Смяна на крушка на халоген

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Смяна на крушка на халоген

Мнение от ShibinG » 28 Мар 2010, 12:11

Потърсих из форума,но не намерих ръководство,точно как се сменя ,защото ми свети само единия халоген ,и някак представа отзад ли се бърка или отпред се сваля целия халоген,страх ме е да не го счупя, видях че е връзван с някакви телове отзад :dunno:

Конкретният ми въпрос е как точно се сваля халогена за смяна на крушка ,ако има и някоя и друга снимка ще е идеално :bchug:

Благодаря предварително :yes:
6>4

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Смяна на крушка на халоген

Мнение от Mollov » 28 Мар 2010, 12:30

Одобрявам ти мнението само защото да не се сърдиш следващият път, когато не го направя... теми и мнения относно халогени, смяната им, сваляне и качване има колкото искаш... ама само с един сърч за 1 мин не става...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 28 Мар 2010, 12:54

като е връзван ще трябва да сменяш без да го махаш...
осигори си достъп до него .. на канал ли или както си прецениш.. зависи колко ти е ниска колата..
ще видиш една голяма черна капачка с букса в нея зад халогена. завърташ я и тя се сваля. от нея излизат кабелчета вътре с които ти е включена самата крушка H1 когато ги изключиш ще видиш две телчета като пружинка които държат самата крушка в едно гнездо. стискаш ги с пръсти и трябва да се откопчаят... после по обратния ред ще се оправиш
( когато слагаш капачката има три зъбчета които не са симетрични и е добре да си ги уцелиш за да не се чудиш защо не се завива пак )
снимки нямам сори
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Мнение от joreto_88 » 28 Мар 2010, 13:35

И на мен ми беше изгорял десния халоген и миналата седмица когато си слагах летните гуми се възползвах от момента че я няма гумата да си сменя крушката и да си закача бронята дето я откачих на един бордюр. Първоначално тотално бях изключил за халогена и тръгнах да си оправям бронята. Свалих подкалника, видях халогена и тогава се сетих за него и си смених крушката по начина по-който колегата е описал малко по-горе. За да не минаваш през цялата тая процедура (да сваляш гума и подкалник) по-лесно ще ти е на канал. Ако нямаш канал вдигни колата на крик (отляво или отдясно в зависимост кой халоген ти е изгорял) и легни отдолу и си смени крушката. Елементарно се сменя.
E36 318i sedan '95
Е36 320iA coupe '93

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325TDS

Мнение от bmw318tds » 29 Мар 2010, 1:43

Може да изкараш и самия халоге от бронята. След това по описания начин от колегата може да смениш крушката.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от /////M » 29 Мар 2010, 9:24

Има ръководство за експлоатация. Свали си го и го огледай. Там е показано как се сваля халогена без да свялаш гуми, подкалници и т.н.
Успех :yes: :yes:
Изображение

Назад към E36