Проблем с Airbag

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Проблем с Airbag

Мнение от dinozab » 01 Апр 2010, 22:51

Става въпрос за пасажерскака възглавница на диагностиката ми изписва грешка №5 resistor ZK3 и в допълнение ignition circuit Airbag - maximum resistance not O.K.Сега в програмата не открих такъв резистор или нещо подобно явно е вътре в самия бег и трябва да го свалям и да го гледам по-обстойно предполагам че няма да е проблем при изключен контакт както при този на волана.Другото което искам да питам е къде се намира модула на Airbeg-a и някой имал ли е подобен проблем и говори ли му нещо тоя резистор :?: :help:

ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с Airbag

Мнение от Peter Angelov » 01 Апр 2010, 22:56

Здрасти, при мен модула стои под задната седалка точно по средата между батерията и комфорт модула. Аз си мисля че проблема не е в самия бег а по скоро в датчиците на самата седалка.

Потребител
Аватар
Кара: E39 520i, E70 3.0D

Мнение от sali_k » 01 Апр 2010, 23:02

Колега да не би да се е скъсал датчика вграден в седалката.
До колкото знам този датчик подава информация кога на пасажерската седалка има пътник и кога има детска седалка предполагам.
Ако е този проблем се решава с резистор, съпротивление и диод свързани по елементарна схема.
Не си спомням в този форум или в чужбина срещнах инфо по тоя въпрос. Ако не го намериш дразни ЛС да тъся аз.
Идеята е като се сложат тия елементи на буксата под седалката да имитира включен датчик за тегло вграден в седалката.
Успех
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 01 Апр 2010, 23:04

Peter Angelov написа:Здрасти, при мен модула стои под задната седалка точно по средата между батерията и комфорт модула. Аз си мисля че проблема не е в самия бег а по скоро в датчиците на самата седалка.

Това под задната седалка не е ли краш сензор или инерционен датчик щото си посока на поставяне :roll: Не е на седалката щото нямам на нея датчици малко по-старо поколение е системата :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 01 Апр 2010, 23:08

dinozab написа:
Peter Angelov написа:Здрасти, при мен модула стои под задната седалка точно по средата между батерията и комфорт модула. Аз си мисля че проблема не е в самия бег а по скоро в датчиците на самата седалка.

Това под задната седалка не е ли краш сензор или инерционен датчик щото си посока на поставяне :roll: Не е на седалката щото нямам на нея датчици малко по-старо поколение е системата :lol:

Е как да нямаш :confused: Единия е под плата / кожата на самата седалка а другия е точно под седалката закрепен на нея една черна кутийка малка преди и след това е буксата.

Аватар

Мнение от dinozab » 01 Апр 2010, 23:14

Нямам бе човек имат го колите след 06.94г, а моята е 10.93 а и грешката за този датчик е съвсем друга аз я знам нея

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 02 Апр 2010, 13:42

Ето как става замяната на въпросния датчик: http://www.autopower.se/mekartips/mekartips.asp?dokid=172#. Спазвайте посоката на диода към синята жица.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaHka » 02 Апр 2010, 15:46

Според мен нямаш проблем по системата на Айрбаг-а. Просто всеки сензор в тази сестема си има определено съпротивление, в повечето случаи е 2-3 ома. Като се има предвид възраста на колата, дупките по пътищата и какви ли не вибрации, се случва "разместване" на буксите (връзките) и за момент съпротивлението преминава тия 2-3 ома и веднага светва лампата и записва кода за неисправност. Съвета ми е да откопчееш буксата на пасажерския бег (щом там записва грешка) и да пръснеш с контактен срей. След това триеш грешката и си караш.

Аватар

Мнение от dinozab » 06 Апр 2010, 8:41

BaHka написа:Според мен нямаш проблем по системата на Айрбаг-а. Просто всеки сензор в тази сестема си има определено съпротивление, в повечето случаи е 2-3 ома. Като се има предвид възраста на колата, дупките по пътищата и какви ли не вибрации, се случва "разместване" на буксите (връзките) и за момент съпротивлението преминава тия 2-3 ома и веднага светва лампата и записва кода за неисправност. Съвета ми е да откопчееш буксата на пасажерския бег (щом там записва грешка) и да пръснеш с контактен срей. След това триеш грешката и си караш.

Точно там беше проблема :yes: вече всичко е О.К.

Назад към E34