Проблем с 525и
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с 525и
Отново проблеми с 525и (без ВАНОС)! Вчера я взех от сервиза със сменени 12 изпускателни клапана (имаше ниска компресия на 6-ти цилиндър), всички гарнитури, масло, свещи...! Карах я днес към 40 мин и забелязах, че си прави същите номера, като преди! След като, достигне нормална температура започва да вибрира от двигателя, когато е в спряло положение, въпреки че стрелката на оборотите не играе. Когато натисна газта около 2000-2500 оборота на 2, 3, 4, 5 няма никаква мощност, оборотите почти не мръдват и целия двигател се тресе доста мощно. След 3000-3500 като че ли проблема изчезва! Вече не знам какво да правя след доста пари за ремонт явно проблема не е в главата.
Помагайте колеги, че вече се отчайвам!
Помагайте колеги, че вече се отчайвам!
Re: Проблем с 525и
Вчера четох тази тема и ми се поизясниха нещата, явно този проблем е доста често срещан и много труден за решаване.... 

- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
Ами не е мерена после ама едва ли е от ниска номпресия защото се получава като загрее двигателя! Четох че е от IAT (Air Inlet Temp Sensor) или от MAF (Mass Air Flow Filter) или от една торба други сензори... но явно става когато охлаждането премине на малкия кръг.
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Ти ходил ли си на диагностика? Как заключи че проблема е в главата? Проблема може да е от темперетурния датчик на входящия въздух или от този на водата.. Дай повече информация за да може да ти бъде даден по-точен съвет.
Ходих при Кольо, но понеже колата е 91 имаше някакъв проблем със софтуера и не даде пълна информация, но нямаше грешки! Това беше преди месеци и тогава проблема беше само, че вибрира когато е в спряло положение... пак ще ходя явно...
Може ли лесно да се откачат тези сензори (за темп на водата и въздуха) защото в американския форум някои хора така бяха направили и имаха подобрение съответно си сменят сензора после! Питам защото не съм сега в софия и не мога да отида на сервиз.
Може ли лесно да се откачат тези сензори (за темп на водата и въздуха) защото в американския форум някои хора така бяха направили и имаха подобрение съответно си сменят сензора после! Питам защото не съм сега в софия и не мога да отида на сервиз.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Трябва първо да се направи една добра диагностика, да се прегледа всеки контролер на двигателя и от там на сетне да търсиш проблем в главата или някъде другаде.
_65536_kb_sec_ написа:твойта да не е една червено бордо ?
Да мъчи се Кольо с нея 3 седмици!

9 мнения
• Страница 1 от 1