Избор между Е34, Е36 и Мерк С220
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Избор между Е34, Е36 и Мерк С220
Първо- привет на всички във форума, нов съм и се надявам да стана колега. На 24 години съм, харесвам автомобилите със задно предаване и бензинов двигател с ръчни скорости
Пускам темата, защото в скоро време ще се наложи да си взимам нова лична кола и се колебая между тези модели:
-Е34/525 (М50В25)
-Е36 със същия двигател
-Mercedes W202 / C 220
Основните неща, които търся са: здравина на купето и сигурност на пътниците, поведение на пътя, комфорт при дълги пътувания в страната по 2ро-класни пътища и магистрали (изрично подчертавам второкласни, защото пътувам и такива, доста).
На второ място идват здравината на ходовата част и двигателя, сервизното обслужване.
Защо се колебая между тези три модела- Е34 ми харесва изцяло като визия, салон и баланс като цяло (тегло, междуосие, мощност и т.н.), от друга страна много хора ми препоръчват Е36 като по-лесна и евтина за обслужване и шанс да намеря по-запазени бройки на пазара, а и като по-повратлива и маневрена. С220 ми харесва заради двойните носачи и поведението на пътя, за което са ми говорили, също така съм виждал W202-ки, които са претърпели ПТП и са останали с напълно непроменена конфигурация- само смачкани ламарини.
Факт е, че не съм карал нито една от посочените, само Е36 и то недостатъчно, за да си изградя мнение.
Интересува ме всичко, което споделите от опит и практически насочености- слаби места на колите, на каква цена да търся запазени модели (аз мисля от 4,000 лв нагоре), какво е общото мнение за М50В25 двигателя, капризни ли са колите като поддръжка, устойчива ли е ходовата част на нашенските пътища особено от началото на 2010 насам
Мерцедесът не ми харесва толкова на вид, колкото съм слушал за здравината му като цяло (ходова част и купе; и съм виждал с очите си, както споменах) и за това, че е адски стабилен на пътя според собствениците (макар че то ясно, че всеки си хвали любимата кола/марка).
Това е засега, чакам вие да се включите.

Пускам темата, защото в скоро време ще се наложи да си взимам нова лична кола и се колебая между тези модели:
-Е34/525 (М50В25)
-Е36 със същия двигател
-Mercedes W202 / C 220
Основните неща, които търся са: здравина на купето и сигурност на пътниците, поведение на пътя, комфорт при дълги пътувания в страната по 2ро-класни пътища и магистрали (изрично подчертавам второкласни, защото пътувам и такива, доста).
На второ място идват здравината на ходовата част и двигателя, сервизното обслужване.
Защо се колебая между тези три модела- Е34 ми харесва изцяло като визия, салон и баланс като цяло (тегло, междуосие, мощност и т.н.), от друга страна много хора ми препоръчват Е36 като по-лесна и евтина за обслужване и шанс да намеря по-запазени бройки на пазара, а и като по-повратлива и маневрена. С220 ми харесва заради двойните носачи и поведението на пътя, за което са ми говорили, също така съм виждал W202-ки, които са претърпели ПТП и са останали с напълно непроменена конфигурация- само смачкани ламарини.
Факт е, че не съм карал нито една от посочените, само Е36 и то недостатъчно, за да си изградя мнение.
Интересува ме всичко, което споделите от опит и практически насочености- слаби места на колите, на каква цена да търся запазени модели (аз мисля от 4,000 лв нагоре), какво е общото мнение за М50В25 двигателя, капризни ли са колите като поддръжка, устойчива ли е ходовата част на нашенските пътища особено от началото на 2010 насам

Мерцедесът не ми харесва толкова на вид, колкото съм слушал за здравината му като цяло (ходова част и купе; и съм виждал с очите си, както споменах) и за това, че е адски стабилен на пътя според собствениците (макар че то ясно, че всеки си хвали любимата кола/марка).
Това е засега, чакам вие да се включите.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
Re: Избор между Е34, Е36 и Мерк С220
е мерцедеса е по-скъп в поддръжката,36-то е доста по-динамично от него и тънкаж в цените,а 34-то вози най-добре и вървежа си е биващ
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- georgymk
- младши ентусиаст
-
- Кара: кракомобил
- Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]
според мен Е34 и Е36 си заслужават и двете,зависи,ако искаш някоя по-младежка и динамична кола(маи не се изразих правилно) си вземи Е36.
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
=> пари = √проблеми
Жена = (√проблеми)
Жена = проблеми.
A oтносно двигателя- какви са най-често срещаните болежки на М50В25???
Абе по второкласните пътища в цветущото състояние,в което са , с тая е36ца бъбреците ще му излязат през ушите 

Общо взето наистина започвам да се чудя С 220 или Е 34. Основно нещата опират до возия, здравина на купе и ходова част.
- georgymk
- младши ентусиаст
-
- Кара: кракомобил
- Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]
BallPoint написа:Общо взето наистина започвам да се чудя С 220 или Е 34. Основно нещата опират до возия, здравина на купе и ходова част.
+10000
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
=> пари = √проблеми
Жена = (√проблеми)
Жена = проблеми.
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
=> пари = √проблеми
Жена = (√проблеми)
Жена = проблеми.
значи искаш да ти е надеждно, да не друса и да се държи добре като се удари?
ако това са ти приоритетите- взимай ц-класата...
ако и да сме в бмв форум...
ако това са ти приоритетите- взимай ц-класата...
ако и да сме в бмв форум...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
А съвети- какво да гледам и за какво внимавам, когато разглеждам Е34ки? Че истински запазена много трудно се намира, особено 525 или по-голям мотор.
202-ката има неразрушимо окачване, но тоя мотор е пълен мъртвец. Без компресор, молебен му трябва да тръгне.
Хубавото (или лошото за много хора) е кормилната кутия + амортисьор. Управлението е невероятно. Просто можеш да държиш волана с 2 пръста. Много хора не го харесват, за мен е просто перфектно, няма рейки, няма глупости. Имам приятел с 202 с обикновено окачване... е тая кола с каква скорост минава през легнали полицаи, тротоари и темподобни не е истина, не ги усеща просто.
Недостатък: няма... просто хубава и запазена 202-ка с много екстри е много скъпа.
Е34... ще се въздържа от коментар...
Е36 е невероятна кола. Като цяла интериорът (с достатъчно екстри) е класи над 202-ката. М/у 202 и Е36, аз бих взел Е36. М/у Е-класа и Е34... бих взел Е-класата (210)
Според мен и двете са достатъчно надеждни при удар.
Хубавото (или лошото за много хора) е кормилната кутия + амортисьор. Управлението е невероятно. Просто можеш да държиш волана с 2 пръста. Много хора не го харесват, за мен е просто перфектно, няма рейки, няма глупости. Имам приятел с 202 с обикновено окачване... е тая кола с каква скорост минава през легнали полицаи, тротоари и темподобни не е истина, не ги усеща просто.
Недостатък: няма... просто хубава и запазена 202-ка с много екстри е много скъпа.
Е34... ще се въздържа от коментар...
Е36 е невероятна кола. Като цяла интериорът (с достатъчно екстри) е класи над 202-ката. М/у 202 и Е36, аз бих взел Е36. М/у Е-класа и Е34... бих взел Е-класата (210)

Според мен и двете са достатъчно надеждни при удар.
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
бих избрал хубава е34 с екстри в добро състояние...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
liloff написа:
Е36 е невероятна кола.

Върху другите нямам наблюдения, но ако случиш на поддържана Е36-ца... ще си доволен. Здрави са, евтини и непретенциозни. В същото време мнооого... красиви

Съветвам те да отделиш повечко време и да се поровиш и почетеш в подфорумите тук - Е36 и Е34... Ще добиеш представа и за плюсовете и за минусите им...
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Според мен ако ще е решаваща возията и бензиновия мотор, по-добре Е34ката.
Като надеждност и намиране на части не мисля, че има голяма разлика между Е36 и Е34, просто що се отнася до возия, смятам, че Е34ката е по-добрия вариант.
Намират се евтино и двете, дори си мисля, че Е34 може по-лесно да се намери, но е въпрос на късмет.
Относно БМВ-тата смятам, че който и от двата модела да избереш ако са пазени в добро здраве, няма да съжаляваш.
Относно мотора, като всяко М50 ... гледай всичко по охладителната система да ти е наред(виско, термостат, водна помпа, промит радиатор не на последно място по важност обаче!) Най-добре поразгледай подфорумите да по-подробна информация, тъкмо ще знаеш за какво да гледаш при покупка
Е36цата също е добър избор и със сигурност ще е една идея по-пъргава, но що се отнася за извънграда по-добре е Е34ката. За мерцедеса ще ти дойде доста по-скъп, а откъм атмосферни мотори...
Успех с избора
Като надеждност и намиране на части не мисля, че има голяма разлика между Е36 и Е34, просто що се отнася до возия, смятам, че Е34ката е по-добрия вариант.
Намират се евтино и двете, дори си мисля, че Е34 може по-лесно да се намери, но е въпрос на късмет.
Относно БМВ-тата смятам, че който и от двата модела да избереш ако са пазени в добро здраве, няма да съжаляваш.
Относно мотора, като всяко М50 ... гледай всичко по охладителната система да ти е наред(виско, термостат, водна помпа, промит радиатор не на последно място по важност обаче!) Най-добре поразгледай подфорумите да по-подробна информация, тъкмо ще знаеш за какво да гледаш при покупка

Е36цата също е добър избор и със сигурност ще е една идея по-пъргава, но що се отнася за извънграда по-добре е Е34ката. За мерцедеса ще ти дойде доста по-скъп, а откъм атмосферни мотори...

Успех с избора

E34, E38
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
моя съвет е да покараш и трите и да си избереш коя ще ти пасне, щото като гледам между какви коли се чудиш, явно не знаеш какво искаш 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Имал съм 2 Е36, 2 Мерцедес 190, сега имам W210 Е200
Мойта препоръка е Е34 или Ц220
Карай и двете и си избери коя ти допада повече
Е36 е по-динамично но дотам.....
Мойта препоръка е Е34 или Ц220