Колко са данъците в БГ на заплата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Колко са данъците в БГ на заплата?

Мнение от penio » 30 Мар 2010, 17:05

SaSo написа:Сигурен ли си ... Щото последния път като бях болничен взех доста над 145.45лв за два дни... Бях взел 3 дни болничен и пътвия ден ми го плаща предприето...

Аз, исках да взема бащинство за 6 месеца (90 или 80% от нетната запата мисля беше), и от НОИ ми казахе 4е повече от 1800 на месец да забравя. 2000 лв е осигурителния таван и това е. За болничния не съм сигурен, но правя аналогия просто. Ако болничните ти ги плащат според заплатата даже и ако е по-висока осигурителния праг, ще е супер. Аз, заради това не съм взимал болничен до сега, не съм се и рзболявал де :)
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 30 Мар 2010, 19:17

penio написа:Осигурителния праг е 2000 и не можеш да взимаш над 80% от него като болничен, така хората с по-големи заплати са ощетени донякъде и гледат да не взимат болнични, бащинства и тн.

E да им имам и ощетяването :lol: Да ми дават и на мене е така по 1.6к па ще се пиша вечно болен :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 30 Мар 2010, 21:15

Незнам според мене не би трябвало да има разлика между болничен и бащинство , но някой който разбира може да каже... Аз ти казах какво реално съм видял при получаване на болничните си...
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 02 Апр 2010, 3:50

Ако си се устроил и свикнал с немския начин на живот,дори и на по-ниска заплата ТАМ ще живееш далеч по-качествен живот...Да ме извиняват псевдопатриотите и тия с гръмките лозунги.. :bchug:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 02 Апр 2010, 9:40

абе той човека явно му е натежало вече и мери на кантара,ама той си знае най-добре :D
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 02 Апр 2010, 10:16

dimithur написа:
penio написа:Осигурителния праг е 2000 и не можеш да взимаш над 80% от него като болничен, така хората с по-големи заплати са ощетени донякъде и гледат да не взимат болнични, бащинства и тн.

E да им имам и ощетяването :lol: Да ми дават и на мене е така по 1.6к па ще се пиша вечно болен :mhihi:

Абе и аз се чудя какво точно работи човека :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 03 Апр 2010, 15:28

В България са едни от най-ниските осигурителни прагове и проценти за осигуряване, данък върху доходите само 10%, данък върху печелбата 10%, какво искате повече незнам. Да каже колегата как е Герамания, май доста по-различно и то в обратната посока. Качествен живот.....живота е такъв, какъвто си го направиш. Ако си глупак в България, няма да си по-различен в Англия.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 03 Апр 2010, 20:35

Elesar74 написа:Качествен живот.....живота е такъв, какъвто си го направиш. Ако си глупак в България, няма да си по-различен в Англия.
Колкото и да си умен, в БГ няма как да изчистиш калта от улиците, избгнеш дупките по пътя, получиш адекватно административно обслужване и пренебрегнеш цялата простотия и враждебност която те заобикаля :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 04 Апр 2010, 0:06

Почти е вярна сметката за нетната и брутната заплата. Болничните със сигурност ги заплащат върху заплатата дори да са над 2000 лева, поне така беше до преди 6 месеца. За максималния осигурителен праг и аз не съм съгласен, но държавата пак хитрее. Иначе както са ми останали едни 15 години до пенсия ако го нямаше този праг трябваше да взема пенсия поне 2000 лева. Лично аз искам да се осигурявам на реалните си доходи заради голямата пенсия. Относно праскането на болнични, до 6 месеца е супер, после май имаше някаква уловка. Лошото е, че като се замисля какво получваме за данъците които плащаме ми идва да се гръмна. Иначе животът в България може да бъде доста хубав ако не се налага да се занимаваш с община, данъчни, Пощенска банка, застрахователи и разни други измети. И ако имаш двор за да не ти крадат наркомани части от колата. Може би една Х5-ца не би усещала дупките, не знам не съм карал такова животно. И удовлствията са достъпни като цена, малко вдигнаха цигарите, но пак са на половин цена от тези в Италия например. Глобите за нарушения на правилата за движение са малки и 200 кинта те спасяват от всичко освен ако не си прегазил човек. Абе ако си младеж купонджия с пари и имаш родители да се занимават с гадните работи си идвай. Ако искаш да живееш по правилата стой в Германия.

Предишна

Назад към Извън Темата