларма и не са я свързали както трябва или всички крушки са по-слаби от колкото трябва да са или си втълпяваш
виждал съм други е39 свети 2 пъти по силно....аларма нямам.... а под интериор разбирам не само километража а там човечетата по таблото и тн....неговоря за полюлеите

Може врътката нещо да е откачила и да е нагласена на най-слабо. Разръчкай там мисля че с отверка или с нож можеш да я изчоплиш и я пораздрусай виж да не е откачена нещо.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
obi_fix написа:виждал съм други е39 свети 2 пъти по силно....аларма нямам.... а под интериор разбирам не само километража а там човечетата по таблото и тн....неговоря за полюлеитемного странно явление
Aaaaa, ама ти имаш предвид, че само уредите ти светят по-слабо, не плафоните. Щом не ти работи врътката, свали си пластмасата пред километража (тази на която са врътките за фаровете и халогените) и виж да не би да е излязла буксата на врътката за увеличение/намаляне на светлината.
Колко му е някой преди теб да е свалял километража и да е забравил да вкара буксата.
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
мерси ще погледна утре... само дето ако е откачена буксата няма да реагира вобще.. моита реагира в наи краините положения минимално но се пак реагира....ще фърля 1 око утре въпреки че нз какво търса и в жиците ме нема никаф но се пак исках да питам
ако някои му доиде бистра идея нека сподели 

- obi_fix
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем с осветлението на километража
Баце Obi сериозно се е заел със светлините по колата
Искаш да кажеш сега,че почти 1 година не си оправил проблема,трябва да се срамуваш от себе си
Провери,самото потенциометърче дали работи от край до край,или посредата спира да отчита!
Може да го шунтираш и да подадеш направо 12В към таблото(въпреки че не съм сигурен дали може да се шунтира точно на Е39 ),ако светне,значи нова врътка най-вероятно!

Искаш да кажеш сега,че почти 1 година не си оправил проблема,трябва да се срамуваш от себе си

Провери,самото потенциометърче дали работи от край до край,или посредата спира да отчита!
Може да го шунтираш и да подадеш направо 12В към таблото(въпреки че не съм сигурен дали може да се шунтира точно на Е39 ),ако светне,значи нова врътка най-вероятно!
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
meha написа:Баце Obi сериозно се е заел със светлините по колата![]()
Искаш да кажеш сега,че почти 1 година не си оправил проблема,трябва да се срамуваш от себе си![]()
не съм

ще зема да направа 1 клип утре да покажа какво му е точно че не знам дали ме разбирате

с 2 думи въртиш от едно краино положение в друго и трябва да става дискотека, но светлината се усилва хипер леко почти недолувимо

- obi_fix
- младши ентусиаст
-
махнах врътката и щом я откачих от кабела светна с всичка сила, закачих кабела за врътката и веднага пак стана слабо... сега си сложих си карам с откачено кабелче от зад свети на макс но това искам нищо че неможе да се регулира

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
obi_fix написа:махнах врътката и щом я откачих от кабела светна с всичка сила, закачих кабела за врътката и веднага пак стана слабо... сега си сложих си карам с откачено кабелче от зад свети на макс но това искам нищо че неможе да се регулира![]()
струва ми се, че трябва да търсиш друга врътка май...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
дам,най-вероятно си вече на 99% за нова врътка,а така или иначе ще я сменяш,защо не отвориш твоята да пробваш да я почистиш ако има възможност,не съм отварял на Е39-ка но на други модели се получаваше ефекта
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
meha написа:дам,най-вероятно си вече на 99% за нова врътка,а така или иначе ще я сменяш,защо не отвориш твоята да пробваш да я почистиш ако има възможност,не съм отварял на Е39-ка но на други модели се получаваше ефекта
ще я пробвам и ще пиша

14 мнения
• Страница 1 от 1