М52Б23 Ламбда сонда siemens ms41
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
М52Б23 Ламбда сонда siemens ms41
На диагностиката ми дава грешка за ламбда сонда, която не може да се изтрие. Като махна пластмасовият капак на двигателя, който е до всмукателните колектори, под него излизат двата кабела за ламбдите сонди. По тоя кабел който е от към страната на бъбреците, а не от към страната на прозореца, не протича никаво напражение. Въпроса ми е, точно тая сонда какво точно мери (смес?) и нормално ли е не протича никакво напражение или тая сонда замерва само при определени градуси на двигателя ? Първата сонда какво мери и втората сонда какво мери точно на тоя мотор ? Двете сонди съвместими ли са ?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: М52Б23 Ламбда сонда siemens ms41
Имаш по една сонда на всеки тройник изходящи колектори, преди катализатора. Мерят, каквото мерят всички сонди - кислорода в изгорелите газове и работят едновременно, така че не би трябвало само по едната да тече напрежение. Стига да мерите правилния кабел. Много често има проблем с буксите, така че откачете тази, по която няма напрежение и проследете кабелите, после почистете буксите и опитайте пак. Този е от проблемите, които се решават на проба-грешка.
Never mistake motion for action...
Двете сонди не са ли еднакви и съвместими ?
Последна промяна Energetic на 01 Апр 2010, 17:44, променена общо 1 път
Ми едната сонда не мери ли кислорода, а другата сместа ?
Също ме интересува, ако сондадапо която не тече никакво напрежение, дори и да е работи не би ли трябвало да си тече напрежение, освен ако не е прекъснат кабела ?
Също ме интересува, ако сондадапо която не тече никакво напрежение, дори и да е работи не би ли трябвало да си тече напрежение, освен ако не е прекъснат кабела ?
4 мнения
• Страница 1 от 1