Демонтаж и монтаж на лагер на главина ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
Демонтаж и монтаж на лагер на главина ???
Започна да ми се обажда заден десен лагер и трябва да се смени, но никак не ми се кара колата на сервиз. Та въпроса ми е доста ли е сложно да се демонтира стария и да се монтира новия. Ако някой го е правил нека сподели последователност кое след кое и как.
P.S. Сръчността ми се равнява на два сменени предни амортесьора с махане на пружината от старите и слагане на новите. Естествено със скоби съм ги стискал и след това отново на БМВ-то монтаж.
P.S. Сръчността ми се равнява на два сменени предни амортесьора с махане на пружината от старите и слагане на новите. Естествено със скоби съм ги стискал и след това отново на БМВ-то монтаж.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: Демонтаж и монтаж на лагер на главина ???
Може поне да кажеш отзад с барабани или дискове си?
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Тц тц Мале вярно, ми с барабани съм. Сега сте вие. 

- JORO_86
- кандидат ентусиаст
-
Като цяло има няколко начина - най-масовия е развиваш голямата гайка на остта като това сатва обикновенно с дълъг лост защото е яко затегнала може да се наложи и нагряване с горелка даречем, следва откачане на полуоската за там ще ти е нужен камък 12 тип торкс женски, следва махане на дискове или барабани, махане на главината със скоба или камък от гедорето и идва ред на лагера който може да се избие от вътре навън с камък на гедорето но при тази операция рискуваш да счупиш носача или да го разместиш идеята е да го пробваш ако с нормална сила излезе е добре ако не иска пак нагряване и пак опити ако и така не стане сваля се носача и лагера се вади с преса , друг вариант е да използваш обратен чук при което работата ти се улеснява неколкократно, но ти едва ли имаш обратен чук, който дори в много популярни сервизи го нямат струва около 500 лева, трети вариант за вадене е чрез специално направена скоба за този вид лагер ето ти и страниц какво представлява тази скоба, всеки стругар може да ти я направи само му трябват размерите на лагера http://www.bmw4life.com/RearBearing.htm , поставянето обикновено става като се използва стария лагер за дорник и набиваш за ремонт в сервиз ще ти излезе между 50 и 100 лева но гледай да го направивят хора дето са сменяли и преди на БМВ. Ако нямаш нужните инструменти може да се замислиш дали да се захванеш сам. Иначе си вземи лагер от официален вносител на марката за България аз сложих FAG и вече 8000 километра съм доволен
- jorryy
- младши ентусиаст
-

- JORO_86
- кандидат ентусиаст
-
Свалиш ли носача после задължително трябва да се направи регулаж.
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Дано стане без да свалям носача и без да чупа нищо. пфффф Ако не ще го ядеме голям. С контактно спрейче няма ли да помогне нещо? В събота ще го "чупа" и ще видиме как ще стане номера=
Най-сигурно и лесно въпреки повечето раглобяване е да свалиш целия носач и на преса.Колегата горе ти е обяснил последователността 

БМВ не е страст, а диагноза!!!
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Ми да то ако не стане с човешка сила само ще го сваля и ще ида да го натиснат някъде. Ще пиша в събота вечерта живот и здраве какво е станало.
- scotixer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м42
- Мечтае да кара: винаги
Значи; Ако не намериш преса става и с маслен крик, и подходяща опора избиването и набиването. Набиваш новия със стария.Успех 

10 мнения
• Страница 1 от 1