М42 в компакт малко помощт

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 m3

М42 в компакт малко помощт

Мнение от mitko_dd » 24 Мар 2010, 0:00

предстои ми смяна на мотора на компакта ми
В момента е с 1,6 М43 ,а ще слагам М42 1,8 ИС
Някои правил ли го е? (при наличието на инструмент ,канал ,подемни и кадърни маистори ще се справим ли за един ден?)
Ако да нека сподели дали има нещо по-особено при качването на новия мотор
Към мотора имам всичко - инсталация,бубуни,компютар ,генерция ииииии
Обещавам снимки и подробно обяснение на смяната

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: М42 в компакт малко помощт

Мнение от LiTtLeRoCk » 24 Мар 2010, 0:06

Няма кой знае каква философия,вадиш твоя мотор,слагаш другия връзваш кабелите и това е,за един ден ще стане даже ще имате и време за бира.Елементарно е стига да си поне малко на ти с нещата.Канал или подемник задължително.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitko_dd » 24 Мар 2010, 0:09

това е и целта :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 24 Мар 2010, 0:46

в общи линии няма кои знае какво ... ако е и пълен комплект наистина е бърза смяната. мисля че този изходящ колектор на ИС с извитите траби е добре да го имаш.. после ще видите как ще пасне на останалта част на старата ти генерацията.. там е и сондата някъде. не помня дали са еднакви обаче
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitko_dd » 24 Мар 2010, 0:49

генерацията ще е най-лесната
имаме тръбогиб,тръби,колена ,оксижен,телоподаващо ... та и нови можем да направим
то попринцип е и такава идеята както и турбото но това по-натам

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 24 Мар 2010, 19:12

Мойто си е стоково такова ако имате нужда и аз имам свободно време може да наминавам да сравнявате кое как трябва да е :)
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitko_dd » 24 Мар 2010, 21:08

ще ти е далечко иначе ела
ще го правим в Кюстендил има и вариант да го правя в овердраив но е като резервен вариант (там ще слагаме турбото)

Потребител
Аватар
Кара: БМВ

Мнение от m.power » 25 Мар 2010, 10:38

Ако свалиш твоя мотор с кутията и качиш м42-ката пак с кутията ще стане много по-бързо. Ако слагаш кутията при сложен мотор в коша ще стане по бавно :) За 6, 7 часа трябва да му чуете гласа :D
БМВ не е страст, а диагноза!!!

Аватар

Мнение от borcho6 » 25 Мар 2010, 11:04

mitko_dd написа:това е и целта :bchug:

колега давай актоална информация,моляте и на мен ми претстои същата операция.благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitko_dd » 25 Мар 2010, 20:59

m.power написа:Ако свалиш твоя мотор с кутията и качиш м42-ката пак с кутията ще стане много по-бързо. Ако слагаш кутията при сложен мотор в коша ще стане по бавно :) За 6, 7 часа трябва да му чуете гласа :D

разкачам карадана , скоростите от купето и мотора от купето и ги вадим комплект на вън
то ваденето и слагането не е чак такъв проблем колкото да не срещнем нещо с инсталацията

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 25 Мар 2010, 21:07

mitko_dd написа:
m.power написа:Ако свалиш твоя мотор с кутията и качиш м42-ката пак с кутията ще стане много по-бързо. Ако слагаш кутията при сложен мотор в коша ще стане по бавно :) За 6, 7 часа трябва да му чуете гласа :D

разкачам карадана , скоростите от купето и мотора от купето и ги вадим комплект на вън
то ваденето и слагането не е чак такъв проблем колкото да не срещнем нещо с инсталацията

няма какво да срещнеш с инсталацията слагаш компа на мястото буксата от инсталацията на М42ката към буксата на купето + са към кутията с бушоните,а и масата към купето това е 10 мин. работа

Аватар

Мнение от borcho6 » 25 Мар 2010, 21:37

LiTtLeRoCk написа:
mitko_dd написа:

няма какво да срещнеш с инсталацията слагаш компа на мястото буксата от инсталацията на М42ката към буксата на купето + са към кутията с бушоните,а и масата към купето това е 10 мин. работа

а доло на лапите отговаря ли? а отзад кардана ще стане ли моя? аз с в мом.с 1,6 м43?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitko_dd » 25 Мар 2010, 22:11

borcho6 написа:
LiTtLeRoCk написа:
mitko_dd написа:

а доло на лапите отговаря ли? а отзад кардана ще стане ли моя? аз с в мом.с 1,6 м43?

пасва всичко без проблем изчакаи още 3 дни и ще има всико -снимки обяснение и тн

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MaNiNC » 25 Мар 2010, 22:38

Ееее хора златни сте, аз това го планувах ама се чудех какво и как да го правя защото не знаех дали ще паснат нещата - генерация, скорости, компютъра и всичко каквото правите го пускайте тука да четеме и това може да стане много полезна тема.
Аз по скоро мислех за М44 все пак е по новия мотор и мисля че ще е доста по - добре.
Даже ако драснете точно какво трябва да се смени и направи още по - добре, смисъл компютрър, генерация там каквото си е, за да се премине от М43 на М42-М44, дори после каква е процедурата с регистрацията на колата отново в кат

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: умряло 316 автоматично купе
Мечтае да кара: lancia HF integrale
Детайли за колата: умряло 316 купе автоматик

Мнение от роско бмв gr » 26 Мар 2010, 0:06

A трябва ли да сменяме компютъра или остава същото ДМЕ.

Следваща

Назад към E36