Фланци за джантите на е34
Модератор: Технически модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Фланци за джантите на е34
Взех си едни фланци за е34-ката по дебелички,но гумаджиите почнаха да ме разубеждават,че товарят окачването фланците като се изнесат повече колелата,следователно го разбиват по бързо,отделно не било много сигурна работа,вие какво ще кажете по въпроса 

/// 6>4

- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е34
Re: Фланци за джантите на е34
Ще ти кажа ,че майсторите са прави!!! Все пак аз лично нямам вяра на нещо подобно(това е мое мнение).Най-малкия дисбаланс на фланеца оказва голямо влияние върху окачването и управлението на автомобила.Преди време имах един голф (
) и задната ми джанта беше правена и не беше балансирана правилно...вследствие на това смених 3 лагера за една зима!!!Все пак това е твое решение ,но като съвет по добре продай джантите които имаш и си купи такива с подходящо ЕТ за е34.
Поздрави!!!

Поздрави!!!
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Ако фалнците са направени от професиналист и са от лека алуминиева сплав,не виждам проблеми.Все пак самия диаметър на фланеца не е чак толкова голям за да се получи огромен дисбаланс.
Карал съм дълго време с фланци и не съм имал никакви проблеми.
Карал съм дълго време с фланци и не съм имал никакви проблеми.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
с качествени фланци няма никви грижи......а за голфове и лагери.......

- bmw318tds
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS
Ако фланците ги слагаш за да изнесеш колелото, да натоварва се окачването, ако ет-то не е за е34-ката (применро сложиш джанти от е36) и фланеца е само за да не ти опират на амортисиорите няма проблем с натоварването на окачването. Иначе фланците са компромисен вариант.
- Нено Б.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06
Даа, и на мен гумаджийте ми правят забележка. Ама те са така-от всичко отбират, ако ги питаш за Първанов и как да си е*еш жената, пак знаят.
Аз отскоро съм с фланци, за сега всичко е ток. Стоманени, 25мм, тежат към 3 кг единият.
Какво имаш предвид под по-дебелички?
Иначе се товари повече лагерът на главината.
Аз отскоро съм с фланци, за сега всичко е ток. Стоманени, 25мм, тежат към 3 кг единият.
Какво имаш предвид под по-дебелички?
Иначе се товари повече лагерът на главината.
rwd фен
bmw318tds написа:Ако фланците ги слагаш за да изнесеш колелото, да натоварва се окачването, ако ет-то не е за е34-ката (применро сложиш джанти от е36) и фланеца е само за да не ти опират на амортисиорите няма проблем с натоварването на окачването. Иначе фланците са компромисен вариант.
Аз вече повече от две години карам с фланци 3см и нямам абсолютно никакъв проблем,джантите са с ет35 за е36.
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 520i
Ако слагаш фланците заради джанти с голямо ЕТ, които опират на е34-ката, тогава няма проблем, тъй като заедно с фланците колелото ще дойде пак там, където трябва да е с оригиналните за е34 джанти(или подходящи такива). Проблема идва ако искаш да изкараш още навън джантите т.е. повече от заводското, тогава вече окачването действително се натоварва повече и понася ударите от пътя по-тежко. Тъй като в случая става дума за дистанциращи фланци, а не за преходни, то няма значение дали са от стомана или алуминий, дори в случая алуминия е за предпочитане, за да е по лека конструкцията.
- kirililiev
- ентусиаст
-
Shishmanov написа:Ако слагаш фланците заради джанти с голямо ЕТ, които опират на е34-ката, тогава няма проблем, тъй като заедно с фланците колелото ще дойде пак там, където трябва да е с оригиналните за е34 джанти(или подходящи такива). Проблема идва ако искаш да изкараш още навън джантите т.е. повече от заводското, тогава вече окачването действително се натоварва повече и понася ударите от пътя по-тежко. Тъй като в случая става дума за дистанциращи фланци, а не за преходни, то няма значение дали са от стомана или алуминий, дори в случая алуминия е за предпочитане, за да е по лека конструкцията.
30мм фланци в комбинация с ет35 на колко одговаря?
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
kirililiev написа: 30мм фланци в комбинация с ет35 на колко одговаря?
Отговаря на джанта с ЕТ 5
Тоест - идеален си, няма да имаш проблеми

- kirililiev
- ентусиаст
-
Shishmanov написа:kirililiev написа: 30мм фланци в комбинация с ет35 на колко одговаря?
сиреч човека си товари доста време колата и няма грижи с доста по изнесените джанти от стандартните

- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
kirililiev написа:Shishmanov написа:kirililiev написа: 30мм фланци в комбинация с ет35 на колко одговаря?
сиреч човека си товари доста време колата и няма грижи с доста по изнесените джанти от стандартните
При тази конфигурация няма как да има проблеми.
Проблема ще дойде, ако сложи още 30 мм фланци

Тогава се почва - лагери, носачи, биалетки и т.н. и т.н.

- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Аз на фокуса съм с фланци и от 2 години нямам оплаквания, говоря за такива http://www.europerformance.co.uk/images ... spacer.jpg но това са само на задните,и то при предно предаване. фланеца не товари толкова окачването,колко самата главина на колелото.Ако са много дебели фланци със не-подходяща джанта стават проблеми и се разбиват лагери биелетки и тн. Но ако всичко е качествено и подходящо нямаш грижи. Виждал съм хора да карат на тайм атак с фланци на всите колела и казват че разликата със и без фланци е огромна,демек колата е много по стабилна с фланец. Сега вече за евридейка и за софииските дупки няма какво да говорим,не бих препоръчал.
п.п. Още е дна подробност аз съм със стоманени фланци на HAMANN tuning, не съм с некфи правени у некой гараж.Това оказва много голяма разлика също.
п.п. Още е дна подробност аз съм със стоманени фланци на HAMANN tuning, не съм с некфи правени у некой гараж.Това оказва много голяма разлика също.

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
Разбира се че с фланци колата е по стабилна отколкото без - все пак стъпката става по широка. Точно разширяването на стъпката повече от заводското обаче, допринася за по бързо разбиване на окачването.
- Mini_Man
- Потребител
-
- Кара: BMW E32 735 IL E36 316 и E38 740
Колеги препоръчаите ми какви фланци да си взема за моята Е32-ка джантите ми са 16-ки на бмв предни 8.5 джаула задните 9 джаула с голям борд искам фланци с които да нямам проблеми да са към 25 или 30 мм и естествено да не са 1000 лв броиката

46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4