Проблем с Airbag
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Проблем с Airbag
Става въпрос за пасажерскака възглавница на диагностиката ми изписва грешка №5 resistor ZK3 и в допълнение ignition circuit Airbag - maximum resistance not O.K.Сега в програмата не открих такъв резистор или нещо подобно явно е вътре в самия бег и трябва да го свалям и да го гледам по-обстойно предполагам че няма да е проблем при изключен контакт както при този на волана.Другото което искам да питам е къде се намира модула на Airbeg-a и някой имал ли е подобен проблем и говори ли му нещо тоя резистор

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Re: Проблем с Airbag
Здрасти, при мен модула стои под задната седалка точно по средата между батерията и комфорт модула. Аз си мисля че проблема не е в самия бег а по скоро в датчиците на самата седалка.
- sali_k
- Потребител
-
- Кара: E39 520i, E70 3.0D
Колега да не би да се е скъсал датчика вграден в седалката.
До колкото знам този датчик подава информация кога на пасажерската седалка има пътник и кога има детска седалка предполагам.
Ако е този проблем се решава с резистор, съпротивление и диод свързани по елементарна схема.
Не си спомням в този форум или в чужбина срещнах инфо по тоя въпрос. Ако не го намериш дразни ЛС да тъся аз.
Идеята е като се сложат тия елементи на буксата под седалката да имитира включен датчик за тегло вграден в седалката.
Успех
До колкото знам този датчик подава информация кога на пасажерската седалка има пътник и кога има детска седалка предполагам.
Ако е този проблем се решава с резистор, съпротивление и диод свързани по елементарна схема.
Не си спомням в този форум или в чужбина срещнах инфо по тоя въпрос. Ако не го намериш дразни ЛС да тъся аз.
Идеята е като се сложат тия елементи на буксата под седалката да имитира включен датчик за тегло вграден в седалката.
Успех
- dinozab
-
-
Peter Angelov написа:Здрасти, при мен модула стои под задната седалка точно по средата между батерията и комфорт модула. Аз си мисля че проблема не е в самия бег а по скоро в датчиците на самата седалка.
Това под задната седалка не е ли краш сензор или инерционен датчик щото си посока на поставяне

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
dinozab написа:Peter Angelov написа:Здрасти, при мен модула стои под задната седалка точно по средата между батерията и комфорт модула. Аз си мисля че проблема не е в самия бег а по скоро в датчиците на самата седалка.
Това под задната седалка не е ли краш сензор или инерционен датчик щото си посока на поставянеНе е на седалката щото нямам на нея датчици малко по-старо поколение е системата
Е как да нямаш

- dinozab
-
-
Нямам бе човек имат го колите след 06.94г, а моята е 10.93 а и грешката за този датчик е съвсем друга аз я знам нея
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Ето как става замяната на въпросния датчик: http://www.autopower.se/mekartips/mekartips.asp?dokid=172#. Спазвайте посоката на диода към синята жица.
Според мен нямаш проблем по системата на Айрбаг-а. Просто всеки сензор в тази сестема си има определено съпротивление, в повечето случаи е 2-3 ома. Като се има предвид възраста на колата, дупките по пътищата и какви ли не вибрации, се случва "разместване" на буксите (връзките) и за момент съпротивлението преминава тия 2-3 ома и веднага светва лампата и записва кода за неисправност. Съвета ми е да откопчееш буксата на пасажерския бег (щом там записва грешка) и да пръснеш с контактен срей. След това триеш грешката и си караш.
- dinozab
-
-
BaHka написа:Според мен нямаш проблем по системата на Айрбаг-а. Просто всеки сензор в тази сестема си има определено съпротивление, в повечето случаи е 2-3 ома. Като се има предвид възраста на колата, дупките по пътищата и какви ли не вибрации, се случва "разместване" на буксите (връзките) и за момент съпротивлението преминава тия 2-3 ома и веднага светва лампата и записва кода за неисправност. Съвета ми е да откопчееш буксата на пасажерския бег (щом там записва грешка) и да пръснеш с контактен срей. След това триеш грешката и си караш.
Точно там беше проблема

9 мнения
• Страница 1 от 1