Технотест въпросче
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Технотест въпросче
Здравейте, въпроса ми е слединя: Трябва ли да минавам през технотест след като съм монтирал М50Б20 на мястото на М40Б18 и колко да очаквам да ме одерат. Всъщност този М50 си се монтира фабрично в това купе. Благодаря предварително.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 520i
Re: Технотест въпросче
По скоро намери начин да впишеш в талона на колата че номера на колата "не се чете".
Много по-малко разправия, отколкото да кихаш кинти на технотест, където няма никаква гаранция че ще минеш от първия път
Много по-малко разправия, отколкото да кихаш кинти на технотест, където няма никаква гаранция че ще минеш от първия път
- martyn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34 525ix touring
- Мечтае да кара: м5
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
martyn написа:с някой лев се минава всичко в БГ
Възможно е, и аз съм чувал че технотеста се минава с пари под маата, но все пак знам за немалко случаи на "върнати" коли.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Добре съгласен с това до тук, но още 1 въпросче: аджеба който от Вас е сменял мотор да ли го е регистрил изобщо ? Сега ще се почнат едни обяснения ако изобщо някой посмее със сменен мотор.
ПП Нека завърша процедурата и ще има пълна информация как става.
, пие ми се бира
ПП Нека завърша процедурата и ще има пълна информация как става.

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
NikiNikolov написа:Добре съгласен с това до тук, но още 1 въпросче: аджеба който от Вас е сменял мотор да ли го е регистрил изобщо ? Сега ще се почнат едни обяснения ако изобщо някой посмее със сменен мотор.
ПП Нека завърша процедурата и ще има пълна информация как става., пие ми се бира
регистрирай си мотора за да си спокоен,щото съвсем скоро нещата с прегледите ще се променят и ще береш ядове.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
kirililiev написа:NikiNikolov написа:Добре съгласен с това до тук, но още 1 въпросче: аджеба който от Вас е сменял мотор да ли го е регистрил изобщо ? Сега ще се почнат едни обяснения ако изобщо някой посмее със сменен мотор.
ПП Нека завърша процедурата и ще има пълна информация как става., пие ми се бира
регистрирай си мотора за да си спокоен,щото съвсем скоро нещата с прегледите ще се променят и ще береш ядове.
Флеска в-у номера + малко киселина и да четат дедовия. И после казваш:
-Ми аз какво да направя като е корозирал

- kirililiev
- ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:kirililiev написа:NikiNikolov написа:Добре съгласен с това до тук, но още 1 въпросче: аджеба който от Вас е сменял мотор да ли го е регистрил изобщо ? Сега ще се почнат едни обяснения ако изобщо някой посмее със сменен мотор.
леко корозирал....и с пораснали още два цилиндъра,и не дай си боже стане фал,ни застраховка важи ни чужда вина,изплющават те с кеф

- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
Баща ми сменя двигателя на неговата е34-ка, но сложи същия т.е. не е слагал по-голям или нещо такова.
Само дето понеже двигателя беше взет от 3ка не паснаха лапите за захващане на мотора, та се наложи да се правят фланци за лапите и сега половината номер на двигателя е скрит под единия фланец. Обаче не е регистрирал новия двигател в кат. Няма и нужда - проблема ще дойде когато(ако) някой ден тръгне да продава колата, а дори и това не е сигурно - ако автомобила се продава в същата област, тогава канал не се минава в кат.
Нещо повече - крайно време е номера на двигателя изобщо да не се води в талона на колата, тъй като той е резервна част - поне така е в цивилизованите европейски страни.
Само дето понеже двигателя беше взет от 3ка не паснаха лапите за захващане на мотора, та се наложи да се правят фланци за лапите и сега половината номер на двигателя е скрит под единия фланец. Обаче не е регистрирал новия двигател в кат. Няма и нужда - проблема ще дойде когато(ако) някой ден тръгне да продава колата, а дори и това не е сигурно - ако автомобила се продава в същата област, тогава канал не се минава в кат.
Нещо повече - крайно време е номера на двигателя изобщо да не се води в талона на колата, тъй като той е резервна част - поне така е в цивилизованите европейски страни.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
kirililiev написа:_65536_kb_sec_ написа:kirililiev написа:NikiNikolov написа:Добре съгласен с това до тук, но още 1 въпросче: аджеба който от Вас е сменял мотор да ли го е регистрил изобщо ? Сега ще се почнат едни обяснения ако изобщо някой посмее със сменен мотор.
леко корозирал....и с пораснали още два цилиндъра,и не дай си боже стане фал,ни застраховка важи ни чужда вина,изплющават те с кеф
Кире, за момента мотора е такъв какъвто е по талон, М30Б35. Аз за това толкова обмислям смяната с М60 дали си заслужава.

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Не само пораснал на 6 глав, пък и доста на сила пораснал - как става
, зная че ще става по-стегнато, затова ще има регистрация за да няма после:

- kirililiev
- ентусиаст
-
Shishmanov написа:Баща ми сменя двигателя на неговата е34-ка, но сложи същия т.е. не е слагал по-голям или нещо такова.
пич,насякаде мотора се води резервна част,и номера се ползва като стане мазало да видят тая резервна част от каде е закупена,дали не е крадена и дали е тези 115 коня за които е предназначена да носи колата,за които плащаш данък и застраховка.иначе всички вземаме от магазина 1,8 слагаме резервна част 5,0 и си свиркаме,в нормалните страни тва се води застрахователна измама,създаване на опасност за движението и тнт,за които наказания 100% ще има решетки.
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
kirililiev написа:пич,насякаде мотора се води резервна част,и номера се ползва като стане мазало да видят тая резервна част от каде е закупена,дали не е крадена и дали е тези 115 коня за които е предназначена да носи колата,за които плащаш данък и застраховка.иначе всички вземаме от магазина 1,8 слагаме резервна част 5,0 и си свиркаме,в нормалните страни тва се води застрахователна измама,създаване на опасност за движението и тнт,за които наказания 100% ще има решетки.
В Германия например, дали в талона на колата е вписан номера на двигателя? Съмнявам се...
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2