каско - казус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

каско - казус

Мнение от rento » 30 Мар 2010, 10:30

Здравейте пиша ви по даден проблем........

Този месец паркирах автомобила си по едно нанадолнище,преди да сляза оставих колата на 1-ва скорост.Моята приятелка се забави във колата около 2 мин.След това влязохме в нейната къща.След около 30 мин ме извикаха че колата ми се е ударила в един стълб.Беше сама тръгнала и извървяла 150 м.Удря се челно в един дирек.Оплаших се и не извиках полицията.Имам пълно автокаско към известна фирма.Агента на фирмата направи първи и втори оглед с описани около 20 щети.Пак казвам нямам протокол за ПТП от кат..Въпроса ми е следния.........

Имат ли право да ми откажат изплащане на пълната щета?
Ако приемем, че ми откажат да ми платят достатъчно имам ли шанс да се боря за пълното изплащане на щетите?

С уважение
Стилиян Георгиев

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: каско - казус

Мнение от Mollov » 30 Мар 2010, 14:37

Зависи от ЗК... някои изрично изискват да имаш протокол за ПТП от КАТ, а ако нямаш такъв - трябва да пишеш декларация що не си викнал КАТ... в твоя случай не е проблем да го извъртят като ПТП в пияно с-яние и после да се опитваш да го пробутваш по някакъв друг начин... щото не е често срещано кола на скорост сама да тръгне по наклон и да се удари.

Потребител
Аватар
Кара: CLK 2.3kompressor

Мнение от Jessy » 31 Мар 2010, 1:36

голям проблем ще е без протокол, ако щетите са сериозни, а ако са за над 1000 лв... още по-трудно, но зависи и в коя компания ти е каското, защото знам за един случай където един човек самокатастрофирал в мантинелата и след разправии със застрахователите му изплатили щетите. Ако откажат да изплатят може да пробваш да ги съдиш, но няма гаранция че ще си вземеш парите.
[url="http://www.nikgrey.com/smokefree/"]
Изображение
[/url]

Потребител
Аватар

Мнение от rento » 31 Мар 2010, 10:04

Интерамерикан ми е ЗК

Потребител
Аватар
Кара: CLK 2.3kompressor

Мнение от Jessy » 31 Мар 2010, 15:07

която и да е ЗК ти отиди и пробвай, можеш само да спечелиш и в началото е логично да се ослушват ама не се отказвай. пиши после какво е станало и успех :yes:
[url="http://www.nikgrey.com/smokefree/"]
Изображение
[/url]

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 02 Апр 2010, 3:43

просто трябваше да намериш някой полицай да ти напише един протокол и един акт за дребно нарушение и брокерът, който е взел комисионната да си свърши работата т.е. да те посъветва.

Назад към Извън Темата