истината за данък Лукс, спете спокойно
Модератор: Общи модератори
68 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Re: истината за данък Лукс, спете спокойно
А какъв ще му е размера някой знае ли? 

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- RadoIvanov
- кандидат ентусиаст
-
Alexi написа:дано да не сложат данък и за засукана жена
Колега не подавай идей на правителството.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
BMW_RIDER, къде зяпаш
Я прочети пак това, ама по-внимателно...
Параметрите са следните - имоти над 300к и коли с данъчна оценка над 70к, честито - местно облагане Х 2 ))))) И дума няма за мощност.
Ако данъка на новата ти кола е 500 кинта- става 1000...
Въпроса е как ще се правят дан. оценки на автомобилите

Параметрите са следните - имоти над 300к и коли с данъчна оценка над 70к, честито - местно облагане Х 2 ))))) И дума няма за мощност.

RadoIvanov написа:Alexi написа:дано да не сложат данък и за засукана жена
Колега не подавай идей на правителството.
Вие манете майтапа, ама по другите държави и такова нещо има - данък пластична операция

ms написа:BMW_RIDER, къде зяпашЯ прочети пак това, ама по-внимателно...
Отварят мобиле.бг и сметат средно аритметично

Според мен, този данък въобще не трябва да съществува. Как не ги е срам да мислят за нещо подобно. Нима ДДС-то, което прибира държавата при покупка на един нов автомобил не е достатъчно?! Та точно тези с новите коли трябва да са облагодетелствани. По никакъв начин държавата не стимулира за покупка на нови автомобили, ние само ще празним моргите на Европа.
Все още се надявам да няма такъв абсурден данък!
Club BMW написа:Според мен, този данък въобще не трябва да съществува. Как не ги е срам да мислят за нещо подобно. Нима ДДС-то, което прибира държавата при покупка на един нов автомобил не е достатъчно?! Та точно тези с новите коли трябва да са облагодетелствани. По никакъв начин държавата не стимулира за покупка на нови автомобили, ние само ще празним моргите на Европа.
Aйде сега, до 70к нови автомобили има предостатъчно

Нещо си в грешка! Те чуждите пари лесно се харчат, затова мислиш така. Те точно затова и имат, защото си правят сметка, а не като някой други.
Ти примерно ако караш кола за 10 000 лв. и ревеш, че караш по тези пътща, то тези със по скъпите коли какво да кажат....
Да се плаща, но да има на какво отгоре!
Ти примерно ако караш кола за 10 000 лв. и ревеш, че караш по тези пътща, то тези със по скъпите коли какво да кажат....
Да се плаща, но да има на какво отгоре!
Aми няма какво да казват, а просто да хванат да спрат да си регистрират джиповете като баничкарки и да си платят ДДСто
Всички скъпи коли дето ги гледаме по пътищата, са регистрирани на името на фирми, пак познайте с каква цел - да се точи ДДС 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
dimithur написа:Aми няма какво да казват, а просто да хванат да спрат да си регистрират джиповете като баничкарки и да си платят ДДСтоВсички скъпи коли дето ги гледаме по пътищата, са регистрирани на името на фирми, пак познайте с каква цел - да се точи ДДС
Усещам че те е яд...
Ами как ти се вижда един собственик на фирма да не може да си регистрира автомобила като служебен...с градския транспорт ли да ходи на работа или да си земе рейс за служебен ....не влиза и горивото като разходи и амортизация и тн...
Нека да направят всеки който има фирма да си регистрира колата (служебната) и после да искат данъци за автомобила,ама пък от своя страна да може да отчиташ горивото като разход,части за амортизация и тн.
Не може само да иска държавата,ми естествено че ще има и такива случаи,ето сутринта чета че не можели митниците да се преборят с незаконният внос на цигари-ми направете ги 100 лева и със самолети ще ги прекарват в страната,от горе ше ги пускат...
Ами айде да си ги регистрират на собствено име, както правим всички останали от простолюдието ? Ама чакай не става ... пичовете си пишат заплата 500 лв, да не плащат осигуровки, нема как да е на негово име лична, щото после как ще докаже на данъчните, че си е купил S класа за 200к , със заплата 500лв . А и не виждам какво ги защитавате тука, като пак във вашия джоб бъркат тея дерибеи 

Щом няма мощност - местим в другия крачол. 
Пък завалиите с коли над 70 000 да му мислят...

Пък завалиите с коли над 70 000 да му мислят...
Ами ще ги направят 100лв цигарите и ддс-то ще го направят 50%. И после пак Бойко ще е виновен. Ми виновен е да, щото досега всичките комунаги крадливи требваше да са на топло, ма то нема да стигнат затворите ...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
dimithur написа:Ами ще ги направят 100лв цигарите и ддс-то ще го направят 50%. И после пак Бойко ще е виновен. Ми виновен е да, щото досега всичките комунаги крадливи требваше да са на топло, ма то нема да стигнат затворите ...
А да дефинираш "комуняги" щото костов уж не беше...пъ жена му милионерка и целата му рода "лайф-из-лайф",а пък повечето от кабинета му и те царе го раздават,негово величество пък той ич не беше-ма сега сме на негова територия,все гори и резервати-час-пром,доган-тоя пък еба*ли го какъв е,ама и той милионерче,да не кажа милиардер и още куп мразещи кумунизма като тренчев и други подобни паразити,тея па синдикатите ако знаеш колко имоти имат направо лошо ше ти стане...Прочети малко хронологията на властта в България,първо беше сдс...от там започна тоталното разграбване...после некакви измислени "социалисти",после пак некакви "демократи",то не беха кръгове,чудеса...после пак за малко нек'ви "социалисти" и после ...до сега,където а отново се появиха некакви мразещи комунистите...ама и те милионери да не кажа милиардери като на бб жена му...все мастити "бизнесмени"...
Некакви интересни въпроси се ми се въртят из главата...бе как това светило дянков още 1989 година заминал да учи на запад...странна работа...
Ся да не кажеш че съм социалист/комунист-Тъцъ,прекалено съм меркантилен за тая работа

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Умишлено съм написал имената на "героите" с малки букви!!!
68 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5