Настройка дебитомер

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Настройка дебитомер

Мнение от xristo » 25 Мар 2010, 22:00

Shishmanov написа:Както споменах по нагоре - имам МНОГО опит с регулиране на карбуратори. Ако някога си регулирал карбуратор,значи знаеш че на повечето(да не кажа на всички) винта за качеството на сместа е заводски пломбиран, точно като този на дебитомера, именно с тази цел - да не пипа сульо и пульо.
Повярвай ми много добре знам какво правя, а и да не постигна по добър ефект - ще го върна пак на това положение на което е било - просто броя колко оборота от винта отвивам, или съответно навивам и така винаги мога да се върна на началното положение.
Иначе разбирам вашата гледна точка, на хора които никога не са се занимавали с такова нещо като "настройка на сместа на празен ход" и е съвсем логично да си мислите "абе тоя не знае кво говори/прави" при положение че вие не бихте се справили с такава регулировка без уред.

Съгласен съм колега.Показанията на Елкона бяха едно и се налагаше в движение и по усет карбураторите да се донастройват.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i

Мнение от Shishmanov » 26 Мар 2010, 12:29

xristo написа:Съгласен съм колега.Показанията на Елкона бяха едно и се налагаше в движение и по усет карбураторите да се донастройват.

Който се е занимавал повече, знае за какво говоря :bchug:

п.с. Тези дни ще си поиграя с настройката ан дебитомера и ще пиша какво е станало.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 26 Мар 2010, 14:41

_65536_kb_sec_ написа:аз лично когато си настройвах дросела (понеже така стана че го разбъзиках), пуснах си колата, на борда скрита функция номер 3, която показва разход на горивото в литри/час и докарах настройка близка до заводската.

Функцията е много полезна и страшно чувствителна-в зависимост от натоварването на двигателя на място разхода може да варира +- почти50%,така ,че това трябва да се има в предвид при използването и.С тая функция правех настройките на tds-а. ;)Тя ме накара да слагам автоматика на N като стоя по-дълго на светофар. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Turbo
Мечтае да кара: горе посоченото
Детайли за колата: E30 Turbo

Мнение от e30_ » 31 Мар 2010, 17:38

аз лично те съветвам да не пипаш там. Аз реших да си обогатя сместа на е30-ката рових загубих си половин ден накрая ужким почна да върви повече освен че започна да мени обороти на място и да харчи доста повече се наложи и да си купа друг дебитомер (не отварян)

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 31 Мар 2010, 17:52

e30_ написа:аз лично те съветвам да не пипаш там. Аз реших да си обогатя сместа на е30-ката рових загубих си половин ден накрая ужким почна да върви повече освен че започна да мени обороти на място и да харчи доста повече се наложи и да си купа друг дебитомер (не отварян)

пич,честито ти стотно мнение,и кво общо има темата с дебитомер на е30??

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i

Мнение от Shishmanov » 31 Мар 2010, 18:26

Всъщност моята идея не е да обогатя сместа, за да върви повече, нито да я обедня за да гори по-малко, а просто искам да я направя така както трябва да бъде според мен т.е. това което двигателя "иска". За съжаление обаче онзи ден тъкмо се бях надъхал, отварям капака и какво да видя? - дебитомера ми няма такъв винт за регулиране :banghead: :evil:
Понеже е сменян при предишния собственик, той явно е взел такъв без регулиращ винт, иначе самия дебитомер пак си е Бош.

Предишна

Назад към E34