Защо е39 е перфектна!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Защо е39 е перфектна!
Колеги,
отново и отново обсъждаме проблеми, а сега сякаш ми се иска да поговорим за първопричините защо караме тази уникални коли. Нека всеки да опише кои са нещата, които го кефят най-много в колата и защо точно нея е избрал. Надявам се, че ще стане интересна сбирка от ценности
Благодаря на администраторите предварително за неизтриването на темата докато видим дали има интерес.
Ети ги и моите причини, без да ги сортирам по приоритет:
1. Уникалното чувство за движение "над асфалта" заради начина, по който е обезшумена колата и запазването на това чувство при която и да е скорост
2. Звука на 6-цилиндровия двигател, като в определени обороти просто изключвам музиката.
3. Перфектното разположение на уредите и м-ския волан, както и лекото управление.
4. Все още перфектния дизайн вътре и вънка (едва сега F10 ме разколебава)
5. Удоволствието от всеки завой и предизвикателството да откриеш отново и отново границите на колата
Решен съм твърдо да си карам още дълги години, докога мога да си позволя фейслифт на F10 с поне толкова екстри. Вчера направих едни 200км, в които се чувствах сякаш току-що съм си купил колата и за пръв път й се наслаждавам. Няма такова усещане....
отново и отново обсъждаме проблеми, а сега сякаш ми се иска да поговорим за първопричините защо караме тази уникални коли. Нека всеки да опише кои са нещата, които го кефят най-много в колата и защо точно нея е избрал. Надявам се, че ще стане интересна сбирка от ценности

Ети ги и моите причини, без да ги сортирам по приоритет:
1. Уникалното чувство за движение "над асфалта" заради начина, по който е обезшумена колата и запазването на това чувство при която и да е скорост
2. Звука на 6-цилиндровия двигател, като в определени обороти просто изключвам музиката.
3. Перфектното разположение на уредите и м-ския волан, както и лекото управление.
4. Все още перфектния дизайн вътре и вънка (едва сега F10 ме разколебава)
5. Удоволствието от всеки завой и предизвикателството да откриеш отново и отново границите на колата
Решен съм твърдо да си карам още дълги години, докога мога да си позволя фейслифт на F10 с поне толкова екстри. Вчера направих едни 200км, в които се чувствах сякаш току-що съм си купил колата и за пръв път й се наслаждавам. Няма такова усещане....
Re: Защо е39 е перфектна!
DaveMF написа:..........
Аз съм игнорирал всички останали марки,в момента в който слезнах от колелцето "конче"

Приятел си купи такава,в момента в който се качих да ме позови се влюбих в тая кола....2 години по късно си купих Е39-ката!
За една година съм навърял вече 29 хиляди,а не мога да кажа къде съм ходил толкова,усещането от стабилността на пътя,звука при запалване и подаване на газ от 6-те братя в редичка е уникален,вечер даже гася музиката за да го слушам как буботи

- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Защо ли, ...... защото просто е перфектна?!
Всеки ден като я видя и се радвам като че ли я виждам за първи път и мисля това усещане няма да се изпари скоро. Чул съм един лаф да се казва за тази кола "за Е39 или добро, или нищо" и за мен нещата са точно така макар, че ще се намерят хора, които да ме "нахранят"
.
JUST E39!

Всеки ден като я видя и се радвам като че ли я виждам за първи път и мисля това усещане няма да се изпари скоро. Чул съм един лаф да се казва за тази кола "за Е39 или добро, или нищо" и за мен нещата са точно така макар, че ще се намерят хора, които да ме "нахранят"

JUST E39!

- kalinm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39
От 2 години съм с е39 бензин.Ще кажа само,че всеки път като отивам към колата за да я карам,чувството е като да ти подаряват нещо хубаво.Трудно се казва"не" на такова нещо.....
<----сектант:)

Докато умните се наумуват,лудите се налудуват......
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
В е34 раздела имаше подобна такава тема . Тя беше знаете ,че карате е34 когато .... Мен ме изкефи това :
-когато се движа с 130 и се чувствам сякаш съм седнал на фотьойла в хола
-когато по завойте хората ме гледат сякаш съм техния палач и идвам за тях
-когато киселите рейсъри с голфчетата гледат как се отдалечавам напред
-когато животните по улиците подвиват опашка и се крият където им падне като минавам покрай тях
- когато отивам да заредя на бензиностанцията
Същото важи и за е39
-когато се движа с 130 и се чувствам сякаш съм седнал на фотьойла в хола
-когато по завойте хората ме гледат сякаш съм техния палач и идвам за тях
-когато киселите рейсъри с голфчетата гледат как се отдалечавам напред
-когато животните по улиците подвиват опашка и се крият където им падне като минавам покрай тях
- когато отивам да заредя на бензиностанцията

Същото важи и за е39

- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Аз не съм БМВ-сектант. По стечение на обстоятелствата, още от дете имах възможността да се возя в, а по-късно и да карам, автомобили от марките Мерцедес-Бенц и Ягуар. Много сериозни автомобили, с комплексни качества. Особено към Ягуара (говоря за най-големите) имам особена емоция
Изтъквам тези факти, защото има значение какъв опит има човек и с какво сравнява. Естествено, че ако някой се качи от Голф или от някое френско или италианско недоразумение в Е39, ще му хареса много.
Истината е, че съвсем скоро (2-3 години) открих света на БМВ, и то със (според някои) скромен модел - Е39, 525tds. Само едно мога да кажа за Е39: Респект!
Динамика, стабилност, комфорт и удоволствие от шофирането.

Истината е, че съвсем скоро (2-3 години) открих света на БМВ, и то със (според някои) скромен модел - Е39, 525tds. Само едно мога да кажа за Е39: Респект!

Динамика, стабилност, комфорт и удоволствие от шофирането.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
С риск да повторя някой колеги...точно начина по който се чувствам когато отивам към колата,начина по който се чувствам когато запаля двигателя и се радвам на звука на шестака,душевния ОРГАЗЪМ който изпитвам докато я шофирам,любовта с която я гледам след автомивка,тежестта с която се носи по пъти,респекта които вдъхва,отражението и когато преминавам покрай магазини с по големи витрини...ако щете дори и начина по който ме гледат хората когато съм в този автомобил...ето съвкупността от всички тези и още безброй неща ме кара всеки един ден да се влюбвам все повече в колата си

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
DaveMF написа:3. Перфектното разположение на уредите и м-ския волан, както и лекото управление.
С това никак не съм съгласен. Според мен Е39 е най-тъпо измисления в това отношение автомобил! няма друга кола на която като си сложиш кенче кока-кола да не можеш да си пуснеш климатика, да намалиш силата на духане и т.н ...
С другото съм съгласен.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Абе хора вие в хубави коли не сте ли се качвали
какво толкова ви е влязла в главата тая лотра Е39 с калпавото изцяло алуминиево окачване , кекавата рейка, изпотяващите се фарове .... да не продължавам да изброявам всичките и глупави кусури.... Аз и харесвам единствено динамиката и икономичността на М57Д30... прошка няма това не е изобщо кой знай каква кола за мен...

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
твърде емоционално ,повечето достоинства които изтъкнахте са правило при по нови коли от други марки .. Е39 е една стара кола с безумна поддръжка ,не е лоша но дали е по добра от по нови коли от други марки ? пазара определя най правилно ,и там Е39 преди фейса е на цената на Форд Фокус 1 ...
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
хора да смените дилъра,
че колата е много хубава е така ама аз вече моята и навъртях към 80хил.км.
и толкова дълбоко ми е бръкнала в джоба, че ми е като жена и 3 любовници 
Пишете, че чувствате някакви неща само дето не казвате "ела ме запали"
ами какво чувствате, като се счупи нещо или, ако не иска да запали ?
Мене много ме дразни това, че като загасиш цялата се разтриса хем да си сменил 2-та тампона на двигателя и 2-та на кутията
Правих тест драйв на новата 7-ца е това може да се каже вече, че е кола от ново поколение

Пишете, че чувствате някакви неща само дето не казвате "ела ме запали"

Мене много ме дразни това, че като загасиш цялата се разтриса хем да си сменил 2-та тампона на двигателя и 2-та на кутията

Правих тест драйв на новата 7-ца е това може да се каже вече, че е кола от ново поколение

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
LUCIFER'S написа:Абе хора вие в хубави коли не сте ли се качваликакво толкова ви е влязла в главата тая лотра Е39 с калпавото изцяло алуминиево окачване , кекавата рейка, изпотяващите се фарове .... да не продължавам да изброявам всичките и глупави кусури.... Аз и харесвам единствено динамиката и икономичността на М57Д30... прошка няма това не е изобщо кой знай каква кола за мен...
Е като не е кой знае каква кола за теб защо не я смениш с по-добра?

П.С а и темата мисля, че не е да изтъкваме недостатъците, а за това защо караме, или по-скоро обичаме този автомобил?

Здравейте, колеги! Аз съм горд собственик на Е'39, 525тдс'99 от юни 2006-та. Заедно с Нея за тези години сме преживели какво ли не. То не беше любов от пръв поглед ли -когато си я избирах, то не беше омраза ли-когато след 2 седмици от покупката пукна главата и ми отвори куп главоболия, то не беше гъзарене ли - широки гуми, големи джанти, пастиране, лъскане и какво ли още не, но в крайна сметка след като смених няколко возила преди Нея( лада 2104, рено 19,голф 3,ситроен берлинго,шкода октавия), мисля че това е колата за мен, ама наистина го мисля! Въпреки скъпата поддръжка и склонност към създаване на главоболия на собственика си, когато съм в "кокпита" имам усещането, че е проектирана специално за мен. Удоволствието и гъдела за сетвата идва от много места - звукът на шестака, ниското ниво на шум в купето, конфорта на возене и седалките, начина по който те гледат, когато "изнервиш" двигателя и не на последно място - когато слезнеш от колата след 300 километров престой зад волана, все едно че си минал 50 км. Стана малко като разказ за добрия герой, но според мен това е важното - да изпитвам удоволствие от колата, защото в противен случай или аз не съм за нея, или тя не е за мен! БМВ -

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Невежеството е блаженство!
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Колеги, недейте така бе
Истинския петак е Е34. Никога пак няма германците да направят подобна кола, както тази за времето си. Е39 е произведено за жалост, тогава когато се заговори за икономия на материали и екология. Да не говорим, че е проектирано през 94 година. То и сега гледам по форумите, има хора които харесват Москвичи, и се кефят на готината никелирана решетка отпред и твърдят, че Мерцедеса е баси ръбатата грозотия 
Да не говорим, че тези е39 които сме купили са половината тотално сринати, и носещи белези от предните собственици. Как да се кефя на кола с изгорени от цигара Аирбаг от двете страни и задна седалка? Или с ЦД подскачащо на дупките? Когато си бях в БГ за последно, всеки циганин бе събрал 5 хиляди за италианка и сложил ксенона
Това е мое мнение и не искам да ангажирам никой с него. За мен супер БМВ е 7 цата Е65. И като цена не е скъпо вече.
Поздрав

Да не говорим, че тези е39 които сме купили са половината тотално сринати, и носещи белези от предните собственици. Как да се кефя на кола с изгорени от цигара Аирбаг от двете страни и задна седалка? Или с ЦД подскачащо на дупките? Когато си бях в БГ за последно, всеки циганин бе събрал 5 хиляди за италианка и сложил ксенона

Това е мое мнение и не искам да ангажирам никой с него. За мен супер БМВ е 7 цата Е65. И като цена не е скъпо вече.
Поздрав
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3