Проблем с моторчето за миене на стъклото
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Snoop
- младши ентусиаст
-
- Кара: засилен дизел
- Мечтае да кара: на Шаро поршето
- Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D
Проблем с моторчето за миене на стъклото
Колеги, имам проблем с въпросното моторче.
На втората снимка се вижда едно правоъгълниче(дупка) в моторчето откъдето ми сълзи и олива целия калник.
Каква е причината това да се случва? Мисля, че ми губи налягане, понеже пикае върху капака, днес чистих какво ли не и накрая като сглобих системата установих, че от въпросното място тече доста сериозно, а според мен не би трябвало.
Сякаш системата няма налягане. Случвало ли ви се е подобно нещо? Трябва ли да сменям моторчето? Каква му е цената? Какво ще стане ако запуша дупката?
На втората снимка се вижда едно правоъгълниче(дупка) в моторчето откъдето ми сълзи и олива целия калник.
Каква е причината това да се случва? Мисля, че ми губи налягане, понеже пикае върху капака, днес чистих какво ли не и накрая като сглобих системата установих, че от въпросното място тече доста сериозно, а според мен не би трябвало.
Сякаш системата няма налягане. Случвало ли ви се е подобно нещо? Трябва ли да сменям моторчето? Каква му е цената? Какво ще стане ако запуша дупката?

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аз и ти сме луд-ни-ца...

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Проблем с моторчето за миене на стъклото
Така беше и при мен-подсушаваш хубаво и лепиш с Поксипол.От както съм го залепил с лепилото нямам абсолютно никакви проблеми 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Ако запушеш въпросните отвори,ще направиш грешка
Оста на ротора преминава през един гумен "О" пръстен,който играе ролята на семеринг.Целта е да не пропуска течност от турбинката нагоре към електромотора.Въпросните "дупки" , които се каниш да запушваш,са оставени в случай,че пропусне семеригата,течноста през тях да излезе навън,а не да напълни електромотора и да го блокира
Какво направих аз : разглобих сондичката (на щипки е,които вероятно ще посчупиш при първи опит за отваряне).Извадих семерингата и и залепих прецизно един пласт PVC лента по външната окръжност.След това я вкарах обратно в отвора и сложих във вътрешният и отвор техническа смазка.Така PVC лентата свива вътрешният отвор,а смазката смазва и херметизира
Сглобяваш по обратният ред,като не е лошо да смажеш местата на лагеруване на ротора с фино машинно масло.Ако си се справил добре,след този ремонт дълго време няма да имаш ядове със сондата.А причината за слабата струя от пръскалките е или запушване им,или в клапанчетата които са непосредствено преди пръскалките под мукавата на капака.Сложени са,за да не се връща всичката течност обратно в казанчето и струята от пръскалките да тръгва с дръпването на лоста на кормилната колонка.Аз уволних едното,щото се беше запушило и течеше по мукавата.Без него забавянето е има няма секунда.Успех 

Какво направих аз : разглобих сондичката (на щипки е,които вероятно ще посчупиш при първи опит за отваряне).Извадих семерингата и и залепих прецизно един пласт PVC лента по външната окръжност.След това я вкарах обратно в отвора и сложих във вътрешният и отвор техническа смазка.Така PVC лентата свива вътрешният отвор,а смазката смазва и херметизира

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
vladi_a_i написа:Така беше и при мен-подсушаваш хубаво и лепиш с Поксипол.От както съм го залепил с лепилото нямам абсолютно никакви проблеми
Така съм от близо една година пък нямам проблем с помпичката

- ned_gm28
- ентусиаст
-
vladi_a_i написа:vladi_a_i написа:Така беше и при мен-подсушаваш хубаво и лепиш с Поксипол.От както съм го залепил с лепилото нямам абсолютно никакви проблеми
Напълни казанчето няколко пъти до горе да,залее качествено целия ротор и ще имаш проблеми

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
А най-добре си купи ново моторче, цената му е около 20-25 лева в Автоплюс.
only rear wheel drive
- Snoop
- младши ентусиаст
-
Първо, колеги, благодаря ви много за адски бързите отговори! На това му се казва колектив!
Сега по ред на номерата:
Влади, мислех да го направя, но точно поради причината, че ме съмнява, че ще наводни самото моторче реших да питам преди да действам, мерси все пак за съвета.
Нед, благодаря за това, че си описал подробно процедурата по "ремонта" - мисля да го пробвам, пък ако не стане ще взема ново, щом е 20-30лв. няма какво толкова да му мисля, но ми е интересно да разглобя това.
Относно останалата част от системата, аз съм човек, който одавна се мота из форуми и политиката и ползването на търсачката са ми до болка познати. Та преди да ви тормозя с моя проблем се разрових няколко дни из темите и предприех мерките, които са описани в 2 или 3 незаключени теми. Иначе казано - продухах маркуча от казанчето до разделянето за двете пръскалки, накиснах белите клапанчета в оцет и с помпа ги продухах, надух и маркучите от разклонението до едната и другата пръскалки, както и почистих самите пръскалки, накиснах и измих казанчето - стана като ново!
След това сглобих всичко и налях 2 литра топла вода за да видя резултата. Лошото беше, че почна адски зверски да тече от въпросното квадратче и да стрелят по стъклото и четирите пръскалки, но с видимо ниско налягане, така че съм 90% сигурен, че проблемът ми е в моторчето.
Благодаря ти много.
Мичев, колега, най-вероятно ще постъпя точно по този начин - щом сме си купили BMW не сме за 20-30 лева - да се мъчим и да се циганим, и най-вероятно ще сменя моторчето.
Отново, Благодаря и на трима ви!
п.п. Нед, ако не ти е проблем би ли показал на снимките къде точно са щипките, които разглобяват моторчето?

Сега по ред на номерата:
Влади, мислех да го направя, но точно поради причината, че ме съмнява, че ще наводни самото моторче реших да питам преди да действам, мерси все пак за съвета.

Нед, благодаря за това, че си описал подробно процедурата по "ремонта" - мисля да го пробвам, пък ако не стане ще взема ново, щом е 20-30лв. няма какво толкова да му мисля, но ми е интересно да разглобя това.
Относно останалата част от системата, аз съм човек, който одавна се мота из форуми и политиката и ползването на търсачката са ми до болка познати. Та преди да ви тормозя с моя проблем се разрових няколко дни из темите и предприех мерките, които са описани в 2 или 3 незаключени теми. Иначе казано - продухах маркуча от казанчето до разделянето за двете пръскалки, накиснах белите клапанчета в оцет и с помпа ги продухах, надух и маркучите от разклонението до едната и другата пръскалки, както и почистих самите пръскалки, накиснах и измих казанчето - стана като ново!

Благодаря ти много.

Мичев, колега, най-вероятно ще постъпя точно по този начин - щом сме си купили BMW не сме за 20-30 лева - да се мъчим и да се циганим, и най-вероятно ще сменя моторчето.
Отново, Благодаря и на трима ви!

п.п. Нед, ако не ти е проблем би ли показал на снимките къде точно са щипките, които разглобяват моторчето?
Аз и ти сме луд-ни-ца...

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
ned_gm28 написа:vladi_a_i написа:vladi_a_i написа:Така беше и при мен-подсушаваш хубаво и лепиш с Поксипол.От както съм го залепил с лепилото нямам абсолютно никакви проблеми
Напълни казанчето няколко пъти до горе да,залее качествено целия ротор и ще имаш проблеми
Е нали все ми е пълно

- ned_gm28
- ентусиаст
-
Snoop написа:п.п. Нед, ако не ти е проблем би ли показал на снимките къде точно са щипките, които разглобяват моторчето?
Честно казано колега,доста отдавна правих тази интервенция и не си спомням с точност начина,но помня,че беше много кофташко за отваряне без никакво счупване

- Snoop
- младши ентусиаст
-
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Колега залепи го и колкото кара кара може и 2 години да изкара може и 2 дни но колкото повече изкара по добре няма да се набиваш с пари при положение че може да кара още доста.
Успех
Успех

Бъди честен пък да става квото ще
11 мнения
• Страница 1 от 1