Проблем с тресене на предницата!!!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с тресене на предницата!!!

Мнение от cassper06 » 02 Апр 2010, 14:53

Колеги помагайте да открия проблема при моята каляска.
Проблема е следния: при движение със скорос 100-110 км/ч ( при по висока скорост не съм пробвал) и натискане на педала на спирачката умерено леко предницата започва да ми тресе ужасно много. Тресенетето го усещам повече отдясната страна и се появява само при тази скорост и леко натисната спирачка, при по ниска скорост или силно натисната спирачка си намалява скороста без тресене на предницата. Какво е според вас? Помагай те моля!!!
Гумите са ми нови, зимни и балансирани и спирачните накладки са нови на около 20 хил. км. Предницата съм я качвал на стенд преди 5 хил. км. и всичко е в нормите. Къде според вас е проблемът?

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с тресене на предницата!!!

Мнение от godziliaz » 02 Апр 2010, 14:56

Проблема може да е в спирачния диск.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fastv6 » 02 Апр 2010, 17:56

Може някой диск да се е изкривил. Няма от какво друго да е.

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 02 Апр 2010, 18:03

cassper06 написа:Колеги помагайте да открия проблема при моята каляска.
Проблема е следния: при движение със скорос 100-110 км/ч ( при по висока скорост не съм пробвал) и натискане на педала на спирачката умерено леко предницата започва да ми тресе ужасно много. Тресенетето го усещам повече отдясната страна и се появява само при тази скорост и леко натисната спирачка, при по ниска скорост или силно натисната спирачка си намалява скороста без тресене на предницата. Какво е според вас? Помагай те моля!!!
Гумите са ми нови, зимни и балансирани и спирачните накладки са нови на около 20 хил. км. Предницата съм я качвал на стенд преди 5 хил. км. и всичко е в нормите. Къде според вас е проблемът?

отиди да я проверят,гаранция вече има нещо разбито някаде ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kosa4a » 02 Апр 2010, 22:12

и аз имам абсолютно същия проблем,1:1,.преглеждах предницата неодавна в сервиз,затова мисля че крив диск ни е болежката

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 34 със субтитри !!!
Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ

Мнение от chiko » 02 Апр 2010, 22:22

а тампоните на носачите,виж по от близо
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 03 Апр 2010, 0:06

При мен бе същото, но с подробност - при по-висока скорост примерно 160км/ч освен, че започва да тресе при натискане на спирачката... колкото повече я натискам толкова повече започваше да подскача цялата кола, а ако задържех спирачката натисната повече от 3сек. просто можех да забравя за спиране. След поставянето на нови дискове и накладки не един или 2-ма искаха да целуват предното стъкло :mhihi:
От изчетени теми знам, че ако подмяната на предните не помогне, то след подмяна и на задните обикновено проблема се решава. Премери си все пак колко са ти изпилени... моите бяха на минимум (да не кажа под...)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от sniper74 » 03 Апр 2010, 15:38

баце при мене беше от дисковете, бяха станали много тънки и като ги смених не тресеше вече :yes:
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 03 Апр 2010, 20:48

Мараба колега:

1. Дължиш лицензионни права над термините: каляска, каруца, кочина и подобни :mhihi: - глобата е студена бира
2. 1 - во: сваляш гумите от всяка джанта и гледаш джантите на баланс машината /читава естествено/, 2 - ро: слагаш гумите и пак ги гледаш.
3. Износени/криви спирачни дискове - съответната замяна с нови = доста кинти

4. Като ме видят, че пристигам в гумаджийницата, слагат табелата затворено след мене :mhihi:

Айде със здраве.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 Е53 3.0

Мнение от ivo_io » 04 Апр 2010, 11:06

chiko написа:а тампоните на носачите,виж по от близо
:yes:

колега в момента имам съштите ядове,на мен ми казаха разбит горен носач/тампон/,може и от сп.дискове да е но се съмнявам,ако е като при мен навий лако волана и натисни с крак колелото назад,ако е разбит 100% ще видиш,а аз ще го карам моя кораб утре да го видят и ще пиша дали се е оправило :winky:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от cassper06 » 04 Апр 2010, 14:11

Благодаря за съветите и коментарите на всички колеги!!!
Дисковете са ми читави и имат износване не повече от 1-1.5мм и накладките са ми почти нови не ми се вярва да е от крив диск. Тези дни като пътувах усетих че колата ми тресе и при движение без да съм натискал спирачката, което ме навява че имам нчкакви тампони или накрайници които са ми разбити по предницата. Тези дни ще я карам на майстор да я погледнат как е ходовата част. И като имам инфо ще пиша да споделя от какво е било. От мен чао и леко и безаварийно шофиране!!!

Назад към E34