Въпрос за копчето на темпомата.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за копчето на темпомата.
Изчетох всичко за темпоматите в е39, но не видях някой да е писал дали копчето за пускане на темпомата, което е под таблото(не на волана) може да се махне?!
Може би трябва да го махна, защото ще си сложа волан от по-новите е39, при които това копче го няма, а и ще си сменям интериорните лайсни и те нямат дупка за съответния бутон?
Това е волана, който мисля да си сложа.
Благодаря предварително.
Може би трябва да го махна, защото ще си сложа волан от по-новите е39, при които това копче го няма, а и ще си сменям интериорните лайсни и те нямат дупка за съответния бутон?
Благодаря предварително.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
BMW Sheer Driving Pleasure
- lp_play
-
-
- Кара: lp_play вече не посещава този саит
Re: Въпрос за копчето на темпомата.
trapo написа:Изчетох всичко за темпоматите в е39, но не видях някой да е писал дали копчето за пускане на темпомата, което е под таблото(не на волана) може да се махне?!
Благодаря предварително.
до като си извадил ключа, разкачай квито и да е електроники! а това коп4е можеш например наи елементарния вариант да му прекара6 кабелите (да ги удължиш) от зад някъде и каширваш коп4ето където намериш място под таблото и си готов, това е в слу4ай 4е не може да е разка4ено, заради грежки ж електрониката,
само не разбрах .. някой ти забранява да си направиш дупка на новите лаистни ли? да си го направиш сам... нали не си момиче?

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Колега @lp_play, всичко от това неграмотно писане са пълни глупости!
Сега към колегата, който смята да си слага М-ков волан. Ако колата ти е преди 03/99 въобще не си и помисляй, че този волан просто ще ти пасне на колата. Ако пък си достатъчно упорит като мен, веднага ти казвам какво ще ти трябва: Ключовете за мигачи и чистачки, лентов кабел от волан след 03/99 (в случай, че този който купуваш няма), нов патрон за запалването, нови кори около волана, откачане на два кабела от LCM и най-важното, ще трябва да си прекодираш LCM-a като за фейс лифт кола, за да ти работят мигачите и дългите.
В случай, че колата ти е след 03/99, този волан ще стане без проблем. единственото, което ще трябва да направиш е да преместиш жълто/черния кабел от копчето на лайсната в буксата зад волана.
Сега към колегата, който смята да си слага М-ков волан. Ако колата ти е преди 03/99 въобще не си и помисляй, че този волан просто ще ти пасне на колата. Ако пък си достатъчно упорит като мен, веднага ти казвам какво ще ти трябва: Ключовете за мигачи и чистачки, лентов кабел от волан след 03/99 (в случай, че този който купуваш няма), нов патрон за запалването, нови кори около волана, откачане на два кабела от LCM и най-важното, ще трябва да си прекодираш LCM-a като за фейс лифт кола, за да ти работят мигачите и дългите.
В случай, че колата ти е след 03/99, този волан ще стане без проблем. единственото, което ще трябва да направиш е да преместиш жълто/черния кабел от копчето на лайсната в буксата зад волана.
Можете да заключвате темата, благодаря отново.
BMW Sheer Driving Pleasure
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Пресли,нали знаеш че има и по-лесен начин вече
А колкото до копчето на темпомата - става без него,но трябва да се препрограмира ДДЕ/ДМЕ. Моята кола беше с такова копче,но в последствие поотпадна .

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
ivanov 530d написа:Пресли,нали знаеш че има и по-лесен начин вечеА колкото до копчето на темпомата - става без него,но трябва да се препрограмира ДДЕ/ДМЕ. Моята кола беше с такова копче,но в последствие поотпадна .
Кое става по по-лесен начин, слагането на фейсов волан на кола преди фейса ли? Тук нещо пропуснах

За копчето за темпомата верно, че става с програмиране на DDE/DME, как стоеше въпроса с кабела обаче, трябваше ли да се мести или всичко си тръгваше само с препрограмиране?
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
За да се сложи фейслифтовия волан на кола преди фейса трябва да се смени конзолата с патрона и лостчетата,но има начин да си работят мигачите и дългите и без да се сменя софта на ЛЦМ-а с фейслифтов. А колкото до темпомата всичко си тръгва без промени по инсталацията.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
trapo написа:
Благодаря предварително.
Ако си се разколебал за цялата интервенция.... имам интерес да го купя волана ... на ЛС
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
8 мнения
• Страница 1 от 1