е 36 318 тдс-колеги имам проблеми с вървенето
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
е 36 318 тдс-колеги имам проблеми с вървенето
здравейте,имам 318тдс и нешто не иска да върви.Ускорението и е много тромаво,но иначе на дълъг път върви доволно. ходих в сервиз на бош че имам добро впръскване на дюзите и всичко е ок но момчето видя че ми е спукан кулера,смених го и пак същата работа.изчистих всмукателните колектори където имаше много гняз и пак неще???смених и вакумчето между колекторите и някво реле,но без резултат.Пали и топла истудена без проблем.възможно ли е да е от тази ЕГР клапа защото и в нея имаше нещо като грес,да не би да е заминала и за това да не върви?Турбината не е омаслена но не я чувам.Казаха ми че може да ми е запушено гърнето ,възможно ли е?А и друго има ли вероятност да ми е запушена помпата в резервоара,но пък не ми мени обороти,колата си работи добре на място и пали без ядове.Някой ако има идея от кво може да е моля нека да пише.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: е 36 318 тдс-колеги имам проблеми с вървенето
А ти какво очакваш, щото малкия тдс стоков си е доста слаб от към ускорение от място.
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
bum_bum написа:А ти какво очакваш, щото малкия тдс стоков си е доста слаб от към ускорение от място.
14-15 сек до 100км/ч.....
- jibo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
- Мечтае да кара: BMW X5
a4o86 написа:здравейте,имам 318тдс и нешто не иска да върви.Ускорението и е много тромаво,но иначе на дълъг път върви доволно. ходих в сервиз на бош че имам добро впръскване на дюзите и всичко е ок но момчето видя че ми е спукан кулера,смених го и пак същата работа.изчистих всмукателните колектори където имаше много гняз и пак неще???смених и вакумчето между колекторите и някво реле,но без резултат.Пали и топла истудена без проблем.възможно ли е да е от тази ЕГР клапа защото и в нея имаше нещо като грес,да не би да е заминала и за това да не върви?Турбината не е омаслена но не я чувам.Казаха ми че може да ми е запушено гърнето ,възможно ли е?А и друго има ли вероятност да ми е запушена помпата в резервоара,но пък не ми мени обороти,колата си работи добре на място и пали без ядове.Някой ако има идея от кво може да е моля нека да пише.![]()
250 лв ти е чипа слагаш и ще видиш разлика така направих аз от 90 на 120 коня има голяма разлика
- тъчи
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м10б18,е36 м52б20
катализатор има ли? може и да е запушен и за т`ва да не ще
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
И аз сложих чип и да кажа че има голяма разлика от преди това.Колега слагай чип и нещата ще се оправят. 

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
За 90те си коня толкова......ако искаш по добър вървеж започни от тръбата която излиза от егр то,през катализатора през филтър би трябвало да я отпуши,ако пак не ти ареса-чипче.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
Че колега 318 тдс незнам как върви. Карал съм 525 тдс и525 тдс със заводски чип от едното до другото корена разлика. От обикновенната 525 и аз не бех доволен. Незнам това твоето пък изобщо какъв вървеж търсиш. Да не би да искаш да дрифтираш
шегувам се иди някъде да ти замерят турбината дали изобщо се развърта и ако да какво налягане прави, не е задължително да е омаслена за да не работи!

Мойта пък на градско е самолет , а извънградско е мъртвец, като дядките с жигулите 5 минути подготовка за изпреварване. 
И преди да започнеш да даваш пари насам натам не някакви които не е сигурно дали разбират и колкото тебе , по-добре се качи на друга печка и виж как е.След това търси проблеми.
Ако си от софия , люлин заповядай да почерпиш по бира

И преди да започнеш да даваш пари насам натам не някакви които не е сигурно дали разбират и колкото тебе , по-добре се качи на друга печка и виж как е.След това търси проблеми.
Ако си от софия , люлин заповядай да почерпиш по бира

и при мен беше така ама забелязах че ми е спукана маркуча от турбото кьм интеркулера и губеше налягане и сега со го оправих и сега си ми е добре и сьм си доволен много виж и твоя
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
Колега малкия ТДС е много зле. Ако искаш вървеж си вземи 2.5ТДС 

- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Малкия ТДС си върви доста прилично ако всичко му е наред.Преди месец го карах и вървеше по добре от 1.8бензин.Оня ден му сложиха чип и стана още по добре.5.5 на 100км със скорост 120.Ако това е зле незнам!!!
Бъди честен пък да става квото ще
Сега колега ако кажеш , че върви подобре и от 1.8is и направо те признах 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Заключвам, щото гледам, че няма особен интерес от автора на темата, а и повечето мнения не са много по темата.
14 мнения
• Страница 1 от 1