Окачване за Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
57 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Окачване за Е46
слагай оригинално м ково окачване няма да съжаляваш не вози много меко но е страшно по завой незнам то в кво се състой но колата така я взех от германия - май е амор. и пружини заедно - огледай и в ебау .де има и втора употреба . вози найстина страшно 

Face написа:uCnaHeTcA написа:Имаше доста различни мнения относно JOM-ските койлоувъриНякой ако е слагал на Е46, моля да сподели мнение... Плюсове, минуси..
И аз съм фен на ниските окачвания, ама зимата примерно с тва 60/40 к'во прайваме
![]()
От личен опит-снегорин.Аз съм с билщайн Б6 и пружини H&R,с тази комбиназия комфорта не се губи.
Именно, че става снегорин и на всеки малко по-голям сняг си затънал... Та за тва питам за JOM-a , че поне зимата да можеш да си го вдигаш

А относно другия, колега, който казва за М-ковото, може би има впредвид М-техник... Аз съм с такова и искам да го сменям, че ми е височка през лятото

в германия беше добре по пътищата страшна возия ми като си дойдох тука маме мале - инаше м техник окачването си е бомба с 17 " ка джанта ти стой добре пак е свалено доста на земята...
- Bum Bumer
- Потребител
-
- Кара: E36 320i M50B20
- Мечтае да кара: колелото с 200
uCnaHeTcA написа:Имаше доста различни мнения относно JOM-ските койлоувъриНякой ако е слагал на Е46, моля да сподели мнение... Плюсове, минуси..
И аз съм фен на ниските окачвания, ама зимата примерно с тва 60/40 к'во прайваме
![]()
Хаха ами да ти кажа ли какво помагаме на снегопочистващите фирми

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Е това 60/40 си е направо мазохизъм с нашите пътища.
Аз още като взех колата сложих Кони спорт амортесьори (червени - регулируеми при слагането, не с врътки) и съм повече от доволен. Жълтите са по-добри, защото се регулират с едни връки и можеш лесно да сменяш возията. Просто ги нямаше тогава налични, а мойте предните бяха "тотал". Сега вози доста стегнато колата , в завоите е направо залепена дори със стандартните пружини.
Обмислям някакви спортни пружини но не повече от 30/20 , което смятам че си е разумен компромис м/у визия и практичност.
А тези койловъри за 400-500 лв. - като гледам че най-евтините маркови такива са около 2000 лв. .....
Моето мнение е да заложиш на едни нормални амортесьори спортни (Билщайн, Кони т.н.) + хубави пружини.
Също така може да помислиш и за едно М-тех окачване - сваляше само 18мм (може и да бъркам) и вози по-стегнато и в същото време комфортно. Според мен ще е оптималния вариант за теб
Аз още като взех колата сложих Кони спорт амортесьори (червени - регулируеми при слагането, не с врътки) и съм повече от доволен. Жълтите са по-добри, защото се регулират с едни връки и можеш лесно да сменяш возията. Просто ги нямаше тогава налични, а мойте предните бяха "тотал". Сега вози доста стегнато колата , в завоите е направо залепена дори със стандартните пружини.
Обмислям някакви спортни пружини но не повече от 30/20 , което смятам че си е разумен компромис м/у визия и практичност.
А тези койловъри за 400-500 лв. - като гледам че най-евтините маркови такива са около 2000 лв. .....
Моето мнение е да заложиш на едни нормални амортесьори спортни (Билщайн, Кони т.н.) + хубави пружини.
Също така може да помислиш и за едно М-тех окачване - сваляше само 18мм (може и да бъркам) и вози по-стегнато и в същото време комфортно. Според мен ще е оптималния вариант за теб
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
До преди няколко месеца бях с оригинално М-ково окачване и е компромис между комфорт и стабилност и сваля колата с 17мм но едни хубави койловъри са просто друго усешане-не ти троши бъбреците а в завой е
НО ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА ВКУС И УСЕЩАНЕ 

- KFZ-Handler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Космически кораб
Аз съм с JOM койлоувъри.... като цяло съм доволен. Единствено смених задните амортесьори с такива от М техник окачване. Вече втори сезон няма никакви проблеми. Това което ми хареса е че имат TUV сертификат, т.е. не са от най-долното качество. Возията е стегната, регулираш си височината и т.н. Като цяло за парите си са идеални. 

- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d G11 2018
Колеги да не правия нова тема да се въсползвам и аз искам да ви питам за мойта е46 искам да я направа малко по виска защото като се ка4ат двама души по 70 80 кг, кляка много искам да сменя Пружините да сложа някои по твърди и по високи да се вдигне задницата ходих и при майстор прегледа амортисьорите и каза 4е нищо им няма
Намерих едни от М3 Е46 ефтини 2 употреба но си мисля 4е ще стане по ниска и незнам дали ще станат на Е46 320Д
Дайте съвет какво да Правя
Поздрави
Намерих едни от М3 Е46 ефтини 2 употреба но си мисля 4е ще стане по ниска и незнам дали ще станат на Е46 320Д
Дайте съвет какво да Правя

Поздрави

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
nedkoo написа:Колеги да не правия нова тема да се въсползвам и аз искам да ви питам за мойта е46 искам да я направа малко по виска защото като се ка4ат двама души по 70 80 кг, кляка много искам да сменя Пружините да сложа някои по твърди и по високи да се вдигне задницата ходих и при майстор прегледа амортисьорите и каза 4е нищо им няма
Дайте съвет какво да Правя![]()
Поздрави
Е колега как така "кляка" колата ?
Наред ли са ти задните амортесьори/пружини ?
Да не би да са сменяни със спортни или да си направо с М-тех окачване?
Аз по-високи от стандартните пружини не съм виждал. При оригиналните имаше някакви цветови линии, които показват коя колко е твърда, но аз не знам кой цвят каква твърдост показва
От М3 си мисля, че няма да станат пружините, а и ще са по-ниски със сигурност от твойте
Като я сравняваш на височина с някоя друга Е46ца как я преценяваш твойта кола?
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
Колега мисля 4е по ниска от другите Е46 но аз съм със 205 55 на 16
май пружините са меки и като се натовари малко задницата кляка може ли да се сменят само задните

това когато колата е празна
май пружините са меки и като се натовари малко задницата кляка може ли да се сменят само задните

това когато колата е празна
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Доста висока изглежда отзад.Много вероятно е пружините да са меки-сложи по-твърди амортесиори за да стои по-стегната
най-вероятно са омекнали, иначе сега наистина е много висока
то за това като се прави колата по-ниска окачването трябва да е твърдо... колкото се може повече
това от личен опит го казвам
то за това като се прави колата по-ниска окачването трябва да е твърдо... колкото се може повече

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Като чета какви окачвания сте наслагали, не ми се вярва, че живеете в България. Тук едно м-техник окачване със 17' не се трае, за повече не знам... Аз лично бих препоръчал на колегата този вариант за всекидневна кола - хубава визия и оптимален баланс между практичност и поведение.
Never mistake motion for action...
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Зависи от окачването но аз гарантирам за моето(H&R Street Coilovers)+19" M3 си вози супер добре...а завоите няма какво да ги коментирам
П.П.Все пак всички сме ЕНТУСИАСТИ

П.П.Все пак всички сме ЕНТУСИАСТИ

- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
© написа:най-вероятно са омекнали, иначе сега наистина е много висока
то за това като се прави колата по-ниска окачването трябва да е твърдо... колкото се може повече![]()
Колега аз искам да я направа по висока и твърда с това дали ще стане такава с

РЕГУЛИРУЕМИ СПОРТНИ ОКАЧВАНИЯ - КОЙЛОВЪРИ ЗА BMW Е36 и Е46. Комплектите включват 4 пружни, 4 амортисьора, ключе и шайби за регулиране. Смъкват от - 20 mm до - 60 мм. Произведени са от немската фирма JOM и имат TUV сертификат за качество Все пак нзнам ако някой предлага нещо да казва

57 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4