Нужда от професионален съвет за Е46 голямата навигация
Модератор: Icco
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Нужда от професионален съвет за Е46 голямата навигация
Здравейте Колеги,
имам малък проблем и се нуждая от професионален съвет.Купих Е46 с голямата навигация 16:9 с “касетка“ и модул радио на който не му работеха десните канали.Първо подмених дисплея с друг за "диск" и работеше добре,но след подмямата на модула радио “BM54“ ми чете само дисковете от ченджъра в багажника(при поставяне на диск в устройството зад дисплея само ми исписва номерата на песните,но звук няма) и не ми позволява да регулирам силата на звука на командите на навигацията.Иначе поне започнаха да свирят всички говорители в колата.
Ако някой може да ми помогне със съвет ще съм много благодарен!
Поздрави
имам малък проблем и се нуждая от професионален съвет.Купих Е46 с голямата навигация 16:9 с “касетка“ и модул радио на който не му работеха десните канали.Първо подмених дисплея с друг за "диск" и работеше добре,но след подмямата на модула радио “BM54“ ми чете само дисковете от ченджъра в багажника(при поставяне на диск в устройството зад дисплея само ми исписва номерата на песните,но звук няма) и не ми позволява да регулирам силата на звука на командите на навигацията.Иначе поне започнаха да свирят всички говорители в колата.
Ако някой може да ми помогне със съвет ще съм много благодарен!
Поздрави
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Нужда от професионален съвет за Е46 голямата навигация
Не разбрах, защо си сменил модула на радиото и какво ти включва цялата аудио система? Усилвател имаш ли?
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
Здравей(те) Колега(и),
първоначално колата беше със екран 16:9 със аудио касета,модул радио в багажника BM54,и модул навигация МК3.Проблема беше че свиреха само левите говорители а екрана някакъв идиот го беше изгорил с цигара като е сменял скоростите.Именно за това започнах лека полека да набавям и подменям повредените части.Първо намерих и купих нов екран,но вместо за аудио касета беше за "CD".Смених екрана и диска свиреше но пак само левите говорители.Няколко седмици по късно в една автоморга ми продадоха модула BM54,смених го и свирнаха всички говорители,но като опитам да пусна диск отпред(имам в предвид този който се поставя зад екрана) само ми маркира песните като номера без да се чува нищо,иначе от ченджъра свири без проблем,и другото е че не ми позволява да регулирам силата на звука на командите на навигацията.Показва че се усилва и намалява, но се чува все на максимум.Не зная дали трябва да се направи някаква синхронизация между отделните елементи,защото все пак всеки един модул идва от различна кола.Ако някой знае нещо по въпроса,ще съм благодарен,знаете че на тези коли когато нещо не наред сме като болни.
Поздрави
първоначално колата беше със екран 16:9 със аудио касета,модул радио в багажника BM54,и модул навигация МК3.Проблема беше че свиреха само левите говорители а екрана някакъв идиот го беше изгорил с цигара като е сменял скоростите.Именно за това започнах лека полека да набавям и подменям повредените части.Първо намерих и купих нов екран,но вместо за аудио касета беше за "CD".Смених екрана и диска свиреше но пак само левите говорители.Няколко седмици по късно в една автоморга ми продадоха модула BM54,смених го и свирнаха всички говорители,но като опитам да пусна диск отпред(имам в предвид този който се поставя зад екрана) само ми маркира песните като номера без да се чува нищо,иначе от ченджъра свири без проблем,и другото е че не ми позволява да регулирам силата на звука на командите на навигацията.Показва че се усилва и намалява, но се чува все на максимум.Не зная дали трябва да се направи някаква синхронизация между отделните елементи,защото все пак всеки един модул идва от различна кола.Ако някой знае нещо по въпроса,ще съм благодарен,знаете че на тези коли когато нещо не наред сме като болни.
Поздрави
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
16/9 с диск зад екрана се поставя на коли без цд-чейнджър, на tape може би ще свирне (това ти е свободният канал)(((( голяма каша си направил, а проблема със сигурност е бил в усилвателя (него нещо не го споменаваш) и по-конкретно - зацапани букси, които се лекуват с четка за зъби и WD40 

E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
Благодаря ти че искаш да помогнеш,но ако прочетеш внимателно какво съм написал,ще видиш че при смяната на екрана с касетка с такъв с диск,диска от пред си свиреше идеално,само че не ми работеха както преди говорителите от едната страна.От сервиза ми казаха че усивателните платки са вградени в модула БМ54 (няма отделен модул за усилвател при мен)и като го отворихме се виждаше много ясно че единия ''интеграл''както го нарекоха е изпушил.Сменихме и този прословут модул БМ54 и свирнаха всички говорители,но пък спря да работи диска от пред.
Поздрави
Поздрави
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
ros1977 написа:Благодаря ти че искаш да помогнеш,но ако прочетеш внимателно какво съм написал,ще видиш че при смяната на екрана с касетка с такъв с диск,диска от пред си свиреше идеално,само че не ми работеха както преди говорителите от едната страна.От сервиза ми казаха че усивателните платки са вградени в модула БМ54 (няма отделен модул за усилвател при мен)и като го отворихме се виждаше много ясно че единия ''интеграл''както го нарекоха е изпушил.Сменихме и този прословут модул БМ54 и свирнаха всички говорители,но пък спря да работи диска от пред.
Поздрави
Това което са ти казали за БМ54 е странно според мен. БМ54 е професионален радио-тунер от комплект за навигация, а не тунер-усилвател )))) Може би има някакви предусилвателчета все пак, но не за всички канали.
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
6 мнения