Разход масло Е92 335i
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 545i
Разход масло Е92 335i
Вече съм на 8300 км и колата изпищя, че маслото е на минимума. Предвид това че беше на максимума когато си я получих нова, означава че съм изхарчил 1 л масло за 8300 км. Това май ми се струва множко дори и за по-агресивното ми каране. Други колеги да споделят мнение за този двигател и харченето на масло.
Друго странно наблюдение имах вчера, като спрях пред Камор с надеждата да мога да си купя мало в събота (естествено не работеха), но бях спрял колата на лекото нагорнище пред бариерата и докато се разпрвях с охраната, двигателя (който работеше на празен ход) почна да издава леки тркащи звуци като да идва от повдигач на клапан. Прибрах се после бавно в къщи, но дотам (около 500 м.) нямаше тракане и после пак на свободен ход в гаража докато гледах умно двигателя пак започна да издава странен шум но не беше тракане (а и на отоврен капак в бетонния гараж акустиката е различна). След 30 сек този звук изчезна. Някакви идеи от какво може да е това, досега не го бях чувал
Друго странно наблюдение имах вчера, като спрях пред Камор с надеждата да мога да си купя мало в събота (естествено не работеха), но бях спрял колата на лекото нагорнище пред бариерата и докато се разпрвях с охраната, двигателя (който работеше на празен ход) почна да издава леки тркащи звуци като да идва от повдигач на клапан. Прибрах се после бавно в къщи, но дотам (около 500 м.) нямаше тракане и после пак на свободен ход в гаража докато гледах умно двигателя пак започна да издава странен шум но не беше тракане (а и на отоврен капак в бетонния гараж акустиката е различна). След 30 сек този звук изчезна. Някакви идеи от какво може да е това, досега не го бях чувал
Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм
Re: Разход масло Е92 335i
1 литър за 8300 км са напълно нормални според мен. Ама да си кажат спецовете...
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Трябва бая агресивно да си я карал за да изхарчи толкова.
- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
MaXimal написа:Тоя звук го чувам в 90% от новите бензинови БМВ-та.
И на какво се дължи
Ми агресивно си беше. Ама все пак и други бензинови коли съм карал и такъв разход не съм правил....
Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм
- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
Sapa написа:MaXimal написа:Тоя звук го чувам в 90% от новите бензинови БМВ-та.
И на какво се дължи
Ми агресивно си беше. Ама все пак и други бензинови коли съм карал и такъв разход не съм правил....
off topik : я кажи какъв разход на бензин ти дава тая машина , че веднъж покарах и ми се стори бая

По темата : мисля , че е нормален разхода на масло , при по- сериозно натискане .......доста хора се оплакват от това при БМВ.
if your car isn't scary - it's just not fast enough!
Нова е още, аз на Х5 3.0д до първата смяна на 22000 км долях 2 лт. После миряса
- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
За разхода на бензин - много зависи как се кара. Извънградско м/у 11 и 20 на 100 км. Градско м/у 15 и 22 на 100. Но все пак работата ми е на под 1 км от дома и имам много студени стартове и каране на ненапълно загрял двигател
Sapa написа:За разхода на бензин - много зависи как се кара. Извънградско м/у 11 и 20 на 100 км. Градско м/у 15 и 22 на 100. Но все пак работата ми е на под 1 км от дома и имам много студени стартове и каране на ненапълно загрял двигател
Не се учудвай тогава.
Да не се запуши катализатора от това каране след време
той затва и дава жега 

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
вие го убихте човека...
1 литър на 8000 км при разработване е ... всъщност малко
няма да се плашиш- нормално е. може да е много по-лошо (като например литър всеки 4-5к км и така до 40к км..)
тракането на празен ход е нормално и е от ваноса... мислиш че е силно защото не си чувал м-ките как тропат...
с други думи мисля, че всичко ти е наред.
1 литър на 8000 км при разработване е ... всъщност малко

тракането на празен ход е нормално и е от ваноса... мислиш че е силно защото не си чувал м-ките как тропат...

с други думи мисля, че всичко ти е наред.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:тракането на празен ход е нормално и е от ваноса... мислиш че е силно защото не си чувал м-ките как тропат...
И аз така знам.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Sapa написа:Но все пак работата ми е на под 1 км от дома
Един километър - ти майтапиш ли се или си се объркал?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- malkiq utd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46
- Мечтае да кара: x6
Разхода и според мене е нормален, още повече че я шпориш, така че не му се притеснявай само газ !!!
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2