Как да си подобрим Английския?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Как да си подобрим Английския?

Мнение от kulov » 01 Апр 2010, 10:10

Колеги, здравейте!
Скоро ми се очертава да започна нова работа. За целта трябва да си върна формата, в която бях преди няколко години (става въпрос за Английския, де). Тогава превеждах за БТПП и имам претенции, че бях сравнително добре. С течение на годините, обаче, нивото ми деградира (то е както фитнеса, ако не тренираш 3-5 пъти в седмицата, за няколко години може да се превърнеш от най-голямата машина в най-големия смешник в залата).
Дайте ми идеи как да се импрувна. Упражнението, което първо ми идва на акъла е всеки ден по 10-15 минути четене на глас. Различни текстове - художествени, технически, научни и т.н. Може и по няколко пъти на ден. Езикът е мускул, чието движение в устата при говор на различните езици е напълно своеобразно и това си е един вид фитнес за него.
Кажете и вие някакви упражнения, нещо по нета да отворя някакви тестове ли... Не знам.
Не ми се ще да записвам курс, живея в малък град и нивото на местните специалисти не е по-добро от моето.
Поздрави на всички и успешен ден!
Кулов

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: Как да си подобрим Английския?

Мнение от dimithur » 01 Апр 2010, 10:27

Намери си някой нейтив спикър да си говорите всеки ден. Ултра много помага :yes: Не ти трябват курсове, на които сигурно преподавателите ще са под твоето ниво. Най лесно е да си намериш някой пен френд във фейсбук и прочие . Айде успех в начинанието :D
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 01 Апр 2010, 10:30

Мите, имам един такъв агент тука. Някъде 2-3 пъти седмично се виждаме я на бира, я на боулинг. Трябват ми и други опции обаче.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RadoIvanov » 01 Апр 2010, 11:10

Инаше някакви онлайн уроци, но лично аз не съм ги пробвал.

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 01 Апр 2010, 11:19

Филми... много филми без субтитри, висене в английски сайтове и форуми...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 01 Апр 2010, 11:55

Намираш някое аверче в Скайп и лафите.

Аз се запознах с един пич от Калкута (Индия) докато си цъках WoW :) И си лафихме няколко месеца с него.

А и можеш да си сигурен, че нивото на говоримия английски не може да е паднало толкова, че да се притесняваш от това. Practice makes perfection, така че с течение на времето и работата, която вършиш, езикът ще се развива.
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

Аватар

Мнение от dimithur » 01 Апр 2010, 12:05

Ми то и аз моя разговорен не го бях практисъвъл от 2 години, сега ми се налага и бих казал, че се оправям що годе, то си е малко като карането на колело, а не като фитнеса баш :)
Н.Хайтов

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 01 Апр 2010, 12:48

Импрувна мимпрувна, пен френд мен мренд, нейтив спикър, мейтив микър, практъсЪвъл, мрактисъвъл :kuku:
Къв тоз език бре :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от dimithur » 01 Апр 2010, 12:50

xpl0d написа:Импрувна мимпрувна, пен френд мен мренд, нейтив спикър, мейтив микър, практъсЪвъл, мрактисъвъл :kuku:

Ми ела и ти да поработиш малко в мултинационална компания, да те видим как ще говориш :mhihi:
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 01 Апр 2010, 13:26

За основното ниво си е като каране на колело. Обаче, колкото си по-напреднал, толкова по-лесно е да деградираш ако не практикуваш постоянно. Отличната начална база си я имам, това е ясно. Трябва обаче да си подобря формата. Мисълта ми беше, някой ако се сеща някакви прилични онлайн тестове, упражнения и т.н.
Гореспоменатите методи ги практикувам всички.

Аватар

Мнение от xpl0d » 01 Апр 2010, 14:26

dimithur написа:
xpl0d написа:Импрувна мимпрувна, пен френд мен мренд, нейтив спикър, мейтив микър, практъсЪвъл, мрактисъвъл :kuku:

Ми ела и ти да поработиш малко в мултинационална компания, да те видим как ще говориш :mhihi:

Ми аз къде мислиш работя бре :mhihi: То и аз чат пат употребявам някоя измислена такава, ма вии се оляхте бре :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Bmw 318 e30
Мечтае да кара: Bmw M3 E36

Мнение от HammanM3 » 01 Апр 2010, 14:29

Гледаи Cartoon Network или както един колега е споменал по горе филми ббез субтитри :yes: успех

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Апр 2010, 14:56

разбирането е относително по-лесната работа. гледай филми и чети форуми както казаха по-горе. най-добре е ако можеш да гледаш английско-говорящи филми с английски субтитри. така ще привикнеш да слушаш, да четеш и да разбираш.

по-трудното (и непреодолимо за повечето българи- дори тези дето "знаят" езика") е говоренето. то има 3 части- граматиката (която е най-лесното), акцента (които е неизкореним освен ако не си под 16-18 години) и най-трудното- мисленето. всички "български" българи които не са живели в английско-говоряща държава преди 16-тата си година и съм чувал как говорят звучат доста комично защото имат страшно дървен акцент и говорят български английски от които можеш да разбереш всички думи, но смисъла убягва като цяло защото преведения на английски български .. не е английски.... това както казаха се изглажда с говорене с някой много по-добър от тебе- идеално е ако е нейтив спийкър. друго решение няма.

по същата логика- това да ходиш на уроци е боза ако учителя не е нейтив спийкър. аз не познавам българи-учители по английски които да не са живяли дълги години в английско-говоряща държава и да звучат или да пишат както подобава. сигурно има ама... рядкост.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Апр 2010, 14:56

Колега,като заминеш за Англия и никога не се върнеш-те така се подобрява Английският

Аватар

Мнение от xpl0d » 01 Апр 2010, 15:02

Е.Димитров написа:Колега,като заминеш за Англия и никога не се върнеш-те така се подобрява Английският

Да и после да не му се рабира 80% от казаното с тоз тъпия британски диалект. Я са хакай директно в щатите чиста ралта :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата