Виене на климатика
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Калъфа
- Потребител
-
- Кара: E36 1.8i
- Детайли за колата: комби
Виене на климатика
Здравеите съфорумници !!! Преди няколко дни реших да включа климатика. Така или инъче не е работил цяла зима ,а и беше доста топло та си викам да се поразхладя. Пускам го и нещо започва да вие.Намалям радиото и се заслушвам и установих че виенето се чува зад централната конзола където се намира управлението на климатроника.Като покарах малко ..3-4 км. виенето спря. Но ето че днес пак реших да го пусна и всичко се повтори.Вие мамка му. Като подам газ се усилва и извенъж изчезва..и така 2-3 км. и изчезва напълно.Идея си нямам защо вие така.Дали нещо се е повредил
???А инъче си охлажда доволно!
Опс забравих!! колата е Е36-97г. с М43 с климатроника дето е с копчета а не с врътки!

Опс забравих!! колата е Е36-97г. с М43 с климатроника дето е с копчета а не с врътки!
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Re: Виене на климатика
Моторче на парното?Най-точно се диагностицира като в момента когато се разсвири увеличиш силата на духането.Ако намали или спре да свири значи е то.Често срещан проблем.Лагерчетата му са месингови и с времето просто заминават.Смазването е временен вариант.
- yuzie
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 318i m43,97г.
колега опиасания проблем от тебе е едно към едно с моя ,м43 пак 97 г.но виенето при мен се получава след извесно каране ,при рязко подаване на газ вие по силно и спира(вие на умряло),аз бях се насочил към компресора на климата по точно маслото,но така и не разбрах от къде идва това виене ,ако някои колега е имал същия проблем и го е решил ще
съм му благодарен и аз ако сподели
- yuzie
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 318i m43,97г.
- Калъфа
- Потребител
-
При мен се получава това виене в началото като пусна климатика .И да, като подам газ се усилва виенето ,но както споменах след 3-4 мин. илиyuzie написа:колега опиасания проблем от тебе е едно към едно с моя ,м43 пак 97 г.но виенето при мен се получава след извесно каране ,при рязко подаване на газ вие по силно и спира(вие на умряло),аз бях се насочил към компресора на климата по точно маслото,но така и не разбрах от къде идва това виене ,ако някои колега е имал същия проблем и го е решил ще
2- 3 км. виенето спира.Та се чудя какво ще да е.Някое лагерче ли .Може би ще е най добре да отида на сервиз .Ако има някой от варна нека сподели за такъв сервиз.
- bmw318tds
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS
Ремъка се върти постоянно - шайбата на коляновия вал го върти. И ролката отпада. Вентилатора - моторчето и на топло и на студено си работи и там не е редно да има проблем. Според мен е компресора на климатика. За Варна незнам но в Добрич ако ти се минават 50км знам къде ще ти свършат работа:)
A според теб какво се случва с ремъка и ролката като зацепи съединителя на компресора?
Ама щом казваш... разглобете компресора да видите какво има вътре, а по-нататък може да се сетите наистина какво се случва с ролката и ремъка и какво ударно натоварване понасят изведнъж.
Успех
Ама щом казваш... разглобете компресора да видите какво има вътре, а по-нататък може да се сетите наистина какво се случва с ролката и ремъка и какво ударно натоварване понасят изведнъж.
Успех

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Слушаите го liloff какво ви казва, и аз го имам същия проблем с виенето и аз като вас се бях насочил към лагера на компресора, обаче го гледахме префектен, даже и на диагностика нямаше никаква грешка в системата и после се сетих че смених 2 ролки преди няколко месеца просто бяха съсипани, но не смених осталите три/включително тази на компресора/ и ремъка а просто изглежда им е дошло времето на всички ролки, отворете капака и слушаите::)!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
aйде и аз да се присъединя към вищите климатроници и при мен се получава точно така, пускам и едно вууууууууууу точно като на умряло, ама тва точно за 5секунди после никво виене и климатика си работи перфектно. Интересното е, че наистина се чува да е някъде в таблото, а не от компресора, аз го гледах, карах някой да го пуска и да гледам, ама виене никъде не се появяваше отпред нито отвътре. Интересното е, че виенето се появява само когато климатика не е пускан в продължение на 2 седмици да кажем, ако го пусна примерно днес, то вдруги ден няма да вие. Аз затва периодично зимата си го пусках на 2 седмици веднъж поне, някой път виеше няйой път не, вчера пак го пуснах и нямаше виене, нямам представа вече от какво може да е.......
Така на мен обтяжната ролка на климатика ми е за смяна и също съм се насочил да е от там проблема, но интересното е, че се чува супер очетливо от таблото някъде. Вече съм си купил ролка сега само трябва да я сменя, ама проблема е, че не мога да го хвана, щото веднъж вие, веднъж не. Моята ролка като поработи малко колата и почва да присврирва съвсем леко, както казах, вече е купена само трябва да я сменя някой ден.....
Така на мен обтяжната ролка на климатика ми е за смяна и също съм се насочил да е от там проблема, но интересното е, че се чува супер очетливо от таблото някъде. Вече съм си купил ролка сега само трябва да я сменя, ама проблема е, че не мога да го хвана, щото веднъж вие, веднъж не. Моята ролка като поработи малко колата и почва да присврирва съвсем леко, както казах, вече е купена само трябва да я сменя някой ден.....

При мен беше същият проблем.Оказа се че лагера на шайбата на компресора за климатроника беше заминал.
Смених го и виенето спря.
Смених го и виенето спря.
- Калъфа
- Потребител
-
Баси случката.... Днес вече побеснях заради този климатик.Спрях колата по средата на бул.Владислав , точно на отбивката за зеленчукова борса.Слизам от колата и отварям капака.Гледам аз компресора и като видя че съдинителя му зацепва бягам обратно в купето- вие та се не трае. Три пъти го изчаквах да включи и все едно и също-виенето се чува вътре в купето точно зад централната конзола,а не в двигателния отсек.Интересно , когато ползвам парното няма никакви шумове.
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
И при мен е същото- предимно зимата, след като много време не съм го пускал. Така ми е от 4 години и не зачестява.
- senata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: Bmw X5
на един приятел на пасата му виеше по същия начин.Смени ремъка и стана ТОК и ЖИЦА 

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо - получаваш нови въпроси;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Руски форум: питаш нещо - получаваш нови въпроси;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2