Грешкa в дебитомер
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Грешкa в дебитомер
Здравейте Колеги,
днес ме закачиха на ДИС-а на Дару Кар и имам 2 смущаващи грешки, едната от които е за свещите (проблема е ясен), но другата ме смущава истински:
1. DDE - 100 - DDE Luftmassenmesser (дебитомер) - momentan vorhanden
- Signal Unterbrechung oder Kurzschluß nach Minus........... zuletzt bei 159010 km (преди 11 хиляди км).
От една страна пише, че в момента на тестването грешката я има, от друга страна пише, че последно я е засекло на 159 х. км. Иначе си го превеждам - прекъсване на сигнал или късо съединение при минус.
Нямам никакви оплаквания от колата, а приемчика ме попита дали имам оплаквания от висок разход или да не ми върви. По бордкомпютър категорично нямам завишен разход, но не съм тествам много отдавна по старомодния начин с пълнене догоре, каране и пак пълнене. Преди мисля някъде около 10000 км имах запушен маркуч към турбото и колата тогава едвам набираше - тогава я дадох в Камор, смениха маркуча и всичко си тръгна перфектно. Възможно ли е това да е грешката оттогава и да не са я изтрили? Също така защо пише "momentan vorhanden", което значи - в момента я има?
Благодаря за мнения и поздрави!
днес ме закачиха на ДИС-а на Дару Кар и имам 2 смущаващи грешки, едната от които е за свещите (проблема е ясен), но другата ме смущава истински:
1. DDE - 100 - DDE Luftmassenmesser (дебитомер) - momentan vorhanden

От една страна пише, че в момента на тестването грешката я има, от друга страна пише, че последно я е засекло на 159 х. км. Иначе си го превеждам - прекъсване на сигнал или късо съединение при минус.
Нямам никакви оплаквания от колата, а приемчика ме попита дали имам оплаквания от висок разход или да не ми върви. По бордкомпютър категорично нямам завишен разход, но не съм тествам много отдавна по старомодния начин с пълнене догоре, каране и пак пълнене. Преди мисля някъде около 10000 км имах запушен маркуч към турбото и колата тогава едвам набираше - тогава я дадох в Камор, смениха маркуча и всичко си тръгна перфектно. Възможно ли е това да е грешката оттогава и да не са я изтрили? Също така защо пише "momentan vorhanden", което значи - в момента я има?
Благодаря за мнения и поздрави!
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Re: Грешкa в дебитомер
Аз малко не разбрах цялата история с Дару. Те там като не са могли да ти кажат причината ...
... Един вид са ти дали грешката и при това на немски и ти сам да се диагностицираш. Поне пробвахте ли след като я изтрихте да видите дали пак ще се появи. Иначе грешката на английски би звучала: Shortcut to ground, демек замасил е, изгорял.

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
badsharki написа:Аз малко не разбрах цялата история с Дару. Те там като не са могли да ти кажат причината ...... Един вид са ти дали грешката и при това на немски и ти сам да се диагностицираш. Поне пробвахте ли след като я изтрихте да видите дали пак ще се появи. Иначе грешката на английски би звучала: Shortcut to ground, демек замасил е, изгорял.

badsharki написа:Аз малко не разбрах цялата история с Дару. Те там като не са могли да ти кажат причината ...... Един вид са ти дали грешката и при това на немски и ти сам да се диагностицираш. Поне пробвахте ли след като я изтрихте да видите дали пак ще се появи. Иначе грешката на английски би звучала: Shortcut to ground, демек замасил е, изгорял.
Направих си другата седмица час и ще проверим отново дали грешката се е появила.
Те ми обясниха, че дебитомера дава грешки и ме питаха дали имам оплаквания - да не върви, да харчи много. Но аз наистина нямам и най-малки оплаквания и се чудя дали не е нещо старо. По-скоро се надявам

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Няма старо няма ново.Тоя разходомер или работи или не.Ако е откачан на включен контакт и изобщо някаква игра с него да е имало,сьм сьгласен.Дали грешкатъа е записана просто в паметта или е активна кьм момента? На живи данни как е тоя дебитомер ?
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
След като покарах известно време и отново отидох в Дару Кар за проверка, компютъра не отчита никакви грешки на дебитомера.
Изглежда наистина последно грешката се е случила преди 11ткм. За сметка на това и шестте подгряващи свещи бяха за смяна. В темата за цените съм написал всичко колко ми излезна.
Сега ще наблюдавам нещата и след месеца два ще помоля един колега от форума да изчетем пак нещата да видим дали нещо не се е обадило. Но колата е просто перфектна
Изглежда наистина последно грешката се е случила преди 11ткм. За сметка на това и шестте подгряващи свещи бяха за смяна. В темата за цените съм написал всичко колко ми излезна.
Сега ще наблюдавам нещата и след месеца два ще помоля един колега от форума да изчетем пак нещата да видим дали нещо не се е обадило. Но колата е просто перфектна

- Alexander Alexandrov
- кандидат ентусиаст
-
При мен се получи нещо подобно-дебитомера генерираше грешка на всеки 500-1000км,но пък през другото време работеше нормално.След изчистването работеше безупречно.В един момент забива и после работи както преди.Странно.Смених го с нов и нещата се оправиха.
Маса народ напусна селското стопанство и влезе в родния ШОУБИЗНЕС
А след изчистването на грешката забелязвал ли си разлика в поведението на колата? Защото аз не мога да забележа никаква разлика преди и след изчистването.
- kotak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525DA
- Мечтае да кара: E60 530XD
- Детайли за колата: Edition Lifestyle
И на мен ми даваше грешка в дебитомера,но не като постоянна,така че ако ти върви колата нормално,занулявай и газ!
Точно това и правя 
Страхотно е чувството да знаеш, че нямаш никакви грешки и че всичко по колата е перфектно.

Страхотно е чувството да знаеш, че нямаш никакви грешки и че всичко по колата е перфектно.
- Alexander Alexandrov
- кандидат ентусиаст
-
DaveMF написа:А след изчистването на грешката забелязвал ли си разлика в поведението на колата? Защото аз не мога да забележа никаква разлика преди и след изчистването.
Никакво.Колата си работи както винаги.Същото ми се получава и с радиото.За една седмица-18 грешки.Но си работи нормално.
Маса народ напусна селското стопанство и влезе в родния ШОУБИЗНЕС
11 мнения
• Страница 1 от 1