Защо е39 е перфектна!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: i3 120ah 2019

Защо е39 е перфектна!

Мнение от DaveMF » 01 Апр 2010, 9:08

Колеги,

отново и отново обсъждаме проблеми, а сега сякаш ми се иска да поговорим за първопричините защо караме тази уникални коли. Нека всеки да опише кои са нещата, които го кефят най-много в колата и защо точно нея е избрал. Надявам се, че ще стане интересна сбирка от ценности :) Благодаря на администраторите предварително за неизтриването на темата докато видим дали има интерес.

Ети ги и моите причини, без да ги сортирам по приоритет:

1. Уникалното чувство за движение "над асфалта" заради начина, по който е обезшумена колата и запазването на това чувство при която и да е скорост
2. Звука на 6-цилиндровия двигател, като в определени обороти просто изключвам музиката.
3. Перфектното разположение на уредите и м-ския волан, както и лекото управление.
4. Все още перфектния дизайн вътре и вънка (едва сега F10 ме разколебава)
5. Удоволствието от всеки завой и предизвикателството да откриеш отново и отново границите на колата

Решен съм твърдо да си карам още дълги години, докога мога да си позволя фейслифт на F10 с поне толкова екстри. Вчера направих едни 200км, в които се чувствах сякаш току-що съм си купил колата и за пръв път й се наслаждавам. Няма такова усещане....

старши ентусиаст
Аватар

Re: Защо е39 е перфектна!

Мнение от meha » 01 Апр 2010, 9:32

DaveMF написа:..........

Аз съм игнорирал всички останали марки,в момента в който слезнах от колелцето "конче" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Приятел си купи такава,в момента в който се качих да ме позови се влюбих в тая кола....2 години по късно си купих Е39-ката!
За една година съм навърял вече 29 хиляди,а не мога да кажа къде съм ходил толкова,усещането от стабилността на пътя,звука при запалване и подаване на газ от 6-те братя в редичка е уникален,вечер даже гася музиката за да го слушам как буботи :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 01 Апр 2010, 9:47

Защо ли, ...... защото просто е перфектна?!
Всеки ден като я видя и се радвам като че ли я виждам за първи път и мисля това усещане няма да се изпари скоро. Чул съм един лаф да се казва за тази кола "за Е39 или добро, или нищо" и за мен нещата са точно така макар, че ще се намерят хора, които да ме "нахранят" :mhihi: .
JUST E39! :bowdown: :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от kalinm » 01 Апр 2010, 9:49

От 2 години съм с е39 бензин.Ще кажа само,че всеки път като отивам към колата за да я карам,чувството е като да ти подаряват нещо хубаво.Трудно се казва"не" на такова нещо.....
:help: <----сектант:)
Докато умните се наумуват,лудите се налудуват......

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 01 Апр 2010, 11:20

В е34 раздела имаше подобна такава тема . Тя беше знаете ,че карате е34 когато .... Мен ме изкефи това :

-когато се движа с 130 и се чувствам сякаш съм седнал на фотьойла в хола
-когато по завойте хората ме гледат сякаш съм техния палач и идвам за тях
-когато киселите рейсъри с голфчетата гледат как се отдалечавам напред
-когато животните по улиците подвиват опашка и се крият където им падне като минавам покрай тях
- когато отивам да заредя на бензиностанцията :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Същото важи и за е39 :yes:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от ALEX_525tds_2000 » 01 Апр 2010, 11:35

Аз не съм БМВ-сектант. По стечение на обстоятелствата, още от дете имах възможността да се возя в, а по-късно и да карам, автомобили от марките Мерцедес-Бенц и Ягуар. Много сериозни автомобили, с комплексни качества. Особено към Ягуара (говоря за най-големите) имам особена емоция ;) Изтъквам тези факти, защото има значение какъв опит има човек и с какво сравнява. Естествено, че ако някой се качи от Голф или от някое френско или италианско недоразумение в Е39, ще му хареса много.

Истината е, че съвсем скоро (2-3 години) открих света на БМВ, и то със (според някои) скромен модел - Е39, 525tds. Само едно мога да кажа за Е39: Респект! :bowdown:

Динамика, стабилност, комфорт и удоволствие от шофирането.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 01 Апр 2010, 11:46

С риск да повторя някой колеги...точно начина по който се чувствам когато отивам към колата,начина по който се чувствам когато запаля двигателя и се радвам на звука на шестака,душевния ОРГАЗЪМ който изпитвам докато я шофирам,любовта с която я гледам след автомивка,тежестта с която се носи по пъти,респекта които вдъхва,отражението и когато преминавам покрай магазини с по големи витрини...ако щете дори и начина по който ме гледат хората когато съм в този автомобил...ето съвкупността от всички тези и още безброй неща ме кара всеки един ден да се влюбвам все повече в колата си :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 01 Апр 2010, 11:49

DaveMF написа:3. Перфектното разположение на уредите и м-ския волан, както и лекото управление.

С това никак не съм съгласен. Според мен Е39 е най-тъпо измисления в това отношение автомобил! няма друга кола на която като си сложиш кенче кока-кола да не можеш да си пуснеш климатика, да намалиш силата на духане и т.н ...

С другото съм съгласен.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 01 Апр 2010, 11:57

не мога да чета повече,че се разтройвам от умиление :bcry: :bcry: :bcry: :bcry: :bcry: :bcry: :bcry: :bcry: :bcry:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 01 Апр 2010, 12:14

Абе хора вие в хубави коли не сте ли се качвали :mrgreen: какво толкова ви е влязла в главата тая лотра Е39 с калпавото изцяло алуминиево окачване , кекавата рейка, изпотяващите се фарове .... да не продължавам да изброявам всичките и глупави кусури.... Аз и харесвам единствено динамиката и икономичността на М57Д30... прошка няма това не е изобщо кой знай каква кола за мен...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 01 Апр 2010, 12:28

твърде емоционално ,повечето достоинства които изтъкнахте са правило при по нови коли от други марки .. Е39 е една стара кола с безумна поддръжка ,не е лоша но дали е по добра от по нови коли от други марки ? пазара определя най правилно ,и там Е39 преди фейса е на цената на Форд Фокус 1 ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 01 Апр 2010, 12:30

хора да смените дилъра, :kuku: :mhihi: :mhihi: :mhihi: че колата е много хубава е така ама аз вече моята и навъртях към 80хил.км. :mhihi: и толкова дълбоко ми е бръкнала в джоба, че ми е като жена и 3 любовници :mhihi:
Пишете, че чувствате някакви неща само дето не казвате "ела ме запали" :mhihi: ами какво чувствате, като се счупи нещо или, ако не иска да запали ? :censored: :mhihi:
Мене много ме дразни това, че като загасиш цялата се разтриса хем да си сменил 2-та тампона на двигателя и 2-та на кутията :bang:
Правих тест драйв на новата 7-ца е това може да се каже вече, че е кола от ново поколение :driving:
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 01 Апр 2010, 12:54

LUCIFER'S написа:Абе хора вие в хубави коли не сте ли се качвали :mrgreen: какво толкова ви е влязла в главата тая лотра Е39 с калпавото изцяло алуминиево окачване , кекавата рейка, изпотяващите се фарове .... да не продължавам да изброявам всичките и глупави кусури.... Аз и харесвам единствено динамиката и икономичността на М57Д30... прошка няма това не е изобщо кой знай каква кола за мен...

Е като не е кой знае каква кола за теб защо не я смениш с по-добра? :mhihi:
П.С а и темата мисля, че не е да изтъкваме недостатъците, а за това защо караме, или по-скоро обичаме този автомобил? :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от drash » 01 Апр 2010, 13:38

Здравейте, колеги! Аз съм горд собственик на Е'39, 525тдс'99 от юни 2006-та. Заедно с Нея за тези години сме преживели какво ли не. То не беше любов от пръв поглед ли -когато си я избирах, то не беше омраза ли-когато след 2 седмици от покупката пукна главата и ми отвори куп главоболия, то не беше гъзарене ли - широки гуми, големи джанти, пастиране, лъскане и какво ли още не, но в крайна сметка след като смених няколко возила преди Нея( лада 2104, рено 19,голф 3,ситроен берлинго,шкода октавия), мисля че това е колата за мен, ама наистина го мисля! Въпреки скъпата поддръжка и склонност към създаване на главоболия на собственика си, когато съм в "кокпита" имам усещането, че е проектирана специално за мен. Удоволствието и гъдела за сетвата идва от много места - звукът на шестака, ниското ниво на шум в купето, конфорта на возене и седалките, начина по който те гледат, когато "изнервиш" двигателя и не на последно място - когато слезнеш от колата след 300 километров престой зад волана, все едно че си минал 50 км. Стана малко като разказ за добрия герой, но според мен това е важното - да изпитвам удоволствие от колата, защото в противен случай или аз не съм за нея, или тя не е за мен! БМВ - :bowdown: :bowdown: :bowdown:
24072008421.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Невежеството е блаженство!

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 01 Апр 2010, 13:51

Колеги, недейте така бе :mhihi: Истинския петак е Е34. Никога пак няма германците да направят подобна кола, както тази за времето си. Е39 е произведено за жалост, тогава когато се заговори за икономия на материали и екология. Да не говорим, че е проектирано през 94 година. То и сега гледам по форумите, има хора които харесват Москвичи, и се кефят на готината никелирана решетка отпред и твърдят, че Мерцедеса е баси ръбатата грозотия :mhihi:
Да не говорим, че тези е39 които сме купили са половината тотално сринати, и носещи белези от предните собственици. Как да се кефя на кола с изгорени от цигара Аирбаг от двете страни и задна седалка? Или с ЦД подскачащо на дупките? Когато си бях в БГ за последно, всеки циганин бе събрал 5 хиляди за италианка и сложил ксенона :mhihi:
Това е мое мнение и не искам да ангажирам никой с него. За мен супер БМВ е 7 цата Е65. И като цена не е скъпо вече.
Поздрав

Следваща

Назад към E39