температурата на колата не се вижда на дисплея на Е60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw F 11 530 D
Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио

температурата на колата не се вижда на дисплея на Е60

Мнение от badjo E60 » 25 Мар 2010, 22:27

Някой да помага :idea: вчера си взех Е60 525Д . До колкото знам индикацията за температурата на колата трябва да е на средния дисплей но понеже колата има за смяна накладки и сега там свети лампата за смяна на накладки и не знам как да си следя температурата :idea: как да изкарам това меню за температурата :?: :?:
ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН
http://aronmen.hit.bg/
http://www.vbox7.com/play:2e3dc271

Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60
Мечтае да кара: Air Bus a380
Детайли за колата: 535d

Re: температурата на колата не се вижда на дисплея на Е60

Мнение от zdravko_boqdjieff » 25 Мар 2010, 23:33

badjo E60 написа:Някой да помага :idea: вчера си взех Е60 525Д . До колкото знам индикацията за температурата на колата трябва да е на средния дисплей но понеже колата има за смяна накладки и сега там свети лампата за смяна на накладки и не знам как да си следя температурата :idea: как да изкарам това меню за температурата :?: :?:

няма такова животно тая колица :)
Никога,никога не се предавай!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да викат
Мечтае да кара: слон

Мнение от bvv1 » 26 Мар 2010, 7:39

Смени си накладките :mhihi: !Температурата която показва там е външната,а тази на колата няма къде да я видиш!
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 26 Мар 2010, 18:23

и аз в първия момент гледах таблото и се чудех какво става :shock: , ама скоро след това разбрах, че няма смисъл да търся - просто няма :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 27 Мар 2010, 16:32

Е има. На оборотомера ти между последните 2 деления. Там има едни чертички дето мърдат, разрови се и ще намериш какво точно означават.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 28 Мар 2010, 7:41

Пичове не знам защо сте толкова сигурни че "няма такова нещо" :?: :roll:

Ето ви линк към инструкции за скритото меню на Е60-ката. Под номер 7 е температурата на двигателя (на охладителната течност). :yes:

http://www.scoopz.com/m5board/E60_Hidde ... ctions.pdf

Има и други бонуси вътре - примерно калибровка на разхода на гориво в позиции 20.0-20.3.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Мар 2010, 11:27

Нали се сещаш, че става дума за директно видим инструмент за показване.... а не да ровиш по скрити менюта всеки път като запалиш колата... то тогава го има и на 1-ва и 3-та серия, ама... не е същото, нали...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 28 Мар 2010, 12:11

Ами питай Наско бе бай Миле той знае :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 28 Мар 2010, 15:04

Mollov написа:Нали се сещаш, че става дума за директно видим инструмент за показване.... а не да ровиш по скрити менюта всеки път като запалиш колата... то тогава го има и на 1-ва и 3-та серия, ама... не е същото, нали...

Точно за това говоря. На дизела при мен чертичките са между цифрите 4 и 5 на оборотомера. Който го интересува да се разрови и да види на колко отговаря едно деление и къде точно е маркера. По мои наблюдения колкото повече слизат към 5-цата (червената зона) толкова по-топло става.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 28 Мар 2010, 16:39

Mollov написа:Нали се сещаш, че става дума за директно видим инструмент за показване.... а не да ровиш по скрити менюта всеки път като запалиш колата... то тогава го има и на 1-ва и 3-та серия, ама... не е същото, нали...

ми явно съм рядко тъп и не се сещам :dunno: :dunno: и си пускам така постове щото си нямам друга работа :kuku:

или може би ти не се сещаш че това е форум в който хората влизат да проверят някакъв въпрос който ги интересува, и когато в една тема се пише категорично че няма как да се види температурата, те ще останат погрешно с това впечатление. линка го съм го пращал на колеги на ЛС и са били много благодарни за това, т.е. явно го оценяват. пускам го и тук в подходящата тема, за да може някой който търси с търсачката за температура на двигателя да го намери това, а не да види написано "няма". нещо което вероятно е забелязал сам така или иначе.

разбира се мога и да не ги пускам тези неща, мога да не пиша, може и просто да ме изгоните, и може би форума ще е едно по-чисто и свято място така :wave:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Мар 2010, 17:59

Не мога да разбера за какво ми отговаряш толкова сепнато... аз не ти правя забележка, ами коментирам това, което твърдиш - "Пичове не знам защо сте толкова сигурни че "няма такова нещо". Еми пичовете говорят за явно и директно видим инструмент на таблото... човека пита за точно това. А такова чудо няма.... знаеш ли колко малко хора ще влизат в скритите менюта всеки път като запалят колата, че да си гледат температурата... да не говорим, че много от тях не им се занимава с нещо такова...

Айде преди да се впрягаш чети по-внимателно какво се пише и какво се има в предвид...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 28 Мар 2010, 18:52

Реагирам така защото на желанието да се поства ценна и интересна информация се отвръща с издребняване което не помага на никой.

С обръщението си може и да съм засегнал някой, за което се извинявам и което не беше целта - целта беше да стане ясно в темата че има начин да се види температурата. Както и да се даде лесен достъп до този документ, намирането на който на мен ми костваше 2-3 часа преди време, когато ми трябваше. Както и да е - информацията е тук, за който реши че все пак му се влиза в менютата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 28 Мар 2010, 19:05

Това което си показал ги има в темата за DIY 2-3ти пост, ако беше прочел важните теми щеше да си спестиш тези 2-3 часа, не случайно са "горе".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 28 Мар 2010, 19:34

а не изпускаш ли факта че това е темата за "DIY E90 E91 E92 E93" и в заглавието на първия пост пише " Скрито меню Е87, Е90-93"? и че документа който пуснах е за Е60?

колко точно хора които търсят скрито меню за Е60 в темата за Е90? ти като търсиш нещо за твоята Е90 в темите озаглавени Е60 ли се ровиш?

да не говорим че поста за който говориш е за ресетване на сервизните индикатори на менюто, докато това което съм постнал (ако си беше направил труда да го погледнеш поне) е несравнимо по-подробна инструкция със описание на цялото меню с подменюта, снимка на всяка крачка и коментари.

и да не говорим че като опитвах да вляза в менюто по инструкции "пост 10-15 реда", срещани в няколко форума, не се получаваше, докато с този документ се получи веднага.

но явно аз не съм наясно и в темата DIY E90 има всичко :kuku: :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 29 Мар 2010, 23:19

da6ip написа:Пичове не знам защо сте толкова сигурни че "няма такова нещо" :?: :roll:

Ето ви линк към инструкции за скритото меню на Е60-ката. Под номер 7 е температурата на двигателя (на охладителната течност). :yes:

http://www.scoopz.com/m5board/E60_Hidde ... ctions.pdf

Има и други бонуси вътре - примерно калибровка на разхода на гориво в позиции 20.0-20.3.

благодаря! утре ще го пробвам :yes:

Следваща

Назад към Е60/Е61