Бензин в маслото м50б25 :(
Модератор: Технически модератори
51 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Re: Бензин в маслото м50б25 :(
Postman написа:... при напълно отворена дроселна клапа ... (приемайки, че в колектора налягането е атмосферното - ако не се отчита пада на налягане след въздушния филтър)...
Оставайки на офтопик вълна, може ли да попитам коя неземна сила (земните не могат) ще накара въздухът от пред филтъра да влезе в колектора при еднакво налягане? И кой създава пада на налягане след въздушния филтър, като налягането е равно?
И в този ред на мисли: как така се увеличава дебита на флуида и се намаля потенциалната разлика в налягането? Тука също физиката не помага...
Тъй като се олях, се извинявам за офтопика.
Поздрави,
Д

За сложно зададените въпроси имам класически отговор - не знам, нямам представа
.

- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
ddddk написа:Postman написа:... при напълно отворена дроселна клапа ... (приемайки, че в колектора налягането е атмосферното - ако не се отчита пада на налягане след въздушния филтър)...
Оставайки на офтопик вълна, може ли да попитам коя неземна сила (земните не могат) ще накара въздухът от пред филтъра да влезе в колектора при еднакво налягане? И кой създава пада на налягане след въздушния филтър, като налягането е равно?
И в този ред на мисли: как така се увеличава дебита на флуида и се намаля потенциалната разлика в налягането? Тука също физиката не помага...
Тъй като се олях, се извинявам за офтопика.
Поздрави,
Д
Налягането е почти еднакво. Все пак самият филтър е съпротивление и като такова има загуби в него. Не разглеждай само статичното налягане - има и динамично и то зависи от скороста. Дебита - от уравнението за непрекъснатост - скорост X сечение = константа.
иначе отговорът ми няма нищо общо с темата. и аз се извинявам за офтопика.
- brankovv
- младши ентусиаст
-
Новости по темата: днес си поиграх по колата (странични работо) и ми беше интересно да я запаля да я видя как работи, най-фрапантното беше като запалих и я оставих да поработи 4-5 мин на място никакъв мирис никакъв конденз, нищо само като я изфорсирам до 6 000 леко припушва отзад но само това, а кажете ми какво стана
другото което забелязах е че маслото си е в нормален вид (може би малко рядко) немерише на бензин както меришеше преди смяната, покарах колата 5-6 км като я понатиснах (естествено) и дори след кръгчето което и врътнах пак всичко беше Ок, далече съм от мисълта че се е оправила това просто е неестествено

- brankovv
- младши ентусиаст
-
Днес премерихме компресията с Дилян ~12 на всичките бутала, той погледна колата, покара я и каза че явно си въобразявам
може наистина да е било поомешано нещо, единственото по-фрапантрно което беше то беше това че на 5ти цилиндър свеща плуваше в масло (скъсана гарнитура)

51 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4