Добавка за масло МегаФорс

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
Мечтае да кара: ново БМВ
Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D

Добавка за масло МегаФорс

Мнение от e39 FEN » 24 Мар 2010, 0:32

Колеги, вчера гледах някакво руско предаване за коли и дадоха въпросната добавка, сипаха я в двигателя на някак ва кола и след известен пробег се източва маслото на колата и тя си върви без проблеми към 1000-2000км без масло т.е. тая добавка нанасяла някакъв слой върху метала и намалявала драстично триенето, та яко се зарибих да си я взема ама аджаба само по руските сайтове я виждам, никъде другаде не мога да я намеря. Ако някой е чувал за нея и случайно знае къде може да се намери .. супер

Благодаря предварително.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Re: Добавка за масло МегаФорс

Мнение от twake » 24 Мар 2010, 0:50

Подобно съм зимал от бензиностанция Луко*л. 80 лева беше цената. Пак така, нанасяла някакъв слой и така. Добавката беше руска, но име не помня.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от e39 FEN » 24 Мар 2010, 1:03

twake написа:Подобно съм зимал от бензиностанция Луко*л. 80 лева беше цената. Пак така, нанасяла някакъв слой и така. Добавката беше руска, но име не помня.

След това усети ли разлика в работата на мотора, че за тази добавка за която говоря казват че намалявала драстично шума и вибрациите на двигателя също и разхода падал, което ми се струва напълно логично ако действително триенето се намалява толкова много :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от twake » 24 Мар 2010, 1:14

Тази добавка я сипахме на дизел, 525 тдс не на мойта кола и действитено мотора утиха а разхода не падна или е било с много малко.

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 24 Мар 2010, 18:19

Имаше една Универсален модификатор и беше около 60лв. На ШЕЛ и на Петрол съм я виждал. :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 24 Мар 2010, 21:09

Колега имахме на времето семейна Омега баща ми и беше сложил руска добавка,но и аз като другите марка не мога да кажа,беше изминал определено разтояние със спукан картер без последсрвия.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 24 Мар 2010, 23:04

Чета и не мога да повярвам. Честно казано ми е много трудно да си представя, как някой който не е направил нито един съвременен дори и за времето си двигател, ще може да предпази моя ( произведен и разработен от фирма водеща в тая област ), а фирмата няма да го е пробвала дори и то не само тя, ами и всички други водещи в този бранш и да са го препоръчали. Никой не знае на какво може да вреди тая добавка и какво може да предизвика, това не е двиг на москвич дето му правят ремонт пред блока :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 24 Мар 2010, 23:52

eddy написа:Чета и не мога да повярвам. Честно казано ми е много трудно да си представя, как някой който не е направил нито един съвременен дори и за времето си двигател, ще може да предпази моя ( произведен и разработен от фирма водеща в тая област ), а фирмата няма да го е пробвала дори и то не само тя, ами и всички други водещи в този бранш и да са го препоръчали. Никой не знае на какво може да вреди тая добавка и какво може да предизвика, това не е двиг на москвич дето му правят ремонт пред блока :)

Ако незнаеш тези руски модификатори са мислени първоначално за военната техника, и мноого по-късно са започнали да ги предлагат и за леките автомобили. А мисля че Русия има "мааааалко" по-развита военна идустрия от автомобилната им

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от e39 FEN » 25 Мар 2010, 1:03

Колега, ако знаеш руснаците какви засекретени проекти имат свят ще ти се завия, това че най-доброто в автоиндустрията им е Лада и Москвич не значи че не са в час с тези неща, особенно военната им техника е ... на светлинни години от която и да била друга такава, точно за това искам да си сложа тази руска добавка в колата :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eddy » 25 Мар 2010, 1:05

vankatagsi написа:Ако незнаеш тези руски модификатори са мислени първоначално за военната техника, и мноого по-късно са започнали да ги предлагат и за леките автомобили. А мисля че Русия има "мааааалко" по-развита военна идустрия от автомобилната им

Ако технологиите от военната индустрия се интерпулираха 1 към 1 в автомобилната, то тогава немци и японци щяха да правят Москвичи, а руснаците Мерц, БМВ, Лексус и тн. Понеже технологиите са принципно доста различни немци и японци правят коли, а руснаците Москвичи и Жигули с доработени двигатели на Фиат и БМВ от преди балканската :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eddy » 25 Мар 2010, 1:07

e39 FEN написа:Колега, ако знаеш руснаците какви засекретени проекти имат свят ще ти се завия, това че най-доброто в автоиндустрията им е Лада и Москвич не значи че не са в час с тези неща, особенно военната им техника е ... на светлинни години от която и да била друга такава, точно за това искам да си сложа тази руска добавка в колата :yes:

Не знам какви са им секретните, знам какви са им несекретните :mhihi: :mhihi: :mhihi: Дай боже всеки му по една чисто нова Лада, ако може да си я позволи де :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 26 Мар 2010, 22:15

любопитно ми е тези добавки как реагират с никасиловото покритие на цилиндрите :confused: а и скъпите добавки като универсалния модификатор и т.н. са за 4 литра масло, в нашия случаи трябва да се вземат 2 опаковки. иначе съм чувал много добри отзиви за руските добавки.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 27 Мар 2010, 13:50

От доста отдавна съм хвърлил око на една добавчица и накрая си я взех, само че на BARDAHL от Про спийд - тунинг маняците. решил съм малко да поглезя мотора, въпреки, че всичко си му е наред :mrgreen:
Цитат... от сайта на "Про спййд":
"... За всички, които искат да удължат живота както на своите турбини, така и на своите двигатели, предлагаме продукта на Бардал: Турбо Протект. Горещо препоръчваме добавката на всички без изключение и особено на тези, които са направили чип тунинг или каквото и да е подобрение на двигателя. Убедени сме в нейното действие и напълно заставаме зад продукта с името си.

Турбо протект, се сипва в маслото и съдържа в себеси формулите "Полар плюс" и "Фюлерин", открити и патентовани от Бардал. Този продукт защитава турбото и целия двигател, дори ако Ви се случи инцидент на пътя и останете без масло. Благодарение на съставките си, Полари плюс и Фюлерин, продукта се втрива дълбоко в порите на метала и остава там, дори масления филм да бъде прекъснат или унищожен..."

http://www.prospeed.bg/bg/product/4449
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Аватар
Кара: 525dА-2003

Мнение от mashina » 27 Мар 2010, 14:35

LUCIFER'S написа:От доста отдавна съм хвърлил око на една добавчица и накрая си я взех, само че на BARDAHL от Про спийд - тунинг маняците. решил съм малко да поглезя мотора, въпреки, че всичко си му е наред :mrgreen:
Цитат... от сайта на "Про спййд":
"... За всички, които искат да удължат живота както на своите турбини, така и на своите двигатели, предлагаме продукта на Бардал: Турбо Протект. Горещо препоръчваме добавката на всички без изключение и особено на тези, които са направили чип тунинг или каквото и да е подобрение на двигателя. Убедени сме в нейното действие и напълно заставаме зад продукта с името си.

Турбо протект, се сипва в маслото и съдържа в себеси формулите "Полар плюс" и "Фюлерин", открити и патентовани от Бардал. Този продукт защитава турбото и целия двигател, дори ако Ви се случи инцидент на пътя и останете без масло. Благодарение на съставките си, Полари плюс и Фюлерин, продукта се втрива дълбоко в порите на метала и остава там, дори масления филм да бъде прекъснат или унищожен..."

http://www.prospeed.bg/bg/product/4449

Кажи как е като покараш известно време ;)
Когато полужението стане напечено,
оцелявят само печените.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 27 Мар 2010, 22:46

Kак да кажа..., като това е добавка която подобрява мазилните качества на маслото, прави си някакъв слой мазилен.... който намалява триенето... не е от тези гъстите като клей дето са за компресия, а си е течна долу горе като маслото и на пипане много мазна и мирише много специфично.... на вкус не съм я пробвал... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Следваща

Назад към E39