Поблем със стартер

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Поблем със стартер

Мнение от Joro_Paveto » 30 Мар 2010, 0:40

Имам следния проблем със стартера - завъртам ключа да паля и ако не пусна ключа в момента, в който запали двигателя се чува стръжене от стартера. Предполагам проблемът е в шалтера, но дали мога да го реша по някакъв начин и да се престане с това. Предполагам също, че след като запали двигателя, шалтера трябва да изключи. Понякога паля от половин оборот и пак престъргва, а аз не съм в състояние да пусна толкова бързо ключа. Искам да уточня, че не залепва шалтера и да продължава да върти след като съм върнал ключа. Просто трябва да съм адски концентриран при палене и щом двигателя запали, моментално да пусна ключа...все едно съм на
Малко след като купих колата стартера се развали и ми го смениха във сервиз...обаче проблемът си остана, което за съжаление след 2 години ме навежда на мисълта, че май нищо не са сменили, а само ремонтирали и взели 140 кинта за "сменен" стартер.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: Поблем със стартер

Мнение от LiTtLeRoCk » 30 Мар 2010, 0:45

Имах подобен проблем със стартер на М50 всичко се размина с почистване и смазване на механичната част вътре нямаш си идея какви боклуци се събират,но така и така го бях свалил смених и четките защото вече бяха тръгнали към отвъдното.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 30 Мар 2010, 0:46

може да има феродов прах и да не връща бендикса. като се разглоби ще стане ясно.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro_Paveto » 30 Мар 2010, 18:56

Еми като сменям съединителя, ще ревизирам и стартера. Че свалянето му какво приключение е...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fastv6 » 30 Мар 2010, 22:13

Определено проблема е във включвателя, или зачистване или нов.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 340!!!
Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3

Мнение от БаЯн » 30 Мар 2010, 23:56

Аз ония ден свалях моя и днеска го слагах за един стартер ебати играта :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 31 Мар 2010, 0:53

Joro_Paveto написа:Еми като сменям съединителя, ще ревизирам и стартера. Че свалянето му какво приключение е...

Здравей колега, щом ще сменяш съединител, първо погледни венеца на маховика, защото може да е от него, при положение, че ти е ремонтиран стартера и пак си е било така. Но ако пък дълго време си я палил така и венеца е бил заминал може да се наложи пак да смениш бендикса.
Казвам го от личен опит, половин година паля като тебе, и най-накрая си оправих стартера - нов бендикс и четки и на другия ден паля и пак същото. След седмица сменях съединител и като видях маховика - без зъби! а вече държах стартера в ръце да го нося за рекламация на електричаря! Добре, че бързо намерих перфектен маховик и 'всичко си дойде на мястото'

ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro_Paveto » 31 Мар 2010, 9:47

Това за моховика не се бях сетил. Ще го погледна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м42
Мечтае да кара: винаги

Мнение от scotixer » 31 Мар 2010, 10:08

Виж да не залепва контактния клуч :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от godziliaz » 02 Апр 2010, 17:42

Joro_Paveto написа:Еми като сменям съединителя, ще ревизирам и стартера. Че свалянето му какво приключение е...

Е то ще стане ясно като тръгнеш да сваляш. Все пак диагнозата е вътре дали е маховик, дали бендикс или просто зачистване ще си покаже. Но щом казваш че предния път майстор ти го е правил желателно е сега да си донего като ремонтира!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 04 Апр 2010, 13:52

Joro_Paveto написа:Това за моховика не се бях сетил. Ще го погледна.

Ако са уронени зъбите на маховика,не е задължително да сменяш целия маховик.Можеш да смениш само зъбният венец.Избиването на стария и набиването на новия става на преса.Просто си прецени кой е по-добрият вариянт за теб.Можеш също да се замислиш за олекотен маховик,ако си фен на бързото ускоряване.Успех!
Изображение

Назад към E36