323i
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Re: 323i
GOGY написа:възможно ли е Е30 323i да дава разход 12-13 литра на 100км в града ?
Може.. тука някой хора може да скочат срещу това мнение, но мисля че при леко каране в града б23 харчи колкото б20..
За не особено дълго имах 323i и като го взех не му беше направена добре центровката на запалването - като го натовариш и аванса блъскаше яко. Та докато я оправиме го карах така лееекичко та да не ебавам мотора. И тогава ми даде точно 12-12,5 градско (ама за какво кротене става дума, няма да ти казвам).
После таман му оправихме центровката и падна снежец, пък то с лятни гуми ... ма пак дигна на 14 де
Иначе всичко е възможно и колкото по в ред е моторетката толкова по ниски разходи може да даде.
После таман му оправихме центровката и падна снежец, пък то с лятни гуми ... ма пак дигна на 14 де

Иначе всичко е възможно и колкото по в ред е моторетката толкова по ниски разходи може да даде.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
520-ка М20Б20 в отлично състояние си гълташе 12/100 95... Значи е съвсем нормално 12-13 за 323-ка, просто безнзина ни се струва доста повече отпреди година, защото си е доста по-скъп:)
BMW only!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз ще ви кажа - карах М20Б20 и ми даваше минимален разход при най-икономичното каране в София разход от 11,5 литра на 100 км...
Преди не много време направих трансплантация на колянов вал и бутала от М20Б23 и двигателя ми стана М20Б23 с единствената разлика че инжекциона е мотроник... разлика в харченето на практика не усетих при най-икономичното каране дава 12 литра ... половин литър разлика мисля че е незначителна но говориме при икономично каране
С по-спортно градско шофиране М20Б20 харчи 13-13,5 докато М20Б23 е на 14-15 литра
Извънградско каране М20Б23 в момента ми е по-икономичен
сега съм и с друг диференциал и са по-дълги скоростите и от там идва икономичността но и с М20Б20 съм карал с такъв диференциал и даваше от половин литър до 1 максимум повече
Говориме пак за нормално (като аз нормално каране не го считам за икономично
)
При каране с 140-150 км по магистралата и с 120-130 по двупосочния път до търново на събора и обратно ми даде 8,3 литра на 100 км
Засечено от пълен резервоар до гърловината до пълен резервоар пак до гърловината
На една и съща бензиностанция
Така че разход от 13/100 за 323 с добър двигател и поддържана горивовпръскваща уредба е нормален в градски условия
Дилян Пенчев
Преди не много време направих трансплантация на колянов вал и бутала от М20Б23 и двигателя ми стана М20Б23 с единствената разлика че инжекциона е мотроник... разлика в харченето на практика не усетих при най-икономичното каране дава 12 литра ... половин литър разлика мисля че е незначителна но говориме при икономично каране

С по-спортно градско шофиране М20Б20 харчи 13-13,5 докато М20Б23 е на 14-15 литра
Извънградско каране М20Б23 в момента ми е по-икономичен

Говориме пак за нормално (като аз нормално каране не го считам за икономично

При каране с 140-150 км по магистралата и с 120-130 по двупосочния път до търново на събора и обратно ми даде 8,3 литра на 100 км

Засечено от пълен резервоар до гърловината до пълен резервоар пак до гърловината

Така че разход от 13/100 за 323 с добър двигател и поддържана горивовпръскваща уредба е нормален в градски условия

Дилян Пенчев
GOGY написа:възможно ли е...
фащам се на бас, че и на тико ше му дигна 12

"Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt"
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Gavril написа:GOGY написа:възможно ли е...
фащам се на бас, че и на тико ше му дигна 12
това ще е интересно - при мен колите винаги харчат повече, отколкото им дават като макс-разход по книжка, но на тикото не можах да му вдигна повече от 6 разхода

но винаги съм отворен към нови предизвикателства

Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
ati написа: ...
да ти кажа, не съм карал тико никога, но се си мисля, ако го напъна дзверски към Витоша напр. трябва да качи

П.П. Дават ли някъде тикота под наем, готов съм да пробвам

"Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt"
12 мнения
• Страница 1 от 1