ABS (светна абс и асц)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
ABS (светна абс и асц)
колеги помогнете както си карах тдс ката ми светна абс а и асц то покарах я извесно време(като си светеха абс а и асц то)спирам за 10 минути паля колата и те остават да светят,прибрах се вав нас и я оставих ве4ерта паля продалжават да светят .на другия ден ка4вам се давам на контакт паля не светят пак я гася давам на контакт пак остават да севетят.нито бе6е даждовно време ни6то.дали проблема се крие вав някои дат4ик или.....а са6то искам да допалня 4е правих ремонт на абс блока вав сервиз иуве преди около половин година.ако някои е имал са6тия пробле нека да го сподели
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Re: абс
Колега ако не ти работи километража като ти светят лампите за абс/асц значи заден ляв датчик е заминал, защото от него чете инфо километража. Ако нямаш проблем с километража значи е някой от другите датчици или ти е прекъснат някой кабел или протрит и ти дава на маса някаде затова ти гаснат и светкат лампите. Най добре я качи на една диагностика и ще разбереш какъв е проблема. Дано да ти е по датчите някаде проблема, че и блоковете правят мизерий
.

Re: ABS (светна абс и асц)
колега,писал си че си ремонтирал абс блока в юве сервиз.ще споделиш ли с нас,дали си доволен от сервиза и наистина ли са ти отремонтирали модула успешно.благодаря предварително
зна4и колеги от иуве сервиза сам мн доволена и за ремонта ми взеха 12-140 лв.препора4вам ви го 

Здравейте колеги!
Скоро се регистрирах и вече прочетох много полезни и интересни неща.Карам Е-39 525 tds 1999г. Имам въпрос по темата.Ходих на автомивка и измих подкалниците,после паля и ..... светна ми лампата за ABS и тракшън контроа. Ходих на диагностика и ми казаха заден десен датчик. Видимо не е увреден. Въпроса ми е: може ли датчика само да се е зацапал и да има нужда да се почисти, или е за смяна. Ако може да се почисти с КАКВО и КАК. Много Ви благодаря предварително!
Скоро се регистрирах и вече прочетох много полезни и интересни неща.Карам Е-39 525 tds 1999г. Имам въпрос по темата.Ходих на автомивка и измих подкалниците,после паля и ..... светна ми лампата за ABS и тракшън контроа. Ходих на диагностика и ми казаха заден десен датчик. Видимо не е увреден. Въпроса ми е: може ли датчика само да се е зацапал и да има нужда да се почисти, или е за смяна. Ако може да се почисти с КАКВО и КАК. Много Ви благодаря предварително!
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Вадиш го и ако е още цял/защото мн лесно се чупят/ го почистваш,почистваш и отвора,например с парцал навит на отверка.Но внимателно да не изкривиш или повредиш гривната.Слагаш го обратно и ще видиш дали е бил само зацапан.Успех!

7 мнения
• Страница 1 от 1