температурата на колата не се вижда на дисплея на Е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
температурата на колата не се вижда на дисплея на Е60
Някой да помага
вчера си взех Е60 525Д . До колкото знам индикацията за температурата на колата трябва да е на средния дисплей но понеже колата има за смяна накладки и сега там свети лампата за смяна на накладки и не знам как да си следя температурата
как да изкарам това меню за температурата

- zdravko_boqdjieff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60
- Мечтае да кара: Air Bus a380
- Детайли за колата: 535d
Re: температурата на колата не се вижда на дисплея на Е60
badjo E60 написа:Някой да помагавчера си взех Е60 525Д . До колкото знам индикацията за температурата на колата трябва да е на средния дисплей но понеже колата има за смяна накладки и сега там свети лампата за смяна на накладки и не знам как да си следя температурата
как да изкарам това меню за температурата
![]()
няма такова животно тая колица

Никога,никога не се предавай!!!
- bvv1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: слон
Смени си накладките
!Температурата която показва там е външната,а тази на колата няма къде да я видиш!

Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!
и аз в първия момент гледах таблото и се чудех какво става
, ама скоро след това разбрах, че няма смисъл да търся - просто няма 

- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
Е има. На оборотомера ти между последните 2 деления. Там има едни чертички дето мърдат, разрови се и ще намериш какво точно означават.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Пичове не знам защо сте толкова сигурни че "няма такова нещо"
Ето ви линк към инструкции за скритото меню на Е60-ката. Под номер 7 е температурата на двигателя (на охладителната течност).
http://www.scoopz.com/m5board/E60_Hidde ... ctions.pdf
Има и други бонуси вътре - примерно калибровка на разхода на гориво в позиции 20.0-20.3.

Ето ви линк към инструкции за скритото меню на Е60-ката. Под номер 7 е температурата на двигателя (на охладителната течност).

Има и други бонуси вътре - примерно калибровка на разхода на гориво в позиции 20.0-20.3.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Нали се сещаш, че става дума за директно видим инструмент за показване.... а не да ровиш по скрити менюта всеки път като запалиш колата... то тогава го има и на 1-ва и 3-та серия, ама... не е същото, нали...
- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
Mollov написа:Нали се сещаш, че става дума за директно видим инструмент за показване.... а не да ровиш по скрити менюта всеки път като запалиш колата... то тогава го има и на 1-ва и 3-та серия, ама... не е същото, нали...
Точно за това говоря. На дизела при мен чертичките са между цифрите 4 и 5 на оборотомера. Който го интересува да се разрови и да види на колко отговаря едно деление и къде точно е маркера. По мои наблюдения колкото повече слизат към 5-цата (червената зона) толкова по-топло става.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Mollov написа:Нали се сещаш, че става дума за директно видим инструмент за показване.... а не да ровиш по скрити менюта всеки път като запалиш колата... то тогава го има и на 1-ва и 3-та серия, ама... не е същото, нали...
ми явно съм рядко тъп и не се сещам

или може би ти не се сещаш че това е форум в който хората влизат да проверят някакъв въпрос който ги интересува, и когато в една тема се пише категорично че няма как да се види температурата, те ще останат погрешно с това впечатление. линка го съм го пращал на колеги на ЛС и са били много благодарни за това, т.е. явно го оценяват. пускам го и тук в подходящата тема, за да може някой който търси с търсачката за температура на двигателя да го намери това, а не да види написано "няма". нещо което вероятно е забелязал сам така или иначе.
разбира се мога и да не ги пускам тези неща, мога да не пиша, може и просто да ме изгоните, и може би форума ще е едно по-чисто и свято място така

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Не мога да разбера за какво ми отговаряш толкова сепнато... аз не ти правя забележка, ами коментирам това, което твърдиш - "Пичове не знам защо сте толкова сигурни че "няма такова нещо". Еми пичовете говорят за явно и директно видим инструмент на таблото... човека пита за точно това. А такова чудо няма.... знаеш ли колко малко хора ще влизат в скритите менюта всеки път като запалят колата, че да си гледат температурата... да не говорим, че много от тях не им се занимава с нещо такова...
Айде преди да се впрягаш чети по-внимателно какво се пише и какво се има в предвид...
Айде преди да се впрягаш чети по-внимателно какво се пише и какво се има в предвид...
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Реагирам така защото на желанието да се поства ценна и интересна информация се отвръща с издребняване което не помага на никой.
С обръщението си може и да съм засегнал някой, за което се извинявам и което не беше целта - целта беше да стане ясно в темата че има начин да се види температурата. Както и да се даде лесен достъп до този документ, намирането на който на мен ми костваше 2-3 часа преди време, когато ми трябваше. Както и да е - информацията е тук, за който реши че все пак му се влиза в менютата.
С обръщението си може и да съм засегнал някой, за което се извинявам и което не беше целта - целта беше да стане ясно в темата че има начин да се види температурата. Както и да се даде лесен достъп до този документ, намирането на който на мен ми костваше 2-3 часа преди време, когато ми трябваше. Както и да е - информацията е тук, за който реши че все пак му се влиза в менютата.
- S_GonzaLes
- младши ентусиаст
-
Това което си показал ги има в темата за DIY 2-3ти пост, ако беше прочел важните теми щеше да си спестиш тези 2-3 часа, не случайно са "горе".
- da6ip
- старши ентусиаст
-
а не изпускаш ли факта че това е темата за "DIY E90 E91 E92 E93" и в заглавието на първия пост пише " Скрито меню Е87, Е90-93"? и че документа който пуснах е за Е60?
колко точно хора които търсят скрито меню за Е60 в темата за Е90? ти като търсиш нещо за твоята Е90 в темите озаглавени Е60 ли се ровиш?
да не говорим че поста за който говориш е за ресетване на сервизните индикатори на менюто, докато това което съм постнал (ако си беше направил труда да го погледнеш поне) е несравнимо по-подробна инструкция със описание на цялото меню с подменюта, снимка на всяка крачка и коментари.
и да не говорим че като опитвах да вляза в менюто по инструкции "пост 10-15 реда", срещани в няколко форума, не се получаваше, докато с този документ се получи веднага.
но явно аз не съм наясно и в темата DIY E90 има всичко

колко точно хора които търсят скрито меню за Е60 в темата за Е90? ти като търсиш нещо за твоята Е90 в темите озаглавени Е60 ли се ровиш?
да не говорим че поста за който говориш е за ресетване на сервизните индикатори на менюто, докато това което съм постнал (ако си беше направил труда да го погледнеш поне) е несравнимо по-подробна инструкция със описание на цялото меню с подменюта, снимка на всяка крачка и коментари.
и да не говорим че като опитвах да вляза в менюто по инструкции "пост 10-15 реда", срещани в няколко форума, не се получаваше, докато с този документ се получи веднага.
но явно аз не съм наясно и в темата DIY E90 има всичко

da6ip написа:Пичове не знам защо сте толкова сигурни че "няма такова нещо"![]()
![]()
Ето ви линк към инструкции за скритото меню на Е60-ката. Под номер 7 е температурата на двигателя (на охладителната течност).![]()
благодаря! утре ще го пробвам

41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3