Помогнете (нямам никакви светлини)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 525d
Мечтае да кара: БМВ М5

Помогнете (нямам никакви светлини)

Мнение от kokito » 27 Мар 2010, 22:54

здравейте, от скоро съм тук, много полезни теми видях. аз искам да ви попитам за 2мой проблема. парвият е че нямам никакви светлени, на какво може да се дължи това, сменил съм акомолатор, крушки и дори сам почистил рефлектора и лупата, но уви мищо не се вижда. вторият ми е че тарся свестен сервиз в стара загора. ходих при един майстор за да ми прави основен ремонт и сега след 2500км моторат ми трака по зле и от кадет без да ги обиждам колегите с кадетите. моторат ми е 2,5d 2002г. мисля че пак е за основен и незнам какво да правя а на този се израсих много пари, какво да праве да рискувам ли пак за ремонт или да тарся нов мотор. благодаря предварително.
Изображение

Аватар
Кара: 525dА-2003

Re: помогнете

Мнение от mashina » 28 Мар 2010, 2:22

В Стара Загора има сервиз на БМВ,един гараж под земята е ама си е с апаратури и всичко.
Момчетата са точни.Ако ти трябва адреса утре ще потърся визитката,мисля че я пазя
Когато полужението стане напечено,
оцелявят само печените.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 3.0D

Мнение от CHUKANSKI » 28 Мар 2010, 7:07

сервиза се казва м кар и се намира в квартал зора до обращалото на автобусите!
втория вариант е сервиз мотул до дома на инвалида!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 28 Мар 2010, 10:17

Трябва да кажеш какво точно са правили по двигателя, и от къде се появява това тракане, защото варианти много за тракане.... пример- нешлайфан блок т.е. цилиндри с голямо износване, сменени само сегменти и като уплатнят сигментите буталата почват да хлопат, същата работа е и с износени шийки на колянов вал или криви биели (долу на лагера), сложени нови лагери и дето губи налягане на маслото от там, ами задират по малко лагерите и пречукват докато не "превърти" лагер... заминали или запушени повдигачи...

Иванов 530д има такъв мотор ама дали ще се раздели със него :mrgreen:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 28 Мар 2010, 10:53

:OT: Прави ми впечатление, че се напускаха много евтини Е39'тки и се появиха доста нови фенове на мараката с проблеми, било по двигател, било по запалване и т.н.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 28 Мар 2010, 11:00

Giorceto написа::OT: Прави ми впечатление, че се напускаха много евтини Е39'тки и се появиха доста нови фенове на мараката с проблеми, било по двигател, било по запалване и т.н.

Евтиното винаги е излизало скъпо :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 28 Мар 2010, 11:02

Giorceto написа::OT: Прави ми впечатление, че се напускаха много евтини Е39'тки и се появиха доста нови фенове на мараката с проблеми, било по двигател, било по запалване и т.н.

Ами да общо взето е така то има 525д за по 9-10 хил лв. и другото което е, че тези мотори си искат своето качествени ремонти и обслужване, а доста сервизи в БГ я карат през пръсти и ако не си в час и не си там да гледаш какво и как се сменя и с какви части големите проблеми са налице...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 28 Мар 2010, 11:21

Колега закарай я в М-кар познати са много доволни.
Колкото до евтините, така е..пуснаха много таралясници, които уж са перфектни, обаче са закрепени и после тука се флуди с нови потребители с проблеми милите. А ние като си пуснем колите на нормални цени..що били скъпи като имало по 6000 преди фейса и 10000 след.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexander Alexandrov » 28 Мар 2010, 11:31

Според мен проблема идва от там,че колкото по ефтина кола си купуваш,толкова по ефтини ремонти искаш да и правиш-типично по български.Като си купиш кола за 25000 отиваш да ти я сервизират в добри сервизи.Когато същата кола я купиш след 5 години за 7000 същите тези сервизи ти се струват скъпи.
ПП. Не прави нищо преди да разбереш от къде идва проблема.Аман от експерименти.
Маса народ напусна селското стопанство и влезе в родния ШОУБИЗНЕС

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 29 Мар 2010, 22:46

сега като не знаете случая,не е добре да правите заключения.момчето влиза в голяма локва и засмуква вода,прави ремонт при препоръчан човек,плаща прескъпо и след време се появява проблем,при което оня не постъпва въобще коректно-никаква заинтересованост,дай още пари и ше я гледаме.
е тва е,пълно с цървули ;)
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 30 Мар 2010, 10:27

павката написа:сега като не знаете случая,не е добре да правите заключения.момчето влиза в голяма локва и засмуква вода,прави ремонт при препоръчан човек,плаща прескъпо и след време се появява проблем,при което оня не постъпва въобще коректно-никаква заинтересованост,дай още пари и ше я гледаме.
е тва е,пълно с цървули ;)

Нито съм от Ст Загора, нито имам интерес към този майстор, но не е ли редно да го упоменете, кой е за да може да няма други опарили се. Иначе по темата не ги знам дали са добри, но купувах преди време едни неща от тях, това са едни пичове които правят предимно БМВ и слагат турбини на такива. Общо взето поне от бензинови ми се стори, че разбират. Ако ви тр адрес мога на ЛС да ви пусна как се стига до там, че хич не съм запознат със Ст Загора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0d и F15 M50d
Мечтае да кара: BMW

Re: Помогнете (нямам никакви светлини)

Мнение от M_krika » 30 Мар 2010, 11:57

Кои е тоя майстор в Стара Загора? Колега незнам и аз какво да ти препоръчам ходил съм в М кар за едно прекодиране и майстора там незнаеше за какво му говоря.Дизела до дома на инвалида също има смесени отзиви за него.незнам и на мен ми се иска да има някои които да разбира тука ,но маи няма.
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive

Аватар
Кара: 525dА-2003

Re: Помогнете (нямам никакви светлини)

Мнение от mashina » 31 Мар 2010, 11:26

Намерих визитката.
кв.Зора,ул.Хрищян Войвода
тел.042690522
gsm 0887708534
Когато полужението стане напечено,
оцелявят само печените.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 31 Мар 2010, 18:06

Днес докато ходих пеша в центъра забелязах 20 Е39 и бяха в окаяно състояние :no: :dummy:
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 31 Мар 2010, 19:34

bobih написа:Днес докато ходих пеша в центъра забелязах 20 Е39 и бяха в окаяно състояние :no: :dummy:

Боби, ти ако ги сравняваш с твоята на всички колите ни са в окаяно състояние. :mhihi:

Назад към E39