Почистване на картера - Е 36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Почистване на картера - Е 36
Има ли някакъв финт при махането на картера! Не ми се вижда много сложно, а искам да го почистя - правихме така процедура на едно фордче - не беше сложно - а що гадости имаше вътре - не е истина!
Едната резба на болта на блока на двигателя - превърта. Не се стяга и е леко омаслено - някакви идеи как да го оправя!
Едната резба на болта на блока на двигателя - превърта. Не се стяга и е леко омаслено - някакви идеи как да го оправя!
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Почистване на картера - Е 36
Болта докато го отвърташ подлагай зад него нещо като отвертка да избутваш щом превърта.А за почистването навремето имах една Лада и го направих това нещо с почистването-не е лошо като идея
.С отвертката внимаваи да не направиш някоя дупка-по внимателно действай

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
[quote="vladi_a_i"]Болта докато го отвърташ подлагай зад него нещо като отвертка да избутваш щом превърта.
Аз болта го изкарвам - за това нямам проблем. Обаче, като го затягам не може да затегне и почва да превърта.
Аз болта го изкарвам - за това нямам проблем. Обаче, като го затягам не може да затегне и почва да превърта.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Ако може направете нова резба по голяма ако позволява самото гнездо спрямо корпуса,и ако позволи на картера дупката да се разшири
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Това е проблема, мисля че няма място за по-голяма резба - с червено съм обозначил гнездото - за това ако някой е имал подобен проблем и го е решил ще чакам да сподели.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
letq6tiqt написа:Това е проблема, мисля че няма място за по-голяма резба - с червено съм обозначил гнездото - за това ако някой е имал подобен проблем и го е решил ще чакам да сподели.
. Имал съм подобен проблем с единия болт от тези , които си показал ..... Решението е следното : Там болтовете са фи-6мм .... Пробиваш нова дупка с бургия 6.6 мм , след това резбоваш с метчик фи-8мм и си поръчваш от дарукар болт фи-8. За капака на двигателя има два вариянта болтове - фи-6 и фи-8 (най -често са фи-6мм). Там има място и може да се направи тази манипулация (правил съм я и става ). А по отношение на картера , за да го свалиш , ще трябва да повдигнеш леко двигателя .... няма как да стане иначе ....
Имал съм подобен проблем с единия болт от тези , които си показал ..... Решението е следното : Там болтовете са фи-6мм .... Пробиваш нова дупка с бургия 6.6 мм , след това резбоваш с метчик фи-8мм и си поръчваш от дарукар болт фи-8. За капака на двигателя има два вариянта болтове - фи-6 и фи-8 (най -често са фи-6мм). Там има място и може да се направи тази манипулация (правил съм я и става ). А по отношение на картера , за да го свалиш , ще трябва да повдигнеш леко двигателя .... няма как да стане иначе ....[/quote]
Ако си го правил и става с ф8 ще е супер - мисля го този вариант тъй като съм с ф6-обаче тънко ми се вижда гнездото. Но щом си го правил и аз ще го направя.
Относно картера - с 4 цилиндров двигател съм - и се надявах да няма нужда от повдигане на двигателя. Оглеждах мястото (от неудобна позиция) и се надявах да няма нужда от повдигането му. Някаква друга тънкост??
Ако си го правил и става с ф8 ще е супер - мисля го този вариант тъй като съм с ф6-обаче тънко ми се вижда гнездото. Но щом си го правил и аз ще го направя.
Относно картера - с 4 цилиндров двигател съм - и се надявах да няма нужда от повдигане на двигателя. Оглеждах мястото (от неудобна позиция) и се надявах да няма нужда от повдигането му. Някаква друга тънкост??
- metodi80
- старши ентусиаст
-
letq6tiqt написа:Ако си го правил и става с ф8 ще е супер - мисля го този вариант тъй като съм с ф6-обаче тънко ми се вижда гнездото. Но щом си го правил и аз ще го направя.
Става с фи- 8 .... Пробиваш с бургия 6.6 или 6.7 , след това развърташ с метчик фи-8 и стъпка на резбата 1.25 и си готов .... Двам ти го в "смлян" вид , защото аз когато го правих се чудих каква да е стъпката , мерих с разни резбомери и т.н. ... Гарантирам ти , че става .... , пробвал съм ...
Тънкости за картера няма ... вдигаш двигателя ... и след това си готов .....
- samokoveca
- кандидат ентусиаст
-
без да подигнеш мотора малко поне от едната страна няма как да свалиш картера колега
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
samokoveca написа:без да подигнеш мотора малко поне от едната страна няма как да свалиш картера колега
+1
достатъчно е да отвиеш едната гайка на тампона на мотора и да повдигнеш с нещо, иначе просто няма как да излезе тоя картер.
П.С. Има и 2 смотани болта от към скоростната кутия, бърка се през едни отвори там и гледай да не го изпуснеш, че тряя да свалиш кутията после, за да го извадиш.
И последен "негърски" въпрос - колко трябва да повдигна двигателя? Питам не за друго, а да не потроша нещо че и без това нямам нито канал, нямам почти никакви условия за повдигане на двигателя - ще импровизирам!
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
letq6tiqt написа:И последен "негърски" въпрос - колко трябва да повдигна двигателя? Питам не за друго, а да не потроша нещо че и без това нямам нито канал, нямам почти никакви условия за повдигане на двигателя - ще импровизирам!
при мене стана с повдигане около 5см. Просто като отвъртиш гайката на тампона и повдигаш докато лапата не стигне края на болта, който стърчи от тампона, горе долу толкова, може и леко да подминеш болта не е фатално.....
За тоя болт от тампона (номер 4) става въпрос

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=10
П.С. Ти и сам може да си прецениш колко, като не излиза картера, повдигаш малко, пробваш пак и така, докато го изкараш

айде успех

12 мнения
• Страница 1 от 1