Странна работа-от какво???
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- vladimir8505
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко
- Детайли за колата: Е 53
Странна работа-от какво???
Здравейте колеги,искам да ви питам са следните симптоми,от известно време,като карам повечко(градско)на място като натискам съединителя се чува нещо като леко скърцане при натискане и отпускане,в същото време се усеща и на педала като леки вибрация кам средата на хода на педала.това се осеща като се покара повечко.иначе колата е е34 88г.,сменил съм миналата година долната помпа,и преди няколко месеца комплект саединител.иначе казано почти всичко без горната помпа(на педала),дали е тя причината,и дали ще ме остави на път, вие ще кажете

- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Re: Странна работа-от какво???
И моя педал скръца, и се каня да го смажа.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- bmw318tds
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS
Колега леката вибрация на педала кога я усещаш - при потегляне и плавно пускане не съединителя или и при натискане на място в средно положение пак вибрира. Получава ли се и притрисане - придарпване при привключване.
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
най вероятно е аксиалния лагер.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
bmw318tds написа:Колега леката вибрация на педала кога я усещаш - при потегляне и плавно пускане не съединителя или и при натискане на място в средно положение пак вибрира. Получава ли се и притрисане - придарпване при привключване.
Ха, и аз го имам същото!
Появи се 7-8000 км след като сложих чисто нов съединител комплект Закс и ново гумено каре.
Вече съм минал така 4-5000 км така с това вибриране - карам си и си псувам, защото си мисля, че просто "майстора" ме е "измайсторил".
Но, ако се окаже друго ... някакси ще ми олекне.
Някои казват, че може да е от маховика, ако е т.н. демпферен, затова веднъж бях питал в една тема какви са маховиците на нашите коли, но се оказа, че са карашик...
Друг вариант е и оня т.н. висящ лагер - там имало чалъм при сглобяването - демек като си сменят съединителя и като закачат кардана, ако си оставят ръцете и нещо се прецаквало...
И до тук съм стигнал с проучването си по този въпрос...
Поздрави,
Д

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Скърцането едно такова като панта на стара врата ли е? на мен ми направи впечатление, но винаги си е било така откакто я имам - прилича ми на някаква разтягаща се пружина... и няма значение запалена или не...
вибрациите - от мотора ли се предават леки или е нещо явно осезаемо с треперене на педала?
Колега Д
- сам си сменявах карето и не съм свалял нито генерация нито кардан (сигурно във форума съм чел нещо, защото помня, че бях убеден че ще стане без свалянето им - и стана
а и сега не намирам такъв "съвет" в "Книгата") - просто хубаво го дръпнах назад и леко отпуснах задната част на скоростите надолу и готово... надявам се, че така ще стане и при смяната на съединителя... но все пак там трябва и скоростите да излязат назад и ще се консултирам допълнително 
вибрациите - от мотора ли се предават леки или е нещо явно осезаемо с треперене на педала?
Колега Д

- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 520i
Ако скърцането започва да се чува към средата на хода на педала т.е. в момента на задействане на аксиалния лагер, то най-вероятно причината е в него.
- vladimir8505
- кандидат ентусиаст
-
и аз като колегата минах 7-8000 хиляди и сложих същия съединител,но това скарцане е слабо почти не се чува но мен ме дразни и все си мисля че ще ме остави някъде 

- TheBlame
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше e34 520
- Мечтае да кара: E34 535
при мeн сe чувa чукaнe кaто отпуснa съeдинитeля и изчeзвa... лaгeр ли e ?
За да станеш хищник трябва опонента ти да е хищник !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ
Алчността убива всички !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ
Алчността убива всички !
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
TheBlame написа:при мeн сe чувa чукaнe кaто отпуснa съeдинитeля и изчeзвa... лaгeр ли e ?
Лагера се чува само при натиснат съединител. В случая какво казах при колегата - ако шума се появява от момента на задействане на аксиалния лагер т.е. на средата на хода на педала, значи е от лагера.
- vladimir8505
- кандидат ентусиаст
-
с две думи карам докато спре 

- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
vladimir8505 написа:с две думи карам докато спре
Общо взето да, понеже ако е от лагера, то ще дойде момент в който при напълно натиснат съединтиел ще чуваш много силно стържене/скърцане, което вече ще е сигурен знак че проблема е от него и е крайно време да смениш лагера

12 мнения
• Страница 1 от 1