Проблем с имобилайзер/стартер...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Проблем с имобилайзер/стартер...

Мнение от ivg » 11 Мар 2010, 21:09

Имам Е46 със същия проблем с паленето ,светят ми лампите , а като въртя на стартер не пали.Закачих я на компютър и даде грешка, че не разпознава ключа или имобилайзер . Опитах се да обуча ключа , защтото имам само един доколкото четох във форума можело ,но пак не може да пали . Втори ден изобщо вече не пали и този проблем се появява във влажно време . Проследих кабела от контактният ключ, който подава плюс на стартера и влиза в една кутия явно е имобилайзера и до там има ток ,от кутията излиза оше един кабел ,които отива към стартера , но по него няма ток . Моля ви споделете как си разрешихте вие проблема , явно е същия .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 25 Мар 2010, 21:45

Моя проблем е в ключа, аз трябва да си купя нов ключ, но за сега си паля със стария още, хванах му цаката как да го правя да пали :)
*цаката - удрям малко ключа в дланта си и тръгва :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325i
Мечтае да кара: Балканче
Детайли за колата: M54B25

Мнение от Tunturi » 11 Май 2012, 17:38

Същия проблем при 320д но и с резервния ключ не се оправя иначе пише че е имобилайзер или не разпознава ключа ако си достатъчно упорит след 10-тата някъде секунда повечето пъти запалва и го прави когато си иска като цяло пали без проблем само като и скимне се прави на кпризна :), но колата е с допълнителна аларма и на нея май ще прехвърля вниманието засега.
Последна промяна Tunturi на 06 Сеп 2013, 7:34, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: e46, 328CI

Мнение от dimiteto » 06 Сеп 2013, 23:39

Здравейте колеги, имам е46 328 CI (само с един ключ я взех) и от около 6 месеца от време на време като е загряла колата и като я загася после не иска да запали. Завъртам ключа и нищо не се случва, светват лампичките и после угасват. След като изчакам около 5 мин., колата пали моментално. Закаших я с ИМПА-та и ми прочете следната грешка: 208 revolution control not okay, EWS. Проверих грешката в BMW Fault Codes (DTCs) и излезе следното, което на мен единствено ми говори, че имам проблем с EWS-а:
EWS, engine
speed check not ok
DME internal test Engine speed signal is transferred by
EWS to DME.
Fault is set if
transferred signal is not reflecting
engine speed due to input problem in
EWS
Не съм проверявал дали е от ключа, EWS или стартер, та въпросите ми са:
1. Възможно ли е ако се прецакал стартера да ми записва компютъра грешка на EWS-а? Четох в друга тема, че при един колега се е оказал именно стартера, но незнам на него какви грешки му е давала.
2. Ако не е стартера, как да разбера дали проблема е в EWS или ключа, какъв точно е проблема и при кой майстор да ида? Чета в темите, че от Дару може да се купи както кодиран EWS за 180 лв. така и ключ за 300 лв.
3. За сега се оправям като изчакам 5-10 мин., но има ли вариант колата въобще да откаже да пали?

Вече започвам сериозно да се притеснявам, че като тръгна някъде на път с жена ми и бебето, колата ще ни остави насред пътя и всеки път се надявам това да не се случи. Пак казвам, че това се случва рядко, примерно 1-2 пъти в месеца.
Благодаря ви предварително колеги!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 07 Сеп 2013, 0:46

dimiteto написа:Здравейте колеги, имам е46 328 CI (само с един ключ я взех) и от около 6 месеца от време на време като е загряла колата и като я загася после не иска да запали. Завъртам ключа и нищо не се случва, светват лампичките и после угасват. След като изчакам около 5 мин., колата пали моментално. Закаших я с ИМПА-та и ми прочете следната грешка: 208 revolution control not okay, EWS. Проверих грешката в BMW Fault Codes (DTCs) и излезе следното, което на мен единствено ми говори, че имам проблем с EWS-а:
EWS, engine
speed check not ok
DME internal test Engine speed signal is transferred by
EWS to DME.
Fault is set if
transferred signal is not reflecting
engine speed due to input problem in
EWS
Не съм проверявал дали е от ключа, EWS или стартер, та въпросите ми са:
1. Възможно ли е ако се прецакал стартера да ми записва компютъра грешка на EWS-а? Четох в друга тема, че при един колега се е оказал именно стартера, но незнам на него какви грешки му е давала.
2. Ако не е стартера, как да разбера дали проблема е в EWS или ключа, какъв точно е проблема и при кой майстор да ида? Чета в темите, че от Дару може да се купи както кодиран EWS за 180 лв. така и ключ за 300 лв.
3. За сега се оправям като изчакам 5-10 мин., но има ли вариант колата въобще да откаже да пали?

Вече започвам сериозно да се притеснявам, че като тръгна някъде на път с жена ми и бебето, колата ще ни остави насред пътя и всеки път се надявам това да не се случи. Пак казвам, че това се случва рядко, примерно 1-2 пъти в месеца.
Благодаря ви предварително колеги!

евс-а много често взе да се бъзика при е46 станаха над 10 години и почнаха мизирийте, щом ти записва такава грешка най-вероятно проблема е в евс-а не не комукира с екуто, не е нужно да се набутваш толкова много в ДАРУ КАР може да се програмира друг евс, втора употреба и ще ти излезен на една трета от тази цена която си написал.

Потребител
Аватар

Мнение от joro_dexter » 08 Фев 2014, 17:49

Колеги , имам същи проблем с е36-цата , пъхам ключа и като завъртя да запаля не се слузва нищо , само светват лампите не таблото. Моля кажете ми как да изолирам имобилайзера , защото друго решение не се сещам, нямам възможност да ходя по майстори. Моля помогнете ми... Благодаря.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 10 Фев 2014, 15:14

joro_dexter написа:Колеги , имам същи проблем с е36-цата , пъхам ключа и като завъртя да запаля не се слузва нищо , само светват лампите не таблото. Моля кажете ми как да изолирам имобилайзера , защото друго решение не се сещам, нямам възможност да ходя по майстори. Моля помогнете ми... Благодаря.

Без да отидеш на майстор с нужната техника няма как да го направиш колега, това не става да превържеш два кабела и т.н, софтуерно се премахва и после има пак връзване на кабели и това упражнение струва между 200 и 500 лв, зависи кой и къде.

Потребител
Аватар

Мнение от joro_dexter » 10 Фев 2014, 16:17

oci написа:
joro_dexter написа:Колеги , имам същи проблем с е36-цата , пъхам ключа и като завъртя да запаля не се слузва нищо , само светват лампите не таблото. Моля кажете ми как да изолирам имобилайзера , защото друго решение не се сещам, нямам възможност да ходя по майстори. Моля помогнете ми... Благодаря.

Без да отидеш на майстор с нужната техника няма как да го направиш колега, това не става да превържеш два кабела и т.н, софтуерно се премахва и после има пак връзване на кабели и това упражнение струва между 200 и 500 лв, зависи кой и къде.

Благодаря за отговора , колега. Но не съм в бг и тук цените са меко казано страшни. Има ли възможност да я запаля по друг начин ? До преди две седмици колата си палеше без проблем , сега със същия ключ не пали. Дали е възможно да се е откачило някое кабелче на имобилайзера и сега да не разпознава ключа??? :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 10 Фев 2014, 18:53

joro_dexter написа:
oci написа:

Благодаря за отговора , колега. Но не съм в бг и тук цените са меко казано страшни. Има ли възможност да я запаля по друг начин ? До преди две седмици колата си палеше без проблем , сега със същия ключ не пали. Дали е възможно да се е откачило някое кабелче на имобилайзера и сега да не разпознава ключа??? :)

Друг начин няма колега, с имобилайзера нещата стоят малко сложно, да не говоря, че и тук в БГ са малко хората които ги разбират на 100 процента, миналата седмица една известна фирма в София, която прави само ключове и имат лъскава реклама, че за 30 минути правят ключ на бмв се бяха мъчили 3-4 часа :mhihi: , а работата беше за 10 минути :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от joro_dexter » 10 Фев 2014, 19:23

Разбрах те , колега и ти благодаря. Утре ще го поразглобя малко и ще орежа малко кабели ... хихи Ще опитам да свържа директно къде кво мога и ако не го запаля го разхвърлям на части и тва е . ;) :bang:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 11 Фев 2014, 16:08

joro_dexter написа:Разбрах те , колега и ти благодаря. Утре ще го поразглобя малко и ще орежа малко кабели ... хихи Ще опитам да свържа директно къде кво мога и ако не го запаля го разхвърлям на части и тва е . ;) :bang:

ще вържеш кабелите и ще пуснеш стартера, колата ще върти НО няма да пали.

Потребител
Аватар
Кара: е46 / 325 M -SPORT

Мнение от Bogie » 11 Фев 2014, 16:15

unikalen88 написа:то ако чипа не го познае колата,стартера трябва да върти а да не запали,ако стартера вътри значи е наред и е от имобилаизера,ако не върти стартера е от стартера,защото и аз имах подобен проблем.чипа просто спира тока на свещите и двигателя не пали,нищо общо няма със стартера.а ако няма ток тъм стартера,тва е друго вече-нито е стартер нито имобилаизер :yes:

Колега извини ме, ама се спира горивото. Представи си какво се случва ако дузите пръскат а няма искра.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 11 Фев 2014, 18:11

Колега joro_dexter, нямаш никакъв шанс с орязване на кабели. Както колегата ти казва ще елиминираш блокирането на стартера, но няма да можеш да пуснеш управлението на дюзите. Системата на EWS e достатъчно сложно измислена, с обмен на постоянни и променливи кодове между транспондера в ключа, ECU-та на двигателя и EWS и без нужните знания, софтуер и хардуер няма как да я преодолееш.
При теб най-вероятно се е загубила синхронизацията между транспондера в ключа и ECU-то на EWS- като някаква причина е ако си се опитвал да палиш колата при силно изтощен акумулатор. Като варианти за решаване на проблема- или да се възстанови синхронизацията, но с DIS няма да стане, или да се изключи софтуерно имобилайзера от ECU-то на двигателя или да си поръчаш ключ от дилър на BMW.

Потребител
Аватар

Мнение от joro_dexter » 12 Фев 2014, 0:25

Колега,zvetiko благодаря ти за подробния и изчерпателен отговор. Днес забелязох , че под мокета , зад шофьорската седалка всичко плува във вода, а там има доста кабели. Един познат майстор дойде с лаптопа за да прочете компа на колата и евентуално да видим къде е проблема, но за наше учудване , след 30-40 мин мъки , не можахме да се свържем с компа на колата, възможно ли е е водата да е прецакала нещо ????

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 12 Фев 2014, 17:22

joro_dexter написа:Колега,zvetiko благодаря ти за подробния и изчерпателен отговор. Днес забелязох , че под мокета , зад шофьорската седалка всичко плува във вода, а там има доста кабели. Един познат майстор дойде с лаптопа за да прочете компа на колата и евентуално да видим къде е проблема, но за наше учудване , след 30-40 мин мъки , не можахме да се свържем с компа на колата, възможно ли е е водата да е прецакала нещо ????

Ти как мислиш много ясно щом още повече не може да се върже освен ако го прави с неподходяща или не работеща програма.

ПредишнаСледваща

Назад към E46