обикновенно газово
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- diqn_bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW-to nastrani
обикновенно газово
здравеите колеги искам да попитам може ли да се сложи обикновенно газово на м50б20 знам че има вероятност да гърми и да .но си мисля ако стане да сложа един спортен филтар да избегна това гърмене но по запознатите да кажат аз съм мн невеж във тази област.мерси предварително
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Re: обикновенно газово
Какъвто и въздушен филтър да сложиш,ако не е инсталирана и настроена газовата уредба добре-гърмежи ще има!На обикновена газова убезателно се слага и предпазна клапа преди дебитомера!Твоя работа си е,но ще те посъветвам ако ще слагаш газ,да е газов инжекцион!Може и втора ръка да е,но разликата е голяма и си струва!И нов ГИ да си вземеш-пак си струва,щото си връща парите,а като решиш да продаваш колата,можеш да си го свалиш и да го инсталираш на следващата или да го продадеш-аз така направих.Но с ГИ-то карах и се радвах на колата си
Забравяш,че всъщност караш на газ 

Може само че трябва да ти я монтира човек, който е запознат с дилемата обикновенна газова на бмв. 

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Скоро имаше някаква тема за газта пак.Един съвет слагай си ГИ и забравяш че си на газ.
Недай си боже гръмне и дебитомера в повечето случай го отпиши,а на 4-я дебитомер си си купил и ГИ-то вече.
Недай си боже гръмне и дебитомера в повечето случай го отпиши,а на 4-я дебитомер си си купил и ГИ-то вече.

Колега,със спортен филтър даже е по-вероятно да гърми колата заради бедна смес.По-добър ще е резултата от нови свещи.Аз преди карах м40 с обикновена газова....е няма такова мъчение.Сега вече,след като покарах кола непомирисвала газ,това няма да си го причиня ни на мене,ни на колата.Първите 500км може и да е добре,но като почнат ядовете няма оправия.Отделно,че вече и на бензин няма да е същото,защото плочката ти стеснява входа на смукателния.Просто от опит ти казвам че не си струва с обикновена газова.И на мене ми става лошо кат видя газ-0,92 бензин-2,12 ,ама като си спомня почернелия колектор,разбития дебитомер и тоталната липса на празен ход ми става още по-лошо.Ти си преценяваш,но според мен не си преебавай тотално колата с обикновена газ.

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
zzuzi написа:Колега,със спортен филтър даже е по-вероятно да гърми колата заради бедна смес.По-добър ще е резултата от нови свещи.Аз преди карах м40 с обикновена газова....е няма такова мъчение.Сега вече,след като покарах кола непомирисвала газ,това няма да си го причиня ни на мене,ни на колата.Първите 500км може и да е добре,но като почнат ядовете няма оправия.Отделно,че вече и на бензин няма да е същото,защото плочката ти стеснява входа на смукателния.Просто от опит ти казвам че не си струва с обикновена газова.И на мене ми става лошо кат видя газ-0,92 бензин-2,12 ,ама като си спомня почернелия колектор,разбития дебитомер и тоталната липса на празен ход ми става още по-лошо.Ти си преценяваш,но според мен не си преебавай тотално колата с обикновена газ.
Аз затова карам само на бензин независимо от обстоятелствата
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
аз съм с обикновена газ вече 2 години на същия двигател м50б20 , вярно е че гърми от време на време но имам клапа както преди дебитомера така и 2 на колекторите. на мястото на тройника с който си определяш колко газ да подаваш на мотора имам една джаджа която дефакто взема сигнал от ламбда сондата и посредством комп и стъпково моторче контролира подаването на газ към двигетеля и от там гърмежите намаляха значително не на последно място на една две бутилки газ минавам 150-200 км на бензин
досега не съм сменял дебитомер колектори -нищо свързано с газта
досега не съм сменял дебитомер колектори -нищо свързано с газта

ако слагаш сложи газов инжекцион то й ще тсе изплати с обикновена газова ще имаш сам главоболия,послушай ни!
- samokoveca
- кандидат ентусиаст
-
всеки си има свое мнения аз карам 2 година с обикновенна газова и до ден днешен колата не ми е гармяла нито веднъж незнам на какво се дължи но скоро даже махнах и кихалката защото прецених че нямам нужда и от нея можеби се дължи на късмет 

- lybo 73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520д F10
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: чисто нова
здравей колега ,ако караш на дълък път си сложи ги. ако ходиш 4или 5 километра на работа не си заслужава ги.защото зимата ще даваш кинти и за бензин и за газ. аз карам вече 3 години с обикновенна го.и нямам проблем сменяй филтър на 5000 км и си ти. 

Карайте с акъл
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Сменяш свещите, слагаш мощен и хубав изпарител (BRC 140 kW да речем), слагаш и ламбда контрол (ако ламбда сондата работи де - най-добре е да туриш нова), настройват се нещата и ГАЗ на бараката!
Важно е да НЕ повярваш на някой гръмнат газаджия като вземе да ти разправя, че изпарител 100 kW ще стане на мотор 110 kW, защото изпарителите по принцип имали запас в киловатите!!!
По отношение на кихалките - не е ясно колко ще пазят от гърмежи, но не е лошо да ги има кадърно сложени.
Извод: Сложи си ГИ.
Важно е да НЕ повярваш на някой гръмнат газаджия като вземе да ти разправя, че изпарител 100 kW ще стане на мотор 110 kW, защото изпарителите по принцип имали запас в киловатите!!!
По отношение на кихалките - не е ясно колко ще пазят от гърмежи, но не е лошо да ги има кадърно сложени.
Извод: Сложи си ГИ.

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- diqn_bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW-to nastrani
- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `99 318i E36 Touring
- Мечтае да кара: M5 Touring
И аз много мислих ГИ или обикновена, но като прецених колко пари ще спестя и какви разправии са с него, това свещи, филтри ... накрая си сложих ГИ. 1 година никакви проблеми, разход като на бензин (малка разлика като го напрягам), не слагам "специални свещи за газ", въздушния се сменява с маслото и всичко е 6. Единственото неприятно, е че зимата караш и на бензин докато вдигне градусите, за да мине на газ, но пък когато има сняг докато го изчистя от колата и то взело че загряло
От мен 1 глас за ГИ
От мен 1 глас за ГИ

- krumovvv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: чужди коли и жени
- Мечтае да кара: две коли едновременно
колега аз съм с обикновенна газова има сложени едни кихалки на колекторните тръби и изобщо не ми гърми двигатела е м52 б20 ванус
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4