Смяна на крушка на халоген
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
Смяна на крушка на халоген
Потърсих из форума,но не намерих ръководство,точно как се сменя ,защото ми свети само единия халоген ,и някак представа отзад ли се бърка или отпред се сваля целия халоген,страх ме е да не го счупя, видях че е връзван с някакви телове отзад
Конкретният ми въпрос е как точно се сваля халогена за смяна на крушка ,ако има и някоя и друга снимка ще е идеално
Благодаря предварително

Конкретният ми въпрос е как точно се сваля халогена за смяна на крушка ,ако има и някоя и друга снимка ще е идеално

Благодаря предварително

6>4
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Смяна на крушка на халоген
Одобрявам ти мнението само защото да не се сърдиш следващият път, когато не го направя... теми и мнения относно халогени, смяната им, сваляне и качване има колкото искаш... ама само с един сърч за 1 мин не става...
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
като е връзван ще трябва да сменяш без да го махаш...
осигори си достъп до него .. на канал ли или както си прецениш.. зависи колко ти е ниска колата..
ще видиш една голяма черна капачка с букса в нея зад халогена. завърташ я и тя се сваля. от нея излизат кабелчета вътре с които ти е включена самата крушка H1 когато ги изключиш ще видиш две телчета като пружинка които държат самата крушка в едно гнездо. стискаш ги с пръсти и трябва да се откопчаят... после по обратния ред ще се оправиш
( когато слагаш капачката има три зъбчета които не са симетрични и е добре да си ги уцелиш за да не се чудиш защо не се завива пак )
снимки нямам сори
осигори си достъп до него .. на канал ли или както си прецениш.. зависи колко ти е ниска колата..
ще видиш една голяма черна капачка с букса в нея зад халогена. завърташ я и тя се сваля. от нея излизат кабелчета вътре с които ти е включена самата крушка H1 когато ги изключиш ще видиш две телчета като пружинка които държат самата крушка в едно гнездо. стискаш ги с пръсти и трябва да се откопчаят... после по обратния ред ще се оправиш
( когато слагаш капачката има три зъбчета които не са симетрични и е добре да си ги уцелиш за да не се чудиш защо не се завива пак )
снимки нямам сори
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
И на мен ми беше изгорял десния халоген и миналата седмица когато си слагах летните гуми се възползвах от момента че я няма гумата да си сменя крушката и да си закача бронята дето я откачих на един бордюр. Първоначално тотално бях изключил за халогена и тръгнах да си оправям бронята. Свалих подкалника, видях халогена и тогава се сетих за него и си смених крушката по начина по-който колегата е описал малко по-горе. За да не минаваш през цялата тая процедура (да сваляш гума и подкалник) по-лесно ще ти е на канал. Ако нямаш канал вдигни колата на крик (отляво или отдясно в зависимост кой халоген ти е изгорял) и легни отдолу и си смени крушката. Елементарно се сменя.
- bmw318tds
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS
Може да изкараш и самия халоге от бронята. След това по описания начин от колегата може да смениш крушката.
Има ръководство за експлоатация. Свали си го и го огледай. Там е показано как се сваля халогена без да свялаш гуми, подкалници и т.н.
Успех

Успех

6 мнения
• Страница 1 от 1