ще ми ипадат пломбите от тресене, моля помагайте

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Влака

ще ми ипадат пломбите от тресене, моля помагайте

Мнение от animall » 01 Апр 2010, 19:55

колеги здравейте. днес сложих чисто нови летни гуми (джантите са ми перфектни, проверени са) и се случва следния филм. качвам се на колата и тръгвам да се прибирам, вдигам 120 тресе леко. връщам се правим повторен баланс на същата машина и машината показва, че гумата не е балансирана както трябва, балансираме повторно, качвам се на колата потеглям нищо не се усеща, минавам 10 километра и започва ужасен ужас направо ще ми паднат пломбите волана иска да избяга от колата. отивам при друг гумаджия, той прави отново баланс като машината показва за предния, че има много отклонение. качвам се на колата отивам да пробвам и пак тресе и то зверски от 80-150км/х и забелязах че на около 120 е почти само на волана а след това на по-висока скорост цялото купе се тресе имам чувството че ще се разпадне... възможно ли е гумата да се намества и за това да се отклонява баланса (искам да кажа че гумата е Nokian Z 235/45/17 скоростен индекс W купена днес слетобяд) същото нещо се получи на мой приятел той направи 2-3 баланса, видя че не става и покара 200-300 километра, след това направи отново баланс и всичко заспа. възможно ли е гумата да се намества и какво ще е това наместване все пак са маркови гуми? със зимните нямах никакъв проблем общо взето, направо ще си изям миризливите чорапи ако не се оправи тая кола. толкова мерак хвърлам толкова пари и най-накрая какво... получавам един таралясник който не мога да карам с повече от 80

Ако някой има идея за какво иде реч ще бъда благодарен.
Изображение

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Re: ще ми ипадат пломбите от тресене, моля помагайте

Мнение от DAEL » 01 Апр 2010, 20:24

Няма такова нещо като наместване на новите гуми, ако преди смяната на старите гуми с новите не ти е тресяла колата значи проблема е само от новите ти гуми!?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0d и F15 M50d
Мечтае да кара: BMW

Мнение от M_krika » 01 Апр 2010, 22:13

А някои от вас да е чувал ,че преди да се сменят гуми се минава на проверка на предница?
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 01 Апр 2010, 22:18

Защо не пробвате да измерите централния отвор на джантите ? Струва ми се че ще е по-голям отколкото на главините ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330xd LCI

Мнение от hamann25 » 01 Апр 2010, 22:25

ivanov 530d написа:Защо не пробвате да измерите централния отвор на джантите ? Струва ми се че ще е по-голям отколкото на главините ;)

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от animall » 01 Апр 2010, 22:44

отвора е 74.1 джантите са реплика ама те нямат проблем. аз досега карах по е79 навъртях близо 150км. и утре ще ходя при гумаджията пак да правим баланс пък дано се оправят да им е... майката. аз мисля че е от гумите понеже волана тресе . и се поуправи към края вече до 100км/х не тресе а тресе над 100 и това "тресене" е наляво надясно не е нагоре надолу...
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 01 Апр 2010, 22:51

:mhihi: Защо тогава пускаш тема и чакаш някакъв отговор,след като не обръщаш внимание какви съвети ти се дават ???
Давай си парите за баланси и чакай да ти се оправи колата !!!

П.С. Кой ти каза тая глупост, че ако централния отвор на джантата е по-голям от този на главината ще ти тресе нагоре-надолу ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от animall » 02 Апр 2010, 0:17

aма защо си толкова интересен мерил съм го... и със шублер и като наложа джантата без болтове няма никакви хлабини. не си мисли че съм луд и не знам какво говоря. са че ги разбираш нещата така е ама и ние от провинцията не ядем доматите с колците...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 02 Апр 2010, 13:29

И аз имам някакъв такъв яд, тресе ми над 80 км/ч, и като че ли отзад. Във волана няма ефект. По наглед равен път, тресе, Правих един баланс, имало проблем казаха, коригираха, правих втори, пак има проблем. Ба, викам си джанта или гума. Преди със зимните, никакви грижи. Гумите скоро ги зех, Dunlop 225/55/16, много добри, ма ако са криви нещо, как да разбера. Джантите са ОК, оригинални styling 48, от стоене цяла зима ли да е станало нещо? Пак че се ходи на гумаджия.....
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 02 Апр 2010, 14:27

1 тезата на Илко за джантите или много леко крива джанта по вътрешния борд
2 новата гума като се надуе се разпуща, оляга и трябва да се пребалансира поне два пъти след като се покара това съм се убедил на 100%... понякога кучите марки се изкривяват и не стават изобщо за работа след първите 300-500км
3 гумите ви са фалшиви, некачествени партиди които наште търгаши с удоволствие лапват на ниски цени.... тези гуми са с определена маркировка на тях не помня какво що беше, но тези които ги внасят си знаят.
4 гумаджията- некалибриран стенд за балансиране т.е. грешно балансира

5 най- важното Нокиан гуми за мен са боклуци под един знаменател са със китайските подобия.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 02 Апр 2010, 19:07

По принцип нокиана имат такива проблеми. и решението е да се карат 200-300 км и тогава баланс. или надути на 6 бара и да стоят 1-2 дена така докато кривата гума заеме няква правилна форма. Нокиан продаван тука е 3-то качество поне. И проблема е с правилното пасване по борда на джантата. трябва яка смаска но внимавайте да не влезе в гумата много смазка че тогава наистина няма баланс.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от animall » 03 Апр 2010, 11:28

и на мен това ми обясняват. та затова ще карам така до вторник и тогава баланс. и дано се оправи щото става доста неприятно трябва доставчика на гумите да ми ги смени което е единственото решение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Мечтае да кара: x6

Мнение от malkiq utd » 03 Апр 2010, 11:57

И аз мисля, че това е решението на проблема.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бмв E60 530d
Мечтае да кара: M5

Мнение от xxx500 » 07 Окт 2010, 0:31

проблема наи вероятно не ти е в гумите или джантите .Не знам какъв гумаджия трябва да е тоя , че да не забележи крива джанта , нали я качва на машината . Аз имах подобен проблем и обиколих всички гумаджии в Бл-град , без резултат .Всичко се оправи като смених предните амортесиори и предните спирачни дискове .Колата заспа .Провери си и болтовете на Магарето , да не са разхлабени за всеки случаи .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 07 Окт 2010, 8:46

xxx500 написа:..........

виж от кога е темата,човека най-вероятно е оправил проблема до сега,но е хубаво че си започнал да четеш стари теми,преди да почнеш да пускаш :bowdown: ;)
Изображение

Следваща

Назад към E39