Проблем при ускорението на М42
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Проблем при ускорението на М42
Здравейте колеги.Искам да споделя относно моя проблем,скоро смених мотора на моето Е36 с М42Б18 IS,монтажа премина успешно,но при първите тестове резултатът не беше много задоволителен,ппроблема се изразява в следното ; в движение на 1-предавка при подаване на пълна газ колата започва да ускорява нормално и някаде около 4000 оборота се появява един момент на задържане,(нямам предвид забиване)след което пак започва да ускорява добре и пак задържа за момент и пак ускорява до момента в който идва момента да превключа на 2-ра предавка.Прехвърлил съм всичко което е необходимо за нормалната работа на мотора,компютър,дебитомер,ламда сонда,бонина,изпускателни колектори.Предварително благодаря на всички колеги 

BMW MOTORSPORT
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Проблем при ускорението на М42
Незнам дали така трябва да е при повечето,но при моя м42 след 5к се едно се включва турбо и ускорява по бързо,се едно прескача препядствие и продължава да се вихри докъм 7200 оборота.Твойто така да прави на отскоци не ми се вижда нещо редно-всичко ли е вързано както трябва
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
ами да всичко е свързано този проблем се явява само в движение и под натоварване
BMW MOTORSPORT
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
всички консумативи са сменени помпата има дебит ,махнахме изравнителя на налягането в резервоара единия маркуч влизаше в главата запуших отвора незнам да не би това да пречи нещо
BMW MOTORSPORT
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i
- Мечтае да кара: Самолет
vladi_a_i написа:Незнам дали така трябва да е при повечето,но при моя м42 след 5к се едно се включва турбо и ускорява по бързо,се едно прескача препядствие и продължава да се вихри докъм 7200 оборота.Твойто така да прави на отскоци не ми се вижда нещо редно-всичко ли е вързано както трябва
същото е и при мене само че незнам защо го няма прекъсвача при 6500об. пак 90 на втора при 7200

- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
mafiata_ написа:vladi_a_i написа:Незнам дали така трябва да е при повечето,но при моя м42 след 5к се едно се включва турбо и ускорява по бързо,се едно прескача препядствие и продължава да се вихри докъм 7200 оборота.Твойто така да прави на отскоци не ми се вижда нещо редно-всичко ли е вързано както трябва
същото е и при мене само че незнам защо го няма прекъсвача при 6500об. пак 90 на втора при 7200що така нз. при тебе колега толкова ли прави ??? Извинявам се на момчето кадето е пуснало темата, чеее да
да няма чип без да знаеш

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
GENA_E36 написа:всички консумативи са сменени помпата има дебит ,махнахме изравнителя на налягането в резервоара единия маркуч влизаше в главата запуших отвора незнам да не би това да пречи нещо
Какъв беше стария двигател? Бензиновата помпа старата ли си оставил? Защо си махнал изравнителя на налягането?
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
GENA_E36 написа:Здравейте колеги.Искам да споделя относно моя проблем,скоро смених мотора на моето Е36 с М42Б18 IS,монтажа премина успешно,но при първите тестове резултатът не беше много задоволителен,ппроблема се изразява в следното ; в движение на 1-предавка при подаване на пълна газ колата започва да ускорява нормално и някаде около 4000 оборота се появява един момент на задържане,(нямам предвид забиване)след което пак започва да ускорява добре и пак задържа за момент и пак ускорява до момента в който идва момента да превключа на 2-ра предавка.Прехвърлил съм всичко което е необходимо за нормалната работа на мотора,компютър,дебитомер,ламда сонда,бонина,изпускателни колектори.Предварително благодаря на всички колеги
Смени дебитомера с друг, за който предраварително се знае, че е изправен и пробвай, няма да има забавяне в ускорението.
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
mafiata_ написа:vladi_a_i написа:Незнам дали така трябва да е при повечето,но при моя м42 след 5к се едно се включва турбо и ускорява по бързо,се едно прескача препядствие и продължава да се вихри докъм 7200 оборота.Твойто така да прави на отскоци не ми се вижда нещо редно-всичко ли е вързано както трябва
същото е и при мене само че незнам защо го няма прекъсвача при 6500об. пак 90 на втора при 7200що така нз. при тебе колега толкова ли прави ??? Извинявам се на момчето кадето е пуснало темата, чеее да
На втора 100 до 7200 оборота,трета на 7200-150км/ч
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Gena_E36 имаш ли катализатор? Да не е запушен нещо? Аз си мисля, да обърнеш внимание на изпускателната система, защото ако издиша от някъде и няма правилен поток на газовете, може и да стане така. Провери си компресията на всеки цилиндър, ако не си я мерил. Предполагам, че ако отидеш на диагностика ще е по-лесно да разбереш от къде идва проблема като изключиш някои неща. Примерно може някой инжектор да не пуска правилно и/или достатъчно количество гориво, да не смогва бензиновата помпа, да имаш вода в бензина и още куп други неща... По това което си описал може само да се гадае колко точно е задържането на 4 000 об./мин... 

- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
GENA_E36 написа:всички консумативи са сменени помпата има дебит ,махнахме изравнителя на налягането в резервоара единия маркуч влизаше в главата запуших отвора незнам да не би това да пречи нещо
кой точно маркуч, ако е този не трябва да е запушен

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Аз те съветвам да пробваш с друг дебитомер от добре работеща кола.
Въпростният мъркуч е горе посочения който съм запушил.Смених за проба дебитомера,но проблемът пак съществува. Закарах колата на диагностика ,но се оказа ,че всичко работи по електрониката сложих модифициран чип на компютъра но прблема отново не се реши. нямам катализатор и гърнетата са чисти,бензиновата помпа е от стария мотор М40 но мисля,че двата мотора работят на еднакво налягане от 3.5 бара . Махнах компенсатора на налягането в резервоара защото преместих там казанчето за хидравликата. Изкарах свещите цветът им беше почти бял, което говори за бедна смес. филтрите са нови свещите също. Мисля ,че проблемът не е в електрониката,а някъде другаде,чесно казано вече незнам къде да го търся давайте идеи и насоки имам нужда от помощ благодаря 

BMW MOTORSPORT
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3