Бензин в маслото м50б25 :(
Модератор: Технически модератори
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
Бензин в маслото м50б25 :(
Здравейте колеги, вчера вдигам капага и поглеждам маслото което беше над максимума и ми се стори доста рехаво, веднага оттичах до един съсед с който умувахме над проблема и в крайна сметка след проверка (по усет) се останово че бобината на 4ти цилиндър чука, и веднага си казахме че проблемът идва от тази бобина която явно неподава хубава искра и няма хубаво изгаряне от което следва че остава бензин, казах си сменям бобината и съм ОК но преди няколко минути обсъдих проблема с един друг приятел който ми каза че дори да не го изгаря бензина трябва да го изкара през ауспуха без да го вкарва в маслото и евентуално са ми заминали сегментите
Въпросът е дали сегментите са заминали на 100 процента или има варянт просто да съм за свещ и бобина и ако съм за сегменти колко да си приготвя

Въпросът е дали сегментите са заминали на 100 процента или има варянт просто да съм за свещ и бобина и ако съм за сегменти колко да си приготвя

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Бензин в маслото м50б25 :(
Случайно да си имал проблем със стартера.Имам в предвид ако даваш на контакт а не върти стартера се нагнетява гориво и се стича в картера.Щото колко и да са заминали сегментите много малко ще ходи в картера.Също ако си давал много пъти на контакт без да въртиш то си отива по малко гориво до като изклучи релето.Съмнявам се че са сегменти.
- adovet
- старши ентусиаст
-
И само да добавя че преди години имах една фиеста дето си беше направо без сегменти и хвърляше направо неизгоряло маслото от зад но не пълнеше картера.Провери си компресията и веднага ще ти стане ясно.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
adovet написа:Случайно да си имал проблем със стартера.Имам в предвид ако даваш на контакт а не върти стартера се нагнетява гориво и се стича в картера.Щото колко и да са заминали сегментите много малко ще ходи в картера.Също ако си давал много пъти на контакт без да въртиш то си отива по малко гориво до като изклучи релето.Съмнявам се че са сегменти.
То хубу нагнетява гориво ама според теб без да завърти стартера и почнат да цъкат дюзите как ще влезе бензин в цилиндъра?Трябва някоя дюза да е много запекла и да не се затваря добре тогава да,ама чак пък да му напълни картера това е много не сериозно.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
наскоро пак имаше подобна тема....
Колега, разглоби регулатора на налягането на бензина и виж дали мембранката е здрава! Може да е скъсана и от там да връща бензин.
Колега, разглоби регулатора на налягането на бензина и виж дали мембранката е здрава! Може да е скъсана и от там да връща бензин.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
dj_ennsy_1 написа:наскоро пак имаше подобна тема....
Не е нужно да се разглобява, защото О-пръстена е някакъв смотан размер и след махане се скапва.
За това като по удачен вариант, а и по лесен, препоръчвам просто да си дръпнеш вакуумното маркуче и да видиш дали няма бензин там, който да влиза във всмукателите и нататъка...

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
и ако няма бензин във вакуумното маркуче, те съветвам да смениш въпросната бобина, лулата и свеща.
Тогава да се разходиш 100-на км без да спираш. После спираш, гасиш, чакаш 15 мин и проверяваш маслото.
Съветът ми е продиктувам също от онази скорошна тема, за която спомена колегата dj_ennsy_1.
Поздрави,
Д
Тогава да се разходиш 100-на км без да спираш. После спираш, гасиш, чакаш 15 мин и проверяваш маслото.
Съветът ми е продиктувам също от онази скорошна тема, за която спомена колегата dj_ennsy_1.
Поздрави,
Д

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
ddddk написа:и ако няма бензин във вакуумното маркуче, те съветвам да смениш въпросната бобина, лулата и свеща.
Поздрави,
Д
Това за изчистването на маслото сериозно ли е ?
И какви са препоръките за правенето му?
В смисъл на дълго ли трябва да се кара? Със средно вискоки обороти ли ?

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
проблема е в дюзите,или някоя пикае или не затваря добре.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
_65536_kb_sec_ написа: ...
Не знам дали не ме базикаш

накратко не знам

на дълго мога да ти припомня какво беше споделено в онази тема (не помня от кой колега): като запалиш на студен двигател било нормално малко бензин да слезе в картера (как точно не помня

Демек при многократно палене-гасене, палене-гасене без каране може да се наблюдава покачване на нивото на маслото... малко
Поздрави,
Д

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
ddddk написа:_65536_kb_sec_ написа: ...
Не знам дали не ме базикаш![]()
накратко не знам![]()
на дълго мога да ти припомня какво беше споделено в онази тема (не помня от кой колега): като запалиш на студен двигател било нормално малко бензин да слезе в картера (как точно не помня), но като загрее двигателя (разбирай маслото) след известно време малко по малко този бензин се изпарява и си заминава с картерните газове. Така нивото на маслото се възстановявало.
Демек при многократно палене-гасене, палене-гасене без каране може да се наблюдава покачване на нивото на маслото... малко
Поздрави,
Д
Извинявай колега че съм ти създал грешно впечатление, сериозно попитах защото мойто се покачва с времето но пък аз я карам на къси пасове, и се чудя дали 100км ще са достатъчни.
Но интересното е че я карам равномерно на автопилот когато мога, та за това попитах какви обороти да поддържам.

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
както искате ме разбирайте, но това точно ми се струва несериозно! Бензина е разтворител и веднъж влезе ли в маслото-убива качествата му. Не знам при изряден мотор как може да е нормално да ти се пълни картера с бензин... просто износването в този мотор ще е... 

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
при студен мотор наистина част от бензина влиза в картера,но като загрее мотора се изпарява,тва си е напълно нормално,но говорим за някви минимални количества които по никакъв начин не влияят на нивото на маслото.
- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
adovet наистина имам проблем със стартера, бендикса ми е за смяна, плануван му е ремонта
_65536_kb_sec_ а къде се намира това маркуче горе доло да го погледна като се прибера
Аз колата я карам максумум по 10-20 км на ден с поне 10 припалвания връткам се из махалата настрани с вратите
Компресията Дилян ми е обещал да ми се обади тези дни да му я закарам колата да я премери, а в момента може ли да се кара колата или да я слагам на трупчета докато не се отстрани проблема не че откакто го видях я карам
Бобина в момента търся някоя втора ръка уж да мина по-тънко но ако се наложи и нова ще купя
_65536_kb_sec_ а къде се намира това маркуче горе доло да го погледна като се прибера

Аз колата я карам максумум по 10-20 км на ден с поне 10 припалвания връткам се из махалата настрани с вратите

Компресията Дилян ми е обещал да ми се обади тези дни да му я закарам колата да я премери, а в момента може ли да се кара колата или да я слагам на трупчета докато не се отстрани проблема не че откакто го видях я карам
Бобина в момента търся някоя втора ръка уж да мина по-тънко но ако се наложи и нова ще купя
- adovet
- старши ентусиаст
-
Колега не е за препоръчване да я караш с бензин в маслото.Преди време имах аскона.И бях напълнил картера с бензин.Асконата имаше стрелка за налягането на маслото и лампа.Тогава имах проблем със стартера и за това те попитах за него.Просто като дадеш да върти стартера то си работи и помпата за горивото.И като не върти стартера ако има отворен инжектор всичкият бензин отива в цилиндъра, а от там се стича в картера.Та тогава по стрелката разбрах, че картера е пълен с бензин.Значи колата си работеше след като я запалих на бутане перфектно но налягането на маслото беше много ниско но лампата не светваше.Това става защото бензина разтваря маслото и то става като вода.Почти няма смазване.Така, че по добре не я карай.
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4