Таблото изгасна

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Таблото изгасна

Мнение от twistermpm » 25 Мар 2010, 20:22

Тази сутрин паля колата всичко 6. Изкарвам я от гаража и гледам таблото не работи(нито скоростомер, нито оборотомер, нито малкото прозорче с електронните показания) Единственото което още светеше беше като пусна АСЦ-то и индикациите за масло и акумолатор (като е на контакт). Та гася, пробвам пак -неще. Викам не мога и да направя ресет от менютата (нали не работи). И се сещам че мога да разкача акумолатора за 10-15 мин за ресет. Направих го, ама нали съм умник затворих багажника и тогава почна якото. Друг акумолатор през плюса дето е отпред при двигателя и готово. Таблото тръгна и сега всичко е наред. Въпроса ми е от какво може да бъде това спиране днес? Да добавя, че снощи разкачах климатроника (да смажа онова вентилаторче, че ме побърка). Разкачих му кабелите без да махам акумолатора. Може ли да е от това? Да напомня, че като я запалих сутринта и работеше за секунди. Чакам отговори :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Re: Таблото изгасна

Мнение от zlobicar » 25 Мар 2010, 20:52

Слаб акумолатор е мойто предположение.
обичам BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Branko » 25 Мар 2010, 23:03

Привет!На мен ми се беше случил същият проблем в големите студове.Беше ми паднал акомулатора,че не я бях карал няколко дни.Не ми работеше цялото табло,но после след като откачих клемата за 10-тина минути,таблото проработи.100% е бил паднал акомулатора!

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 26 Мар 2010, 0:54

Подкрепям напълно колегите. Преди 1 месец като започна да ми сдава акумулатора по същия начин таблото ми угасваше.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 26 Мар 2010, 16:44

На мен днес ми направи проблем със светлините на спирачките.Както си карам и чух гонга,гледам светят ми стоповете на количката.Спирам гледам отвън светлините на спирачките заедно със 3-ия стоп светят.Загасих,почудих се поумувах, запалих и нито помен от проблема :roll: Явно от време на време електрониката забива.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i

Мнение от divaneto » 26 Мар 2010, 16:48

При мен бушон не даваше контакт

Назад към E39