Проблем, Е-39 започна да тресе
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- DANDY
- Потребител
-
- Детайли за колата: 523 i,97
Проблем, Е-39 започна да тресе
Здравейте колеги,
значи проблема е следния - трябваше да се смени радиатора на охладителната система, старият беше спукан. Сменихме го обаче при паленето на колата започна да тресе да прекъсва и да се чува тракане във двигателя откъм страната на шофиора, при форсиране всичко е точно обаче при ниски обороти е зле даже гасне по някога.Минава ми през ума дали когато сме сваляли и слагали перката не сме превъртяли нещо вътре във мотора и да се е преебала центровка или там каквото следва по ред. Интересува ме като се чука със чука за да се отвърти перката и шаибата преплъзва по ремъка може ли да се прецака нещо вътре в мотора.Чакам отговори. Благодаря предварително
Mod:Да беше споменал и каква е колата
значи проблема е следния - трябваше да се смени радиатора на охладителната система, старият беше спукан. Сменихме го обаче при паленето на колата започна да тресе да прекъсва и да се чува тракане във двигателя откъм страната на шофиора, при форсиране всичко е точно обаче при ниски обороти е зле даже гасне по някога.Минава ми през ума дали когато сме сваляли и слагали перката не сме превъртяли нещо вътре във мотора и да се е преебала центровка или там каквото следва по ред. Интересува ме като се чука със чука за да се отвърти перката и шаибата преплъзва по ремъка може ли да се прецака нещо вътре в мотора.Чакам отговори. Благодаря предварително
Mod:Да беше споменал и каква е колата
Re: проблем, Е-39 започна да тресе
Може да се намокрили датчика за положение на коляновия вал,или нещо подобно......няма какво толко да се направи при смяна на радиатор,че да тресе колата 

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Проблем, Е-39 започна да тресе
да не сте преебали водната помпа от чукането.... това ме съмнява мене
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- DANDY
- Потребител
-
Извинявам се за недоуточнението,колата е 523 бензин 2000 год.дано да е нещо като намокряне тази е на един приятел,а преди 3 месеца на мойта която е същата и се прецака датчика на коляновия точно от намокряне беше прокапъл термостата а датчика е точно под него.А перката за кадето е захваната това водната помпа ли е ???
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
DANDY написа:А перката за кадето е захваната това водната помпа ли е ???

- DANDY
- Потребител
-
Здравейте колеги,днес ми остана време да поразгледам форума и да споделя до каде стигнахме с проблема,значи откарахме я в сервиз на бош на компа показва грешка във всички цилиндри ,съмняват се във тоя клапан кадето е на ваноса,пробваха с друг същата работа,след това излиза глешка разпределителен вал,отказа приятелят ми и я закарахме във друг севиз -много разбирали,и там показа същото грешка разпределителен вал и грешка във всички цилиндри,след това я вклучиха във движение така наречените живи данни-показва перфектна работа на двигателя,обаче на място на ниски обороти е зле .Смениха свещите и датчика на разпределителния вал,разлика почти никаква,продължава да дава грешка на вала и това е, мислехме да нее прехвърлила зъб ,но казаха че при диагностиката в движение щяла да го засече това.Взеха да се съмняват да не дърпа въздух от някаде,да няма нещо откачено,нищо всичко е точно.Сега е в трети сервиз и там показва същото вала и ваноса и не се знае какво ще излезне до тука платени около 600 евра и колата си е в същото състояние.А мене все ме съмнява да нее нещо много дребно нещо което сме откачили или разцентровали докато сме сменяли радиатора,защото какво ще и е станало като до преди тва колата си беше ток от всякаде
по-нататък ще пиша когато има някакво развитие на проблема.

- Tipche
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 ТДС
Колега ако сте сваляли ремъка напално провери да не сте натегнали някоя ролка при закачането му или по точно провери тази на оптегача ,аз лично имах подобен проблем
- DANDY
- Потребител
-
Здравейте колеги,значи откриха америка.Проблема е бил запушен маркуч на клапана на картерните газове,вътре е бил толко малък отвора от налеп<знаете за какво става въпрос>че било като плътно парче гума.Когато сме чукали с чука явно някакво парче чернилка се е отчупило и е запушило така или иначе стеснения отвор,и от там ходене по мъките около месец.Смениха маркучите и клапана с нови и всичко заспа,проблема е че компа не го засича и даваше грешка разпределителен вал и ваноса,даже в единия от сервизите искаха да сменят вала,добре че не се съгласихме,защото какво трябва да стане за да се преебе вала,но както и да е важното е че се оправи,но срещу горе долу 1000 евро,а можеше да мине и със 100-тина.Е,здраве да е такива са ни автомобилите''скъпи''какво да се прави.
- vgeirgiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
- Мечтае да кара: X5 3.0d
диагностика пич!
9 мнения
• Страница 1 от 1