обикновенно газово

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-to nastrani

обикновенно газово

Мнение от diqn_bs » 03 Апр 2010, 22:59

здравеите колеги искам да попитам може ли да се сложи обикновенно газово на м50б20 знам че има вероятност да гърми и да .но си мисля ако стане да сложа един спортен филтар да избегна това гърмене но по запознатите да кажат аз съм мн невеж във тази област.мерси предварително
Българска ДРИФТ Федерация
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Re: обикновенно газово

Мнение от ned_gm28 » 03 Апр 2010, 23:12

Какъвто и въздушен филтър да сложиш,ако не е инсталирана и настроена газовата уредба добре-гърмежи ще има!На обикновена газова убезателно се слага и предпазна клапа преди дебитомера!Твоя работа си е,но ще те посъветвам ако ще слагаш газ,да е газов инжекцион!Може и втора ръка да е,но разликата е голяма и си струва!И нов ГИ да си вземеш-пак си струва,щото си връща парите,а като решиш да продаваш колата,можеш да си го свалиш и да го инсталираш на следващата или да го продадеш-аз така направих.Но с ГИ-то карах и се радвах на колата си :!: Забравяш,че всъщност караш на газ ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fastv6 » 03 Апр 2010, 23:21

Може само че трябва да ти я монтира човек, който е запознат с дилемата обикновенна газова на бмв. :smoke:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 03 Апр 2010, 23:29

Скоро имаше някаква тема за газта пак.Един съвет слагай си ГИ и забравяш че си на газ.
Недай си боже гръмне и дебитомера в повечето случай го отпиши,а на 4-я дебитомер си си купил и ГИ-то вече.
:driving: :dunno: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 03 Апр 2010, 23:37

Колега,със спортен филтър даже е по-вероятно да гърми колата заради бедна смес.По-добър ще е резултата от нови свещи.Аз преди карах м40 с обикновена газова....е няма такова мъчение.Сега вече,след като покарах кола непомирисвала газ,това няма да си го причиня ни на мене,ни на колата.Първите 500км може и да е добре,но като почнат ядовете няма оправия.Отделно,че вече и на бензин няма да е същото,защото плочката ти стеснява входа на смукателния.Просто от опит ти казвам че не си струва с обикновена газова.И на мене ми става лошо кат видя газ-0,92 бензин-2,12 ,ама като си спомня почернелия колектор,разбития дебитомер и тоталната липса на празен ход ми става още по-лошо.Ти си преценяваш,но според мен не си преебавай тотално колата с обикновена газ.
Изображение Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 03 Апр 2010, 23:41

zzuzi написа:Колега,със спортен филтър даже е по-вероятно да гърми колата заради бедна смес.По-добър ще е резултата от нови свещи.Аз преди карах м40 с обикновена газова....е няма такова мъчение.Сега вече,след като покарах кола непомирисвала газ,това няма да си го причиня ни на мене,ни на колата.Първите 500км може и да е добре,но като почнат ядовете няма оправия.Отделно,че вече и на бензин няма да е същото,защото плочката ти стеснява входа на смукателния.Просто от опит ти казвам че не си струва с обикновена газова.И на мене ми става лошо кат видя газ-0,92 бензин-2,12 ,ама като си спомня почернелия колектор,разбития дебитомер и тоталната липса на празен ход ми става още по-лошо.Ти си преценяваш,но според мен не си преебавай тотално колата с обикновена газ.

Аз затова карам само на бензин независимо от обстоятелствата
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Потребител
Аватар

Мнение от nikisan » 04 Апр 2010, 7:46

аз съм с обикновена газ вече 2 години на същия двигател м50б20 , вярно е че гърми от време на време но имам клапа както преди дебитомера така и 2 на колекторите. на мястото на тройника с който си определяш колко газ да подаваш на мотора имам една джаджа която дефакто взема сигнал от ламбда сондата и посредством комп и стъпково моторче контролира подаването на газ към двигетеля и от там гърмежите намаляха значително не на последно място на една две бутилки газ минавам 150-200 км на бензин
досега не съм сменял дебитомер колектори -нищо свързано с газта :yes:

Аватар

Мнение от borcho6 » 04 Апр 2010, 8:50

ако слагаш сложи газов инжекцион то й ще тсе изплати с обикновена газова ще имаш сам главоболия,послушай ни!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от samokoveca » 04 Апр 2010, 14:02

всеки си има свое мнения аз карам 2 година с обикновенна газова и до ден днешен колата не ми е гармяла нито веднъж незнам на какво се дължи но скоро даже махнах и кихалката защото прецених че нямам нужда и от нея можеби се дължи на късмет :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520д F10
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: чисто нова

Мнение от lybo 73 » 04 Апр 2010, 15:11

здравей колега ,ако караш на дълък път си сложи ги. ако ходиш 4или 5 километра на работа не си заслужава ги.защото зимата ще даваш кинти и за бензин и за газ. аз карам вече 3 години с обикновенна го.и нямам проблем сменяй филтър на 5000 км и си ти. :yes:
Карайте с акъл

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 04 Апр 2010, 17:09

Сменяш свещите, слагаш мощен и хубав изпарител (BRC 140 kW да речем), слагаш и ламбда контрол (ако ламбда сондата работи де - най-добре е да туриш нова), настройват се нещата и ГАЗ на бараката!
Важно е да НЕ повярваш на някой гръмнат газаджия като вземе да ти разправя, че изпарител 100 kW ще стане на мотор 110 kW, защото изпарителите по принцип имали запас в киловатите!!!
По отношение на кихалките - не е ясно колко ще пазят от гърмежи, но не е лошо да ги има кадърно сложени.
Извод: Сложи си ГИ. :yes:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-to nastrani

Мнение от diqn_bs » 04 Апр 2010, 18:33

значи става обикновенно газово на 6-така.
Българска ДРИФТ Федерация
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nikisan » 04 Апр 2010, 19:21

става става :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `99 318i E36 Touring
Мечтае да кара: M5 Touring

Мнение от ceco_ » 04 Апр 2010, 20:55

И аз много мислих ГИ или обикновена, но като прецених колко пари ще спестя и какви разправии са с него, това свещи, филтри ... накрая си сложих ГИ. 1 година никакви проблеми, разход като на бензин (малка разлика като го напрягам), не слагам "специални свещи за газ", въздушния се сменява с маслото и всичко е 6. Единственото неприятно, е че зимата караш и на бензин докато вдигне градусите, за да мине на газ, но пък когато има сняг докато го изчистя от колата и то взело че загряло

От мен 1 глас за ГИ :yes:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: чужди коли и жени
Мечтае да кара: две коли едновременно

Мнение от krumovvv » 04 Апр 2010, 21:08

колега аз съм с обикновенна газова има сложени едни кихалки на колекторните тръби и изобщо не ми гърми двигатела е м52 б20 ванус
Изображение

Следваща

Назад към E36