BMW Sequence
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
BMW Sequence
Понякога наистина е приятно да прочетеш и в последствие да напишеш материал за някой прототип. Ето това важи и за новия концептуален Sequence GT на BMW, който е дело на Сеунгмо Лим, студент в университета в Пфорцхайм, Германия.
Лим обяснява, че този „Electric Gran Turismo Sequence” проект е стартирал след два основни въпроса: 1) Колко е важен външният вид за екологичните автомобили? и 2) Какво представлява ефективната динамика? (EfficientDynamics, както е името и на програмата на BMW). Дизайнерът допълва: „С други думи тези два въпроса означават „Какъв тип качества притежава един син или зелен автомобили (цветовете, с които са свързвани напоследък по-екологичните коли), така че да получи емблемата на BMW в бъдеще?” Действително въпросът не изглежда чак толкова лек, но Лим идва с точния отговор. Това е колата, която „комбинира удоволствие със синя (отново импликация на екология) архитектура.”
Съответно прототипът би се възползвал от монтирани в колелата мотори, като има и доста интересно решение за двата бъбрека отпред, които като че ли не са на мястото си (разбира се, всъщност всичко е премислено). Колата впечатлява с новото позициониране на предната решетка, както и с издължените напред предни калници. Всичко това прави Sequence повече от интересен. В този ред на мисли Лим допълва: „Друг важен елемент от Sequence е усукващият се елемент, който започва от предния калник и продължава към задницата. Той придава на колата характерен и динамичен вид.”
Дизайнерът гледа в бъдещето обаче не само по отношение на дизайна, като се надява и на нов тип презареждащи системи, които да пасват по-добре на нуждите на водача. Така например той има идеята за презареждаща станция Better Place, където машината спира и директно в рамките на една минута се поставя новата батерия. Също така станцията използва слънчеви панели, така че да зарежда батериите без никакви емисии. Красиво и трудно за реализиране.
Може да се каже, че в Холивуд може и вече да имат автомобил за продължението на филма си „Специален доклад”.
Лим обяснява, че този „Electric Gran Turismo Sequence” проект е стартирал след два основни въпроса: 1) Колко е важен външният вид за екологичните автомобили? и 2) Какво представлява ефективната динамика? (EfficientDynamics, както е името и на програмата на BMW). Дизайнерът допълва: „С други думи тези два въпроса означават „Какъв тип качества притежава един син или зелен автомобили (цветовете, с които са свързвани напоследък по-екологичните коли), така че да получи емблемата на BMW в бъдеще?” Действително въпросът не изглежда чак толкова лек, но Лим идва с точния отговор. Това е колата, която „комбинира удоволствие със синя (отново импликация на екология) архитектура.”
Съответно прототипът би се възползвал от монтирани в колелата мотори, като има и доста интересно решение за двата бъбрека отпред, които като че ли не са на мястото си (разбира се, всъщност всичко е премислено). Колата впечатлява с новото позициониране на предната решетка, както и с издължените напред предни калници. Всичко това прави Sequence повече от интересен. В този ред на мисли Лим допълва: „Друг важен елемент от Sequence е усукващият се елемент, който започва от предния калник и продължава към задницата. Той придава на колата характерен и динамичен вид.”
Дизайнерът гледа в бъдещето обаче не само по отношение на дизайна, като се надява и на нов тип презареждащи системи, които да пасват по-добре на нуждите на водача. Така например той има идеята за презареждаща станция Better Place, където машината спира и директно в рамките на една минута се поставя новата батерия. Също така станцията използва слънчеви панели, така че да зарежда батериите без никакви емисии. Красиво и трудно за реализиране.
Може да се каже, че в Холивуд може и вече да имат автомобил за продължението на филма си „Специален доклад”.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- BuLdwAiZeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 93 BMW 325 TD
- Мечтае да кара: BMW E30 ///M3
Re: BMW Sequence
Ако живеех в 24 век сигурно щеше да ми хареса.Обаче аз живея в 21 и ми прилича на нескопосана отварачка
Но идеята е...ддобра.

- jordao75
- младши ентусиаст
-
- Кара: 520 i 97
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Тая джанта ъпгредван модел на ББС РС от бъдещето ли кво е 

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
На прима виста за мен е хай тек вилица за скара-да си обръщам пържолите
но иначе предполагам че е бъкана с електроника и може би това е бъдещето , ако е така
ще продължавам да съм " олд скуулър"
но иначе предполагам че е бъкана с електроника и може би това е бъдещето , ако е така
ще продължавам да съм " олд скуулър"

Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- geletooo
- Потребител
-
- Кара: BMW e30
- Мечтае да кара: Plymouth Barracuda
Първата ми мисъл като го видях беше:
кво става ако се блъснеш челно в некои стълб
иначе е яко
кво става ако се блъснеш челно в некои стълб

иначе е яко

- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- BMW318i-Матин
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5, ама друг път!
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
- RadoIvanov
- кандидат ентусиаст
-
Нещо не мога да ги възприема тези футуристични модели. 

- C S L
- кандидат ентусиаст
-
RadoIvanov написа:Нещо не мога да ги възприема тези футуристични модели.
с оглед на аватара...ти вярваме

no offence

"Красотата е вид гениалност, дори по възвишена, защото няма нужда от обяснения"
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
- _BlinG_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G-Power BMW M3 E46
_BlinG_ написа:поне като паркираме ще е лесно няма да се паркирва до стълба а направо в стъпба![]()
И паяка няма да може да я вдигне

Аз съм за зелените технологии с две ръце.
Но тези концепции са пресилени.
Хората са казали: премахни пречината за дадено следствие, а не само да се занимаваш с резултата му.
=> Намери начин да заместиш бензина, вместо да се бориш с разхода на 100km.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2