Въпрос за джанта

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds
Мечтае да кара: MIG29

Въпрос за джанта

Мнение от jogr » 06 Апр 2010, 20:17

Джантата е 17-ка, 7,5 инча, ЕТ41. Искам да я сложа като предна на е34, та въпросът ми е колко милиметра фланец да си купя? Вариантите са 20мм или 25мм, поне това видях че има в маргел!

Ако си взема на 20мм ще стане ет21 и ме е страх да не опира, а ако взема 25мм получаваме ет16, което ми се струва доста изнесено навън (да не батисам ходовата част)? Мислех варианта да купя 25мм и да ги дам на стругар да ги престарже до 21-22мм ама ме е страх да не осере нещата, че фланците са си сто и косур лева. Другият начин е да си направя поръчка (пак в маргел) за 22мм, но като цена излизат доста скъпи и чесно казано въобщте не си заслужава.

Моля ако някой има опит или знанието да сподели дали ще станат 20 милиметровите, ако не друг възможен вариант.

:arrow: За пояснение задните са 8 инча и ет20. Гумите и на четирите колела са 225/45/17.

ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за джанта

Мнение от Postman » 06 Апр 2010, 20:58

Отпред джанти 7,5J с ЕТ41 и 20мм фланец няма да опират в аморисьора със сигурност, стига разбира се гумите ти да са съобразени с ширината на джантите - най-подходящразмер, ми се струва че е 225/хх Rxx.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Disco 300Tdi

Мнение от 6inline » 06 Апр 2010, 21:56

Аз бях сложил 20мм фланци отпред за проба, винаги има шанс за вибрации, а по-дългите болтове нямат стягане с такъв алуминиев фланец, вечно бяха като разхлабени. С няколко думи, за позиране става, ама за високи скорости и нашите пътища си е риск според моя опит.
'...engage your brain before difflocks...'

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Мечтае да кара: x6

Мнение от malkiq utd » 06 Апр 2010, 23:19

И то голям риск.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 07 Апр 2010, 2:09

Колко струват фланците в маргел, май са цифра.
Аз си ги правих на стругар, излязоха към 120 лв всичко(25 мм стомана, преходен).
За 5 мм още няма да ти се разбие повече окачването.
И още нещо-225 ми стърчаха малко навън от 7,5 джанта. И аз отпред съм с 7,5 и сложих 215.
rwd фен

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 07 Апр 2010, 2:13

malkiq utd написа:И то голям риск.

фланци всякакви има,не всички са боклуци. Аз лично не съм им фен,ама ако се налага се слагат.
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 07 Апр 2010, 5:02

аз бих взел 25,по красиво и по стабилно :yes: има хубави алуминиеви фланци които са качествени и няма никви грижи с тях,нищо няма да ти се разбие за 5мм разлика.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds
Мечтае да кара: MIG29

Мнение от jogr » 07 Апр 2010, 9:46

Мерси за отговорите най-вероятно ще са 25мм. Иначе в маргел са около 160лв. ако не се лъжа. А вярно ли е това със затягането на болтовете, че да няма :banghead: ? Само да уточня фланците ги дават, че са от дуралуминий.

Ааа и не знам дали е само рекламен трик или истина, но като отидох да питам за фланци в маргел ми ги извадиха от каталог по модел! Били точно за БМВ?!

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 07 Апр 2010, 16:05

:) сичко е китайско в маргел
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 07 Апр 2010, 16:16

kraininski написа::) сичко е китайско в маргел

и японския ми телефон е китайски :mhihi: тва къде е произведено няма нищо общо с качеството,ти кви фланци предпочиташ,гръдски,турски,американски?щото стругаря прави същите по размер и не се отличават от оригинала,само материал да имаш ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 10 Апр 2010, 23:30

jogr написа:Мерси за отговорите най-вероятно ще са 25мм. Иначе в маргел са около 160лв. ако не се лъжа. А вярно ли е това със затягането на болтовете, че да няма :banghead: ? Само да уточня фланците ги дават, че са от дуралуминий.

Ааа и не знам дали е само рекламен трик или истина, но като отидох да питам за фланци в маргел ми ги извадиха от каталог по модел! Били точно за БМВ?!

Еми точно за бмв-демек бай ти Кольо Резбата ги е направил 5х120, това им е специалното за бмв.
Дуралуминият е смес от Халумин и стомана(май). Идеята е крайният продукт да е някъде по средата между лекотата на алуминия и здравината на стоманата.
rwd фен

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 12 Апр 2010, 13:50

дали имат значение китайски ли са джантите или немски примерно....ееееее стига сега тука вече глупости си говориме....китайските джанти са направени като от олово толко са меки....отделно от това японския ти телефон е произведен в китай щото там са си изнесли производството японците но примерно ббс и идея си немат че в маргел продават техни джанти още по малко знаят че ги произвеждат в китай....едно е изнесено производство и много различно нещо е репликата

аз имам широки наблюдения над джантите в маргел един от продавачите в магазина до караулката ми е близък приятел ;)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 12 Апр 2010, 18:05

Нено Б. написа:
jogr написа:Мерси за отговорите най-вероятно ще са 25мм. Иначе в маргел са около 160лв. ако не се лъжа. А вярно ли е това със затягането на болтовете, че да няма :banghead: ? Само да уточня фланците ги дават, че са от дуралуминий.

Еми точно за бмв-демек бай ти Кольо Резбата ги е направил 5х120, това им е специалното за бмв.
Дуралуминият е смес от Халумин и стомана(май). Идеята е крайният продукт да е някъде по средата между лекотата на алуминия и здравината на стоманата.

дуралуминий

Деформируема алуминиева сплав-т. нар. дуралуминий.Съдържа още малки колич. мед,магнезий и манган.

Назад към E34