датчик охлаждаща течност?!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Re: датчик охлаждаща течност?!!!
Благодаря за ифото . ще го потърся !
- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320д
тези стойности трябва да ги меря на самия датчик ,нали?.......Мисълта ми беше ,може да замеря тези стойности на някоя букса ,за да не ми се налага да разглабям колекторите за да го замеря и ако работи нормално ,цялото разглабяне е напразно ,а то никак не е малко !ivodachev написа:Ето това са стойностите на съпротивлението в зависимост от температурата:
от 15 до 30 градуса - от 1.3к до 3.6к
80 градуса - 0.25к до 0.39к
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
giggs_11 написа:тези стойности трябва да ги меря на самия датчик ,нали?.......Мисълта ми беше ,може да замеря тези стойности на някоя букса ,за да не ми се налага да разглабям колекторите за да го замеря и ако работи нормално ,цялото разглабяне е напразно ,а то никак не е малко !ivodachev написа:Ето това са стойностите на съпротивлението в зависимост от температурата:
може да ги премериш и на буксата на компа в аутодататата е написано как, къде и защо

- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
Ясно ,ще се разглабя няма как......аз съм аматьор колега ,няма да се справя с буксата на компа,все пак благодаря.BiTurbo написа:giggs_11 написа:тези стойности трябва да ги меря на самия датчик ,нали?.......Мисълта ми беше ,може да замеря тези стойности на някоя букса ,за да не ми се налага да разглабям колекторите за да го замеря и ако работи нормално ,цялото разглабяне е напразно ,а то никак не е малко !ivodachev написа:Ето това са стойностите на съпротивлението в зависимост от температурата:
може да ги премериш и на буксата на компа в аутодататата е написано как, къде и защоПо този начин не е нужно да сваляш колектори за да стигнеш до датчика, а и направо на буксата може да замериш и всичко останало и пак за справка >> Аутодата
- jakson
- ентусиаст
-
BiTurbo написа:giggs_11 написа:тези стойности трябва да ги меря на самия датчик ,нали?.......Мисълта ми беше ,може да замеря тези стойности на някоя букса ,за да не ми се налага да разглабям колекторите за да го замеря и ако работи нормално ,цялото разглабяне е напразно ,а то никак не е малко !ivodachev написа:Ето това са стойностите на съпротивлението в зависимост от температурата:
може да ги премериш и на буксата на компа в аутодататата е написано как, къде и защоПо този начин не е нужно да сваляш колектори за да стигнеш до датчика, а и направо на буксата може да замериш и всичко останало и пак за справка >> Аутодата
Какъв е този сайт ''аутодата'' чувал съм го , но не сам го отварял . как е точно адреса ?
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
jakson написа:Какъв е този сайт ''аутодата'' чувал съм го , но не сам го отварял . как е точно адреса ?

къв сайт бре, тва е софтуерна програма

http://www.raidrush.org/get/autodata+3.18
виж по замундата я има също сигурно, че нямам достъп до там
П.С. И ако беше цъкнал "Аутодата" в гоогле щеше сам да си отговориш.
- jakson
- ентусиаст
-
jakson написа:Благодаря за ифото . ще го потърся !
Хора немога да го открия този датчик ..... нали под колекторите , зад масления филтър ? Търсих там и нищо няма .... има само датчик за маслото които е на самия маслен филтър . т.е на кутията му .
Номер 4 от снимката е въпросният датчик.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
колега ,не зад масления филтър,а до него ,като застанеш пред колата от лявата страна на масления филтър и малко по-надолу от него.Самия датчик е завит за главата на мотора,така по лесно ще се ориентираш,и си вземи едно фенерче,че малко тъмно самото място,пък и предполагам че е доста прашлясъл и трудно се вижда.Но и да го намериш нищо няма да постигнеш,няма как да достигнеш до него и да го замериш,без да разглабяш колекторите.Моли се някой колега да се смили над нас и по обстойно да опише как точно се замерва датчика през буксата на компаjakson написа:jakson написа:Благодаря за ифото . ще го потърся !
Хора немога да го открия този датчик ..... нали под колекторите , зад масления филтър ? Търсих там и нищо няма .... има само датчик за маслото които е на самия маслен филтър . т.е на кутията му .

Ето и къде е сигнала на буксата на мотроника.Това са измервания при закачена букса т.е. от страна на кабелите.В снимката е описано какви са стойностите и как да се направи измерването.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- jakson
- ентусиаст
-
да , дано някой се смили ... тази аутодата немога да я инсталирам ....
- jakson
- ентусиаст
-
Намерих я тази букса . на супер забито място е . даже я снимах да я видите : http://picbg.net/img.php?file=e9e6edacd9e2d079.JPG малко е посмачкан кабела .... Иначе я видях след като свалих маркуча чрез който двигателя взима въздух от дебитомера .
- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
Точно ,той е колега,сега остава само някой да ни каже ,дали можем да го сменим ,без да разглабяме,колекторите

- jakson
- ентусиаст
-
То по-добре някой да каже как да го мерим дали работи без да го сваляме . То ако е за сваляне направо ще го сменим . М/у др при мен проблема май е в кабелите на датчика .
Ами колега ти май не четеш. По-нагоре съм ти качил prscr. от AУТОДАТА. Та да повторя щом не можеш да разбереш. Махаш акумулатора и сваляш капака зад него.Намираш пин 45 на буксата на компа от страна на кабелите. Слагаш акумулатора, даваш контакт и забиваш един мултицет да мери напрежение между пин 45 и маса.Стойностите ги виж по-горе. Само, че така не можеш да разбереш дали проблема е в кабела или датчика.
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3