газов инжекцион за 520 много въпроси !!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е39 523, Е46 330 xi
Мечтае да кара: М5, M3

газов инжекцион за 520 много въпроси !!!

Мнение от steel_petrov » 30 Мар 2010, 23:13

Един познат ми даде нов газов инжекцион, като за моята кола - Е39 520 . Марката е car gas. Обясняваше ми, че бил нов, опростен и лесно се подържа. Разбрахме се да се консултирам и ако намеря някой читав майстор да ми госложи и съм доволен да му го платя. Така или иначе съм решил да си орежа колата, та питането ми е заслужава ли си за тея пари - иска ми 750 лева (чисто нов е), къде в София или в Дупница могат да ми монтират и настроят кадърно уредбата, какви пари би ми струвало това и дали ще си разваля колата с газовия инжекцион. Никоаг не съм карал кола на газ, но и мен ме удари кризата, а не искам да си продавам колата...по принцип съм много доволен от нея, но бензина ми изяде джобовете. Карам по около 15 - 16 хил. на година и предполагам, че ще го избия за година - две. Ще съм много благодарен ако някой, който кара на гас ме посъветва. :)

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Re: газов инжекцион за 520 много въпроси !!!

Мнение от badsharki » 31 Мар 2010, 6:52

Отваряш много деликатна тема. :mhihi:
Обикновенно избягвам да препоръчвам сервизи и майстори, но за този никога не съм се колебал --> http://www.eurogas-bg.net

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 31 Мар 2010, 10:27

badsharki написа:Отваряш много деликатна тема. :mhihi:
Обикновенно избягвам да препоръчвам сервизи и майстори, но за този никога не съм се колебал --> http://www.eurogas-bg.net

Тия дали имат сервизи в друг град освен София , че не видях :roll:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Turbo
Мечтае да кара: горе посоченото
Детайли за колата: E30 Turbo

Мнение от e30_ » 31 Мар 2010, 11:48

според мен не си заслужава при положение че нов е около 1200лв по-добре си ходи напрово те да го монтират (да няма:тва трябва да си купиш,онова не става ). И потърси някой който има газов инжекцион и е доволен как са му го настойли да не влезеш в кофти филм.
отделно за 16 000км при среден разход от 10/100 за 1 година ще спестиш 1600лв - демек 1-вата година си на нула - прецени дали си заслужава да си прецакваш колата за тия пари и ако попаднеш на кофти майстори ще си скъсаш нервите. Изказвам само мнение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 31 Мар 2010, 13:21

Sesko написа:
badsharki написа:Отваряш много деликатна тема. :mhihi:

Тия дали имат сервизи в друг град освен София , че не видях :roll:

Ами май нямат, но монтажа го правят за един ден, така че ако имаш работа в София - оставяш колата сутринта, свършваш си работата и след обяд си я взимаш. Кофти става, ако има шещо да се донастрои или гаранционно нещо се прецака и тогава ще стане много неудобно и голямо разкарване.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 31 Мар 2010, 14:48

Реално всеки може да го монтира тва животно, ама настройката е проблем. Затова специално за газта винаги съм казвал "САМО НОВО" от магазина и имаш гаранция и това е истината. Втора ръка газова най-обикновена при това стават и идват с времето сума ти проблеми, камо ли с този ГИ. Решавай си сам, колата е твойта, също и парите ти, да не споменавам излишните нерви, гориво и др. неща по майсторите. Жив и здрав.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: -ше Е34 525 м50

Мнение от gi4o » 31 Мар 2010, 16:06

по-добре направо си монтирай нов в някой сервиз. иначе като се почне - това го нямаш, купи си, онова не е съвсем както трябва, ами ние сега как да ти дадем гаранция, като не е от нас, де да знаем колко е качествено, нямаме точно същия софтуер и още куп неща, та накрая ще ти излезе по-скъпо и по-некачествено и без гаранция и без обслужване и още...карам 2 години с ГИ и освен периодичните запушвания на филтрите няма ядове!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Branko » 31 Мар 2010, 21:55

Аз също карам на газ и съм много доволен от страна на пари и относно вървежа на колата,но бих си взел втора ръка само ако имам някой познат,който да ми го сложи и програмира,както и поддържа.Моето мнение е да вземеш нов!Така и гаранция ще имаш и по-малко ядове!

Аватар
Кара: lp_play вече не посещава този саит

Мнение от lp_play » 01 Апр 2010, 5:50

steel_petrov написа:Един познат ми даде нов газов инжекцион, като за моята кола - Е39 520 . Марката е car gas. Обясняваше ми, че бил нов, опростен и лесно се подържа. Разбрахме се да се консултирам и ако намеря някой читав майстор да ми госложи и съм доволен да му го платя. Така или иначе съм решил да си орежа колата, та питането ми е заслужава ли си за тея пари - иска ми 750 лева (чисто нов е), къде в София или в Дупница могат да ми монтират и настроят кадърно уредбата, какви пари би ми струвало това и дали ще си разваля колата с газовия инжекцион. Никоаг не съм карал кола на газ, но и мен ме удари кризата, а не искам да си продавам колата...по принцип съм много доволен от нея, но бензина ми изяде джобовете. Карам по около 15 - 16 хил. на година и предполагам, че ще го избия за година - две. Ще съм много благодарен ако някой, който кара на гас ме посъветва. :)

аз карам с БиГас ГИС-Н
и е перфектен, идеята е да е секвенциален понеже инжекциона на баварията е мулти джет :) иначе не става. за тези неща питаи! те са важни
Изображение
Тези, които пишат на кирилица не са "повече" българи от тези, които не го правят ;)
Тези, които не пишат граматически правилно, не го правят защото са неграмотни ;)
Тези, които са "перфектни" в правописа не значи че са културни ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 01 Апр 2010, 11:24

lp_play написа:
аз карам с БиГас ГИС-Н
и е перфектен, идеята е да е секвенциален понеже инжекциона на баварията е мулти джет :) иначе не става. за тези неща питаи! те са важни

Колега я го кажи сега това на български :roll: .
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fastv6 » 01 Апр 2010, 12:05

Колега като го вземеш за 750лв. и още към 200-300лв за монтаж си помисли добре и разпитай преди да го вземеш. Защото има и други системи за около 1200лв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 01 Апр 2010, 16:05

badsharki написа:Обикновенно избягвам да препоръчвам сервизи и майстори, но за този никога не съм се колебал --> http://www.eurogas-bg.net

+1 глас за пичовете,познавам ги лично,супер точен е шефа им(който също бачка с тях)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е39 523, Е46 330 xi
Мечтае да кара: М5, M3

Мнение от steel_petrov » 01 Апр 2010, 20:52

...благодаря за съветите. Всъщност цялата система, която ми я дават е чисто нова, не са разпечатвани още пликовете. Ще потърся още из нета и ще реша какво да бъде. Питах няколко уж стари газаджий. Те гледаха мотора, започнаха да ми обясняват за вануса, за въздуха, за това, че не могат да я регулират и да я настроят. Честно казано стигнахме до извода, че БМВ е кола която трябва да се кара само на бензин, но както и да е. Вече съм решил да слагам газ и ще потърся още малко, после каквото дойде......М/у др. преди да взема колата е била с газов инжекцион, но нямам идея какъв е бил и кога е свален и поради какви причини.

Аватар
Кара: lp_play вече не посещава този саит

Мнение от lp_play » 02 Апр 2010, 0:01

Sesko написа:
lp_play написа:
аз карам с БиГас ГИС-Н

Колега я го кажи сега това на български :roll: .

ем то не е проблема че не е на БГ а че Е на БГ :)
става дума за model "N-GIS" на най-добрата италианска марка "BiGas" газови системи, но понеже са прекалено скъпи (аз дадох за всичко 4500лв без ДДС през 2008, само ботилката ми струва 1000 лв така че самия инжекцион не е толкова скъп) и не са толкова разпространени по по-еллементарните автомобили, този инжекцион напълно може да имитира функцията "multi jet" на бендзиновия инжекцион,
мойта бавария е с двигател M52tu B20 и на метан с една ботилка за 13 кинта като я напълня мога да измина над 300 км (извънградско)
в града не карам икономично и я настъпвам мно'о, и с една ботилка ми изминава към 180 км :) разликите как ми върви.. сравнено с бендзина... са мно'о малки ;)
под4ертавам че една бутилка от 10 кг метан (68литра, но то не се мери в литри) струва 12лв и някви стотинки още

не я продавам нещо така че :) като й правя реклама не е ... с някви цели :) просто казвам фактите
Изображение
Тези, които пишат на кирилица не са "повече" българи от тези, които не го правят ;)
Тези, които не пишат граматически правилно, не го правят защото са неграмотни ;)
Тези, които са "перфектни" в правописа не значи че са културни ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i benzin/ gaz 1997

Мнение от IVORY » 06 Апр 2010, 19:49

Слагаи нова колега остави тия втора употреба аз съм от година с газов инжекцион и никви проблеми вече 7000км

Следваща

Назад към E39